Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
KM

Já pamatuji doby, kdy tito pánové obcházeli baráky a stýská se mi po nich, neboť jsem s nimi rád pohovořil.

Když někdo zazvonil a já zjistil, že jsou to oni, a měl jsem trochu času, tak jsem je požádal o chvilku strpení, že se jim budu hned věnovat. Poté jsem si udělal kávičku, otevřel pivíčko, vzal cigarety a odebral se za nimi na chodbu. Zde jsem měl křesílko, kam jsem se pohodlně usadil a oni pěkně stáli. A já je požádal je aby mi vysvětlili, proč že mně navštívili.

A tak jsem si při kávičce a cigaretkách vsedě vyslechl jejich poučné výklady, že oni jsou jediní ve světě správní. Občas jsem je přerušoval "věcnými" dotazy a otázkami, a když už mě nudili, tak jsem se zeptal, zda by se mnou neposvačili?

Že mám připravenu výbornou krvavou tlačenku s cibulkou a octem, kterou bychom mohli společně vychutnat.

A poté většinou byl od nich hned klid, a znechuceně odcházeli.

No, a když přišli další tak se celá scénka opakovala a to jsem navíc od nich občas i dostal poučné noviny "Strážní věž" které stály opravdu za ...

Jako mladý jsem chodíval s partou občas na pivo a měli jsme kamarádku, kterou tato sekta dostala do svých sítí a tak jsem na ní nejen já viděl, co to s člověkem dokáže udělat.

Postupně začala i v hospodě přednášet, že oni jediní jsou vyvolení a že přijde konec světa, který přežijí jen oni vyvolení. Dokonce měla manžela někde u vojenské hudby a toho donutila tehdy ještě v dobách hlubokého totáče z armády odejít a stihla nadělat spoustu osobních nesmyslů, které jí zkomplikovaly život, ale ona je brala jako nějakou zkoušku kterou má prokázat správnost svých postojů.

Snad jediný klad pro ni měla skutečnost, že přestala zcela pít alkohol, protože Jehova si cosi takového u svých věrných nepřeje. A tak se patrně vyhla Protialkoholní léčbě, která by ji nejspíš někdy v budoucnu čekala, protože předtím v dobách kdy tuto víru ještě neznala, bývala ve spotřebě lihovin přebornicí.

0 0
možnosti
LJ

Spoupracovník od mého zemřelého tchána udělal takovouto zkušenost: Zdědili s bratrem po rodičích chatu v hrách. Dohodli se jednoduše: jeden tam bude prvou polovinu prázdnin, druhý druhou polovinu. Jeden o velikonocích, druhý o váncích. Tak to fungovalo roky. Bratr i jeho žena se mezi tím stali členy SJ. Když zemřeli, ukázalo se, že děti vydědili a svoji polovinu chaty odkázali SJ. Ti tam začali jezdit. Domluva s nimi nebyla možná a ten tchánův kolega to nakonec vzdal.

0 0
možnosti
  • Počet článků 133
  • Celková karma 16,10
  • Průměrná čtenost 586x
Jsem kazatelem Církve bratrské, ženatý, mám čtyři dospělé děti. Kromě mých pracovních povinností, se zajímám o otázku cizinců a o osoby na okraji společnosti.

Seznam rubrik