Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ZH

Dle mého selského rozumu je princip naprosto jednoduchý - nesmí zkolabovat zdravotnictví. Je tedy jasné, že vláda musí jednat ze dne na den, podle aktuální situace.

Avšak - díky naprostému diletantství naší vlády a zejména jejího premiéra nemáme (nebo nám je vláda zatajila) žádné scénáře pro takový a makový vývoj. Přitom se jedná o povinnost vlády něco takového nechat vytvořit a seznámit s tím obyvatele. Nestalo se, prostor na to přes léto byl. Tato vláda je nehodná před lidmi, a troufám si říct, že i před Bohem. Nechť si tedy vypije svůj kalich hořkosti až do samého dna. Já jí to přeju z celého srdce.

0 0
možnosti
Foto

Navíc se už celkem správně ví, že nezažíváme pandemii nemoci, ale pandemii testů.

0 1
možnosti
Foto

Odpovím citací od Fréderica Bastiata, kterou napsal před více jak 200 roky.

Vlastníme jeden dar od Boha, který v sobě zahrnuje všechny ostatní, a sice život – fyzický, intelektuální a mravný život. Ale samotný život není schopen zachovat sám sebe. Stvořitel života nám svěřil odpovědnost za jeho ochranu, rozvoj a zdokonalování. Proto nám také poskytl soubor zázračných schopností a umístil nás do samého středu různorodých přírodních zdrojů. Užitím našich schopností tyto přírodní zdroje přeměňujeme na výrobky, které používáme. Tento proces je nezbytný k tomu, aby život mohl plynout svým určeným směrem. Život, schopnosti, výroba – jinými slovy individualita, svoboda, vlastnictví – to je člověk. Tyto tři dary od Boha, i přes vychytralost a lstivost politických vůdců, předchází veškeré legislativě a jsou jí nadřazeny.

0 0
možnosti
Foto

Přestalo se mluvit o Bělorusku. Tam nedělali proti Covidu nic. Zajímalo by mne jak na tom nyní jsou.

1 0
možnosti

Důvodem nejen změn, ale i vyjádření Babiše či Zemana je zřejmě měnící se situace v nemocnicích.

Jihlava 6.10.,

Anesteziolog Bohdan Trnka pracuje v jihlavské nemocnici na ARO. Do Jihlavy se vozí i covid pacienti z Pelhřimova, proto mají skoro plno. Volné kapacity na ventilacích tu zůstávají shodou náhod. Aktuálně v Jihlavě nemají pacienty bez covidu, kteří by potřebovali specializovanou péči.

“Report z první linie. Reaguji na komentáře kamarádů /civilistů... Vždyť je to jen chřipečka...Situace k 5.10. Nemocnice Jihlava... V normální dobu ventilujem na ARO max 5-6 lidí... Dnes v Jihlavě 10 “covidů” na dýchacích přístrojích ... jsou po 14-ti dnech neodpojitelni z ventilace s multiorhanovým selháním . K tomu jsou ventilovaní pacienti necovidoví. Staré a nemocné nenapojujeme...umírají v klidu na lůžku s opioidy. Rychlost, s jakou přibývají další pacienti s covid je cca 1 pacient na plicní ventilaci za 1,5 dne... Na Remdesivir dosáhne dle kritérií jen menší část ( schvaluje se centrálně v Brně – kritéria velmi přísná) Pracujeme na 300%....lékaři, sestry, zdravotníci, nezdravotníci, management nemocnice. Děkuji všem nasazeným v péči o všechny nemocné...Práce se stává noční můrou. Nebojte se té “chřipečky” , jen počítejme s tím, že pár lidí umře... a ne jen starých a nemocných!!!Ochranné pomůcky fungují a zatím jsou. Ventilujeme v izolaci na ARO, infekční JIP nově interní JIP. Provoz sálů je omezen na akutní výkony. Nebojte se, ještě pár ventilátorů zbývá.”

8.10. Ředitel jablonecké nemocnice:

„Jak na tom jste v jablonecké nemocnici? Prý jste uzavřeli část ortopedie a všechny plánované operace jsou do odvolání zrušené?“

„Ano. Zavřeli jsme ortopedii. Zrušili jsme všechny operace, které jsou naplánované na ortopedii. Toto oddělení jsme reprofilovali na tzv. covidovou stanici. V současné době na ní leží devět pacientů, dva další na ARO. Počítám s tím, že postupně bude docházet k dalšímu omezování péče, jestliže vývoj epidemie a počtu nakažených bude stoupat jako dosud.!

2 0
možnosti
MB

Mirko, toto je přece i se Štěpánem - ukázka zvrácenosti logiky. Existuje nějaké ústavní těleso. Babiš ví, že tam nemá šanci zvítězit. Proto je mu kradený. Podobně těm, kteří své zástupce nevolili. Já jsem Miloše taky nevolil - Pak, na základě Vašeho tvrzení říkám - Můj prezident to není a je mi ukradený ... :-)

1 0
možnosti
JL

Lidi, říkáte všichni zhruba to samý. Zkuste něco originálního.

0 1
možnosti
JD

Opatření přitvrzují, protože se opatření již zavedená neprojevila tak, jak ministr zdravotnictví plánoval.

1 0
možnosti

K37a93m90i94l 57Š90a60n41c85a

10. 10. 2020 18:50

A co teda ten tyden chystali, kdyz to musi za 24 hodin menit.

3 0
možnosti
Foto

Senát může být ukradený nejen Babišovi, ale i 80 % voličů. kteří se nezúčastnili voleb a sám se k nim přidávám. Už jen fakt, že si sami senátoři odhlasovali zákon, že zrušit si ho mohou jen oni sami, mi stačí, abych touto institucí opovrhoval.

4 5
možnosti
Foto

A jen 16 % voličů z těch možných to dokazuje... Víc jak 80% voličů si ho neváží, to je fakt. Rv

1 0
možnosti
  • Počet článků 133
  • Celková karma 16,10
  • Průměrná čtenost 586x
Jsem kazatelem Církve bratrské, ženatý, mám čtyři dospělé děti. Kromě mých pracovních povinností, se zajímám o otázku cizinců a o osoby na okraji společnosti.

Seznam rubrik