Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

To se vážně docela hodně divím, že jako nadšený církevní kazatel si pan autor už dávno nenacpal batoh konzervami a chlebem a nevydal se na turecko-řeckou hranici těm bezvěcům arabsky kázat, aby se naučili se chovat slušně a ne, aby tam jako pračlověkové házeli po svých hostitelích šutráky.

2 0
možnosti
JR

J65a41n 41R76á54ž

5. 3. 2020 18:50

Tito migranti, ve svých zemích vykořenění budou v Evropě ještě jednou vykořeněni. Oni budou požadovat a požadovat. A když se ocitnou opět ve svých, jim už známých, slepých uličkách, budou se radikalizovat a volat svého virtuálního Boha, aby jim pomohl k poslednímu vítězství.

(Německý režisér libanonského původu Imad Karim)

Lze tento názor, po zkušenostech s migranty, kteří se do Evropy dostali na pozvání paní Merkel, zpochybnit?

3 0
možnosti
ZH

Hm, vy fakticky apelujete pro masovou imigraci muslimů do Evropy. Proto se ptám - přečetl jste si Korán? Jinými slovy - víte, s jakou myslí a jakými zájmy sem muslimové přicházejí? Ať tak či tak, napovím vám - a předpokládám, že jako kazatel Církve bratrské byste měl být schopen pochopit, co taková slova pro nás (křesťany) znamenají.

4: 171 Vlastníci Písma! Nepřehánějte v náboženství svém a mluvte o Bohu jedině pravdu! Vskutku Mesiáš Ježíš, syn Mariin, je pouze poslem Božím a slovem Jeho, které vložil do Marie, a duchem z Něho vycházejícím. A věřte v Boha a posly Jeho a neříkejte: „Trojice!“ Přestaňte, a bude to tak pro vás lepší. Bůh vskutku je jediným Bohem, On povznesen je nad to, aby měl dítě, vždyť náleží Mu vše, co na nebesích je i na zemi; a Bůh dostatečným je ochráncem.

5:17 Věru jsou nevěřící ti, kdož říkají: „Zajisté je Bohem Mesiáš, syn Mariin!“ Odpověz: „Kdo má u Boha takovou moc, aby Mu mohl zabránit, kdyby se mu zachtělo zahubit Mesiáše, syna Mariina, a matku jeho a vůbec všechny, kdož jsou na zemi?“ Bohu náleží království na nebesích i na zemi i vše, co je mezi nimi; On tvoří, co chce, a On nade všemi věcmi je mocný.

5: 72 A věru jsou nevěřící ti, kdož říkají: „Mesiáš, syn Mariin, je Bůh!“ A pravil Mesiáš: “Dítka Izraele, uctívejte Boha, Pána mého i Pána vašeho! Kdo bude přidružovat k Bohu, tomu Bůh zakáže vstup do ráje a bude mu příbytkem oheň pekelný; a nespravedliví nebudou mít pomocníky.“

73 A jsou věru nevěřící ti, kdo prohlašují: „Bůh je třetí z trojice“ - zatímco není božstva kromě Boha jediného. A nepřestanou-li s tím, co říkají, věru se dotkne těch, kdož z nich jsou nevěřící, trest bolestný!

74 Proč se tedy kajícně neobrátí k Bohu a neprosí jej za odpuštění, když Bůh zajisté je odpouštějící a slitovný?

75 Mesiáš, syn Mariin, není leč posel, před nímž byli již poslové jiní. A matka jeho byla pravdomluvná - a oba se živili pokrmy. Pohleď, jak jim objasňujeme znamení, a pohleď, do jakých lží se dostali!

0 0
možnosti
ZH

9: 30 A říkají židé: „ ́Uzajr je syn Boží!“ a říkají křesťané: „Mesiáš je syn Boží!“ A taková je řeč, již ústy svými pronášejí, a napodobují tak řeč oněch, kdož před nimi byli nevěřící. Nechť Bůh proti nim bojuje! Do jaké lži to upadli!

31 A vzali si učence své a mnichy své za pány vedle Boha a stejně tak i Mesiáše, syna Mariina, ačkoliv jim bylo přikázáno uctívat toliko Boha jediného. A není božstva kromě Něho, jenž slávou Svou povznesen je nad ty, kdož jsou k Němu přidružováni!

4: 48 Bůh věru neodpustí, je-li k Němu něco přidružováno, ale odpustí, komu chce, věci jiné než toto. A kdokoli přidružuje k Bohu, ten dopouští se hříchu těžkého.

4: 116 Bůh neodpustí, je-li k Němu něco přidružováno, ale odpustí vše, co je mimo toto, tomu, komu chce. A kdo přidružuje k Bohu, ten zabloudil zblouděním dalekým.

------ a teď dávejte VELKÝ pozor a pečlivě čtěte:

5:82 A věru zjistíš, že lidé, kteří jsou největšími nepřáteli věřících, jsou židé, a ti, kdo k Bohu přidružují; a zjistíš, že lidé, kteří jsou největšími přáteli věřících, jsou ti, kdož říkají: „Jsme křesťané!“ A je to proto, že jsou mezi nimi kněží a mniši a že nejsou pýchou naplněni.

2 0
možnosti
LL

Už když jsem začal číst tak jsem věděl že to od našich "bojovníků" schytáte. Nikdy se v podobné situaci neocitly a nechápou že lidé v zoufalé situaci dělají zoufalé věci. No nic, žijeme tam kde žijeme se vším všudy včetně těch co nám vládnou a není na co být hrdý.

Ode mne máte karmu.

0 3
možnosti
Foto

Tohle tu chcete křesťansky vítat? Opravdu?

https://youtu.be/RaBQVZruf0w?t=33

Záběry z turecké strany řecko-turecké hranice, 1.3.2020)

4 0
možnosti
VR

Je stejně zajímavé, že svou náruč uprchlíkům neotevřelo Rusko, jsou tam neskutečně velké prostory kde by se mohli zabydlet a živit se vlastní prací.

1 0
možnosti
OJ

Asi mají rozum a vědí, že by se nacpali do center velkých měst a né že by krví a potem osidlovali neosídlené dálavy.

2 0
možnosti
OJ

Pane. Že ty země praskají ve švech, jak píšete, není naše vina. My přemýšlíme, počítáme, děláme jen tolik dětí, kolik jich dokážeme uživit a vychovat. Za to Egypťanů, bylo v roce 1945 sedm milionů, dnes je jich přes 100 milionů. Totéž další země regionu. To je více než zdesetinásobení. Kdybychom se tak chovali my, bylo by nás na území ČR dnes nějakých 120 milionů. To bychom také neměli zdroje.

Vy patříte evidentně mezi ty početné, kteří chtějí dělat charitu by proxy, tedy na náklady druhých. Ale tak milosrdenství nefunguje, divím se že to jako kazatel nevíte. Milosrdenství můžete projevit jen osobně, tak, že vezmete potřebného do SVÉHO domu. Postaráte se o něj, a statečně a obětavě nesete všechna ta omezení a nepohodlí, které z takové oběti vyplynou. TO je milosrdenství. Milosrdenství naopak není, že se deklarativně přihlásíte k přijmutí migrantů o kterých dobře víte, že budou umístěni někde na sídlišti v Karviné, kde veškeré náklady a nepohodlí ponesou ti nejchudší, kteří nemají šanci se odtamtud někam zdejchnout. A lidi jako vy se pak k tomu ušlechtilému činu přihlásí: "Koukněte, MY Češi, jsme milosrdní!"

14 0
možnosti
JS

Vážený pane, domnívám se, že máte právo rozhodnout koho do svého bytu pustíte. Pak pochopitelně musí mít to právo i obec a stát. Pokud se toho vstupu domáhá někdo násilím, bohužel je potřeba použít všechny prostředky. Pro úplnost dodávám, že když na ulici najdu zbídačeného psa, nic mi nebrání, abych se ho ujal, nechal ho oočkovat, platil za něj poplatky a živil ho. Po nikom nemusím chtít, aby mi na to přispíval. Tu samou možnost máte Vy, pokud se jedná o ty "ubohé" uprchlíky.

9 0
možnosti
MP

Podle Vašeho uvažování myslím, že ty "křesťanské kořeny" nechcete oprašovat, ale spolu s Merkel a spol. totálně vymazat z evropských dějin......

5 0
možnosti
  • Počet článků 133
  • Celková karma 15,80
  • Průměrná čtenost 570x
Jsem kazatelem Církve bratrské, ženatý, mám čtyři dospělé děti. Kromě mých pracovních povinností, se zajímám o otázku cizinců a o osoby na okraji společnosti.

Seznam rubrik