Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JZ

Zasloužená karma R^:-)

0 0
možnosti
Foto

K29a94r63e75l 84C64a85c84h

10. 5. 2020 9:20

Nechci tu řešit otázky politiky stran a velmocí. Chci jen poukázat na fakt, že mnoho lidí si plete pojmy voják a politik. Když píši voják, myslím tím vyšší velitelské funkce a nikoli obyčejný kanonenfutr. Voják je profese jako každá jiná a protože armáda je povětšinou financována státem, je vlastně voják státním zaměstnancem. Politik je ten, který se uchází o podíl na řízení státu. Je vcelku hloupé si myslet, že důstojník generálního štábu opustí svou profesi a půjde makat do fabriky jen proto, že se řízení státu zmocnil politik, který bude chtít rozpoutat nějaký válečný konflikt s úmyslem územních či politických zisků. Zjednodušeně lze říci, že Koněv, byl-li by příslušností Němec, by profesně sloužil Německu (tedy Hitlerovi) stejně, jako sloužil coby Rus SSSR (tedy Stalinovi). A totéž platí o Rommelovi, Dönitzovi, Montgomerrym, Harrisovi, či Eisenhowerovi, Nimitzovi a dalších vojevůdcích. Vojevůdcům se tedy nestaví pomníky jako nositelům politických ideí, ale prostě pro fakt, že historie lidstva je psaná válkami a tak se pomníky staví generálům, maršálům a admirálům, kteří vybojovali vítězné bitvy. Odstraňovat tak pomníky vojevůdců z politických důvodů je hloupé. Když odstraňovat, tak pomník nějakého politika, který válku, či jinou lidskou katastrofu zinscenoval.

3 0
možnosti
Foto

Původní deska na pomníku hlásala, že to byl velitel a hrdina, jehož vojska zachránila 9. května 1945 Prahu před zničením.

2 0
možnosti
Foto

Tady je někomu veselo, že paní Kateřině Konečné je smutno. Nelze fakt fyzicky oplakávat maléry všech lidí na zeměkouli, které se staly v průběhu jediné sekundy, vždy si je nutné vybrat.

0 1
možnosti
MB

Jiří opravdu, doba nemá chybu ! Živnostnit se dá ve všem - Opět platí, čím méně pracuješ - tak ti za to více platí ! KSČ je Zákonem odsouzený spolek. Tak si na štít firmy přimalujeme písmenko "m" a firma zkvétá ! Mám nápad - Oživíme spolu tradice jednotek SS! Aby to nebylo pohoršivé, taky si přimalujeme - Bude to tedy SSM ! Co říkáte ? Logiku a tradice to přece taky má . Budeme mít košile modré - Jak pravil soudruh Mamula - Symbol barvy dělnických halen ... :-)

2 0
možnosti
MB

Po r. 1989 jsem se domníval, že komunisté se budou pohybovat výhradně v noci. V případě potřeby rohlíku - pečiva, využijí nějakého systému pozemního potrubí kanalizace, nebo mazaného převleku. K tomu denní, stranické bohoslužby, s přáním odpuštění a sebezpytování ... Důvodů je kopec .

I povstali zcela noví bojovníci ! Bližším pohledem patra milionářů, kteří přeskákali ze služebních Volh do BMW. Kováčik jako zootechnik - ještě poctivě makal, Filip pobral prachy za 103 schůzek s Stb, Bureš, jako politický obchodník i bez problémů proklel své rodiče. Pro rohlík se neplíží - přijme 100 mil. Kč na pekárnu svou ! ...

I mladé děvče ze školy, využije díru na trhu ! Ovlivněna prostředím svého rodiče - profesní tajemník OV KSČ - Taky nepracuje ! Tak se stává "Novodobým člověkem práce" a ze školních lavic odchází přímo do Brusele ! Tak tvoří dalšího z party levicových magnátů a žvaní o dobru. Nic nenechává náhodě a vše jistí sňatkem s kapitalistou. Uděje se i rarita, porodí syna během mandátu, (blahopřeji) - MD k ničemu ani nepotřebuje ! Sen českých matek je naplněn ! Neuvěřitelná parta, kde jeden dokonce padl na barikádě švýcarské banky - Zde opět bojoval o dobro dělnické třídy !

Myslím si - O tom se nějakým Peckům a Šmeralům vůbec nesnilo ! To byli sice úsměvní, nicméně svého druhu poctivci doby ! I nová hesla - Volte Konečnou - To je vaše konečná - Vaše KSČm ... :-)

12 0
možnosti
PL

P12e12t34r 76L98u42k43e82š

9. 5. 2020 23:27

Mě je také smutno. Výlety do historie by měl pořádat historik nebo badatel, který to s ní myslí vážně. Nejde o klacek, kterým se budeme navzájem mlátit po hlavě.

5 0
možnosti
  • Počet článků 134
  • Celková karma 17,68
  • Průměrná čtenost 566x
Jsem kazatelem Církve bratrské, ženatý, mám čtyři dospělé děti. Kromě mých pracovních povinností, se zajímám o otázku cizinců a o osoby na okraji společnosti.

Seznam rubrik