Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PC

Ano, byl jsem též ten politicky nedůvěryhodným a nepohodlným se všemi dopady, co tehdy byly možné (včetně s problémy přijetí na VŠ). Jedno z přísloví, které komunisté tehdy také velmi rádi používali, bylo: "Když se kácí les, tak létají třísky!"

Rok 1989 byl pro nás a naše politicky pronásledované a šikanované rodiče obrovskou satisfakcí.

O to více jsem už delší dobu znepokojen stavem, ke kterému jsme se postupně "dopracovávali", o covidovém dnešku už ani nemluvě. A ještě více jsem znepokojen tím, že mnoha občanům této země osekávání základních práv a svobod vůbec nevadí.

Celkově se domnívám, že činy lidí jsou především o jejich charakteru, a vcelku až tak nezáleží, jaké je jejich politické přesvědčení, národnost nebo barva pleti. Každá totalitní ideologie je ZLO.

4 0
možnosti
Foto

R^ Díky za pravdu, která už dnes mezi některými blogy začíná působit jako underground...

6 0
možnosti

R^R^R^

Díky! Komunisti lhali, lžou a budou lhát! A dnes jim nejvíce vadí, že smíme říci pravdu o jejich lžích!

Komunisty, okamurovce, klausovce a babišovce se všemi postkomunistickými překabátěnými papaláši vnímám jako riziko naší svobody a demokracie s demokratickou dělbou moci!

:-)

9 0
možnosti
TL

Slovo svoboda v normálním smyslu slova je pro fašouny podle mne neznámý pojem, snad si vzpomenou na jakéhosi presidenta z roku 1968, tomu bych věřil, ale toť vše. A falmer - to je přeci kapitolka sama pro sebe, naprosto směšná, perfidní, figurka.

4 0
možnosti
JL

Komunisti se dívali na buržoazní pojem svoboda průzorem marxismu-leninismu (případně stalinismu) a byl jim velmi podezřelý. Jaká svoboda, vše je třídní. ...Tak si vybavuju, jak to bylo se svobodou v Československu v roce 1976 - jel jsem po vojně za jednou kamarádkou z Prahy do jižních Čech. Chtěl jsem si cestu užít, šel jsem pěšky po silnici a když jsem uviděl auto VB , slezl jsem ze silnice na louku - aniž nevím proč, protože jsem s nimi nikdy potíže neměl. - Zastavili - zřejmě neměli co na práci - zavolali si mě a legitimovali: byl jsem podezřelý, slezl jsem ze silnice. Takže to bylo policejní pojetí svobody v socialistickém Československu. Ještě jednou se mi to stalo v Praze - šel jsem z hospody v noci domů, vyhládlo mi a tak jsem vytáhl chleba a nůž, ukrojil si za chůze a baštil ho se salámem - ejhle VB - hlídka. Hned jsem byl podezřelý. Zase legitimování - mohli si vyžádat OP od koho chtěli. Podívali se, zda pracuju: Městská knihovna? řekli důrazně. Byl jsem to hrdý, ale jim to připadalo podezřelé. Pustili mě. Prostě jsem vypadal závadově - mimochodem mánička jsem nebyl. Zástřih a oblečení socialistické. Standard.

0 0
možnosti
KM

Sakra, do restaurací III.- IV. cenové skupiny jsem chodil celkem pravidelně, ale někoho kdo by si tam večer, či až do noci přinesl chleba a případně i salám jsem skutečně nepotkal a podobně jsem nepotkal někoho komu po návštěvě restaurace vyhládlo.

Vy musíte, nebo jste musel být skutečně exót. A tak se nedivte, že jste byl hlídkou VB zastaven a kontrolován, přestože jste měl budovatelské době odpovídající standartní zástřih i tesilky.

0 0
možnosti
DK

Vidíte, a pořád tito pokrytečtí "hledači svobody" spolurozhodují o našich osudech a v Parlamentu by bez nich nic neschválili...

6 0
možnosti

Bohužel, Andrej Babiš skáče, jak komunisti pískají! :-)

4 0
možnosti
  • Počet článků 134
  • Celková karma 17,68
  • Průměrná čtenost 566x
Jsem kazatelem Církve bratrské, ženatý, mám čtyři dospělé děti. Kromě mých pracovních povinností, se zajímám o otázku cizinců a o osoby na okraji společnosti.

Seznam rubrik