Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
SB

Naše neochota přijímat tyhle migranty nepramení z našeho sobectví, nýbrž z našeho názoru, že by se to nemělo dělat vůbec.

Když budu chtít na něčem profitovat, ale nebudu chtít se podílet na práci nebo na investicích, tak je to sobectví.

Když ale od začátku tvrdím, že to nebo ono by se nemělo dělat vůbec, tak nemohu dost dobře v rámci nějaké solidarity v tom pomáhat druhému.

Příměr: Chodníky využívám jako drtivá většina lidí k tomu účelu, k jakému byly položeny. Takže je v pořádku, že na ně přispívám svými daněmi. Proti tomu, že mé daně jsou zčásti používány na pokládání nových chodníků nebo výměnu či údržbu těch již existujících, jsem nikdy neprotestoval.

Rovněž tak chápu nutnost přispívat svými daněmi na něco, co nikdy nebudu potřebovat, ale co považuji za nutné. Takhle například svým zdravotním pojištěním přispívám i na dětské nebo ženské lékaře, přestože dítě nejsem už desítky let a ženou jsem nebyl nikdy.

Ale například s dotacemi pro fotovoltaiku nesouhlasím, a tudíž kdyby mi to zákony umožňovaly (jako že mi to neumožňují, ale píši teoreticky), by z mé strany nebylo sobectvím, kdybych řekl, že odmítám na to přispívat ze svých daní. Že mám zaplatit tisíc korun na daních, z nichž 700 půjde na ty chodníky a 300 na tu fotovoltaiku. Takže ano, těch 700 Kč zaplatím, ale těch 300 odmítám.

Samozřejmě je to zjednodušeno, protože má daně jsou na více věcí než jen na tyhle dvě, ale princip to vystihuje.

4 1
možnosti
Foto

Vykašlete se na to. Klidně pište, píšete věci dobře. Ale notvírejte diskuze. Nestojí Vám to za to. Zdejším zabetonovaným dědkům, co Vám k tomu, aby si jich někdo proboha vůbec všimnul, potřebují napsat metr svých pravd, co o nich věci víc než vypovídají, ten výhled za vrata nikdy neotevřete. Akorát si naděláte vrásky. Zbytečně. Hezký den:-)

4 5
možnosti
AK

Jak vysvětlit dítěti princip EU:

- Ty mi dáš 10 korun a já ti vrátím 15 korun. To se přeci vyplatí?

- Přikážu ti však, že si za moje peníze musíš koupit sušenky. Pořád super.

- Koupit je musíš, od koho ti řeknu a jaké ti řeknu, sám si vybrat nesmíš.

- Ne. Sušenky od mamky nepřichází v úvahu.

- Že koupíš jinde levněji nebo že Ti je mamka dá. To mě nezajímá, dostal jsi na to mé peníze.

- Neposlechneš, tak vrátíš celých 15 korun a dáš 5 korun navíc.

- Na sušenky musíš koupit krabici ode mne. Když nekoupíš, nedostaneš na sušenky.

- Nemáš už peníze? Nevadí, dostaneš ještě 5 korun na krabičku, ale mamka musí vyhodit troubu na pečení sušenek.

- Dostal jsi peníze, máš sušenky a máš krabičku na sušenky, jsi spokojený.

- Abys byl dál spokojený, musíš k sobě do pokojíčku vzít tohohle cizího kluka. - Nechceš, že ho neznáš? Ale ty musíš poslouchat. Jinak už nedostaneš peníze, bude pokuta, nebudou sušenky, krabička ti bude k ničemu a mamka ti už sušenky neupeče, protože nemáte doma troubu. - Když poslechneš, bude dobře. A když vezmeš do svého pokoje víc cizích chlapců, třeba dostaneš peníze i na bonbóny. - Ještě maličkost, už nejsi Honzík ani kluk, ale jen euro dítě.

6 1
možnosti
JV

J13i40r75i 95V25r41a38b72e72c

27. 10. 2020 7:13

To sobectvi ovsem zapad presto nezapomene. :-(

1 2
možnosti
JH

Neagitujte pořád. EU jsme i my, ty prostředky byly nakoupeny i z našich peněz, když je bude potřebovat i někdo jiný, samozřejmě je dostane.

2 0
možnosti
PK

Velmi se mýlíte v obecném tvrzení, že země V4 odmítá přijímat utečence. Pouze se poučily a nechtěji brát utečence z muslimskou vírou, kteří nejsou schopni se přizpůsobit stávajícím tradicím a zákonům těchto zemí. A je to správně , bo stačí pohled na západ od nás do Francie a dál do Švédska a Dánska .....

7 1
možnosti
ZJ

... pan Firla bohužel na tohle neslyší. ;-(

1 1
možnosti
  • Počet článků 134
  • Celková karma 17,68
  • Průměrná čtenost 566x
Jsem kazatelem Církve bratrské, ženatý, mám čtyři dospělé děti. Kromě mých pracovních povinností, se zajímám o otázku cizinců a o osoby na okraji společnosti.

Seznam rubrik