Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Apelujete na ľudskosť, ktorú máme prejaviť zoči voči tragédiám ľudí, ktorí utekajú pred krutou vojnou v Sýrii. Dve otázky: 1. Sme povinní rovnakou solidaritou aj voči ľuďom z Kamerunu, Konga, Pakistanu, Afganistanu, ktorí nemajú pred čím utekať a ktorí sú predovšetkým na grécko-tureckej hranici i na ostrovoch? 2. Prečo musia moslimovia hľadať záchranu práve v Európe a nie v 57 prekrásnych moslimských krajinách?

0 0
možnosti

Nemám dojem,že podle tv záběrů by se jednalo o zbídačelé Syřany, ale že jsem tam Afgánci či Afričané mladého věku je vidět. Nicméně: nechápu, že těhotná žena s dětmi se vydá do světa a doufá, že ji Německo zachrání.

1 0
možnosti

Jsou to lidské bytosti.

Ale to byli přece příslušníci SS také.

Bytí lidskou bytostí nikoho neopravňuje k invazi do Evropy.

Pověra o tom, že se jedná o uprchlíky ze Sýrie je, jak vidno, silně rozšířená.

Žádná země nemá morální povinnost spáchat sebevraždu.

A když vidíme, jak vypadá soužití s agresivními afroislámskými primitivy ve Francii, Německu nebo Skandinávii, měli bychom doufat, že další se sem dostat už nepodaří.

4 0
možnosti

Lidé nejsou čísla, souhlasím. I když pro mnohé i dobrá čísla % referencí. To utečenectví je obrovský problém. Kdo jej podněcuje ? Např. v té Sýrii dědičné zájmy rodiny Asadovy, dlouhodobě podporované Kremlem = Zájem mít kde kotvit své loďky floty - Tartús. I Irán si přijde na své, je blíže a lépe se trefí na Izrael. Koneckonců Turecku se pak Kurdové i lépe lapou ! Ten konkrétní člověk, jako vždy - politickým zájmům opět překáží. Hrozné, ti lidé pak vadí v ČR - Vadí i ve své domovině. Otázku z nadpisu je třeba položit těm mocným . Na plyšových kobercích svých kabinetů se jim vede docela dobře - Okamurovi s čele PS rovněž ! ... :-)

0 0
možnosti
Foto

Pane autore, docela vám rozumím, jenže se zdá, že nevidíte druhou stránku mince. Že možná neregistrujete záběry z hranic, z doby kdy ještě novináři byli pouštění. Nyní už jím v tom Turecké úřady brání. Na těch záběrech je vidět zdivočelý dav ječící Allahu Akbar, v rozhovorech hovoří o vůli Allahově se do Evropy dostat... Napadá mně křesťanské nesuď abys nebyl souzen a tak je obtížné soudit postup Řeckých orgánů. Jedná se o jejích výsostné území, které chce někdo hromadně narušit. Pochopitelně je mi líto žen, dětí a starců, je mi líto lidí, kteří jsou v bezvýchodné situaci ovšem vina je jednoznačně na straně Turecka a jeho pomateného presidenta Ergogana. A vina samozřejmě je i na straně všech politiků, kteří před léty tak hlasitě vítali a vyzývali uprchíky k příchodu do Evropy.

5 0
možnosti
Foto

J38i14ř84í 71F52e53i23x

5. 3. 2020 7:39

Navíc těch syřanů je tam minimum, spíše je vidět větší zastoupení z jiných jižnějších a východnější míst světa, než je Sýrie...

1 0
možnosti
  • Počet článků 133
  • Celková karma 15,80
  • Průměrná čtenost 570x
Jsem kazatelem Církve bratrské, ženatý, mám čtyři dospělé děti. Kromě mých pracovních povinností, se zajímám o otázku cizinců a o osoby na okraji společnosti.

Seznam rubrik