Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Jsou tragédie, které humanitárním přístupem nevyřešíte. A myslím, že ani ne systémově - jak po tom volá pan Libeňský. Merkel a vyměklý, kdysi velký bojovník Seehofer, si vezmou 1500, ale další tisíce je okamžitě nahradí.

1 0
možnosti

Oni už jim nové stany staví - je to na youtube. Voda určitě mají, bez ní by rychle umřeli ve vedru. A dále: ti migranti tam nechtjěí být na Lesbosu a domácí je tam taky nechtějí: demonstrují, aby se o ně někdo postaral - viz youtube. Je to složitá situace: Brusel dělá mrtvého brouka, samozřejmě EK dobře ví, jak to v řecku vypadá, ale musí shořet tábor, aby se sešli politici a dali hlavy dohromady....taky aspoň děti převezmouj, to je OK. Problém je třeba řešit systémově. Erdogan pošle další záslku tisíců lidí, až bude potřebovat vydírat Evropu a do Evropy neustále připlouvají tisíce lidí z Afriky - směr Itálie a Španělsko, ti je berou. Malta nebere.

0 0
možnosti
Foto

R^V Děkuji za Váš článek V

Českou zcela určitě nezhyne od "náporu migrantů". Ale hrozí mu, že bude umírat samo v sobě: na vlastní sobectví a lhostejnost.

2 12
možnosti
Foto

Stát je velký dům, patřící těm, kteří v něm žijí. Do svého bytu nepustím kohokoliv, kterému se zachtělo v něm žít a stejně rozumně se musí chovat i vlády pečující o stát.

12 0
možnosti
Foto

Jsou to oběti kýmsi vyvolané a podporované migrace. Nechápu, proč nikdo nevyšetřuje a nezkoumá, kdo je za tím. Žádný požár se neuhasí stříkáním do plamenů, ale do jejich zrodu.

4 0
možnosti

Ten imigrantský tábor si ovšem úmyslně zapálili sami imigranti. Zde se nabízí paralela k hlášce z filmu "Hoří, má panenko!": "Když si tu tombolu sami rozkradli, tak nemohou nic vyhrát".:-)

15 0
možnosti

nikdo nemá právo vynucovat soucit a solidaritu, zvláště, když se ukázalo, že to je řízené míšení ras

11 0
možnosti

Pan Tadeáš se nakazil od paní Šojdrové.

4 0
možnosti

Kde budou bydlet? Kdo jim zajistí lékařskou péči? V Ostravě lidi stojí frontu na zubaře, ani v ostatních lékařských odvětvích to není růžový, kde najdou zaměstnání, už teď jsou zde nezaměstnaní, máme na to, abychom jim dali podporu...

A vůbec...

10 0
možnosti

Za to, jak žijeme, vděčíme svým předkům.

Za to, jak žijí oni, vděčí oni svým předkům.

Jak budou žít tady naši potomci, záleží na nás....

25 0
možnosti
Foto

Moc se tedy nesnažíme, v zájmu vlastního pohodlí ničíme svět a tím i jejich budoucnost.

1 0
možnosti
  • Počet článků 134
  • Celková karma 17,68
  • Průměrná čtenost 566x
Jsem kazatelem Církve bratrské, ženatý, mám čtyři dospělé děti. Kromě mých pracovních povinností, se zajímám o otázku cizinců a o osoby na okraji společnosti.

Seznam rubrik