Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JZ

Divim se, ze si jeste nikdo nevsiml hrubky v prvni vete posledniho odstavce...

1 0
možnosti
JZ

V odpovedi pani ministrine.

1 0
možnosti
JK

Dopis paní ministryni je jednoznačnou ukázkou čecháčkovského myšlení. Závist, závist,  závist !!!!!!!!!!

3 0
možnosti
KF

Vážená paní Firichová, přečtěte si, prosím, pravidla pro blogování a změňte své uřvané nadpisy v souladu s nimi ;-)

5 1
možnosti
VH

Jejej. A jakpak se změní nezaměstnanost, když si my, hnusní senioři, ponecháme to zaměstnání?  A budeme si zvyšovat důchod, až do něj opravdu půjdeme (alespoň částečně získáme zpět to, co nám dnes závidíte).

   Možná vás práce otravuje. Možná se na důchod těšíte. Já za normální považuji být aktivní (a tedy pracovat) pokud to jde.  V současnosti - bohužel - moc práce není. Jsem z toho nešťastný (a pokud se domníváte, že především kvůli příjmům, domníváte se hodně blbě, rozhodně ne jako soudná ženská).

   Závěr: aktivní politika zaměstnanosti nespočívá v tom, že snížíme statistický údaj vyhozením "starých". Lidskost nespočívá v tom, že komukoliv chceme vzít jeden ze smyslů života.  Pochopení nespočívá v návrhu "zapadni do jedné místnůstky a nezlob".

5 0
možnosti
ZK

Z64d76e49n69a 48K50o73č27í

30. 3. 2013 18:53

U soukromých subjektů ať pracuje jak chce kdo dlouho. 

U státních institucích bych však věkové omezení schvalovala.  Opravdu není normální, když vidím na ministerstvu pracovat v řádném pracovním poměru 75 leté prduchy na referentské pozici !!!!

4 1
možnosti
ZJ

Vážená paní Firichová.

Problém vůbec není v otázce mladí-staří. Ten je především ve schopnosti mladých uplatnit se na trhu práce.

Tato republika nepotřebuje roční nárůst sociologu, politilogů, historiků, ale ani specialistů na různá genderová studia. Navíc, při neustálém poklesu jejích úrovně.

Co potřebujeme jsou lidé, kteří něco vytvoří a to je prodejné (bez dotací).

Jestliže 1/3 obyvatel má vrozené schopnosti na vyučení nenáročného oboru, další 1/3 na kvalitní vyučení a část z nich i na další střední vzdělání, zbytek tvoří možní kvalitní středoškoláci a vysokoškoláci. Ostatně vzpomeňte si na to, jak se říkalo. V SSSR byl každý středoškolák, protože chodil do školy občas i ve středu.

V současnosti by možná měla polovina vysokoškoláků problémy s maturitou v padesátých a šedesátých letech. Mezi mladými nezaměstnanými má valná většina z nich použití v Tesku u pokladny, na stavbách a v průmyslu jako pomocní dělníci. O jejích znalosti není a doufám že nebude zájem.

13 3
možnosti
PK

Ale ve funkcích sedí do vysokého věku i ti sociologové, politologové, historikové a nějaké množství samozřejmě kvalitních pracovníků s mladší krví tato společnost i v těchto profesích potřebuje. A stará garda se podrží, buďte si jist.

4 0
možnosti
PK

Máte kus pravdy. Bylo by ale dobré vědět, kolik těch přesluhujících ve funkci a s důchodem je - deset tisíc, padesát, sto? Když chci zvednout daň bohatým - já jsem pro, ale měli bychom vědět kolik to teoreticky má nasypat, kolik je reálné a zda to stojí za tu "naštvanost dotyčných". Nepodceňuji ale "morální" dopady u mladší generace, že si starouší hrají "pro sebe" a podrží se i v rámci klanů.

2 1
možnosti
PK

Taky bychom se měli více podívat jak to dělají ve stejném ekonomickém mechanismu třeba Horstové. Asi nic světoborného fungujícího nevymyslíme.

6 0
možnosti