Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
W

wiki5

2. 4. 2008 6:22
mlady muzi, autore

pripadate mi jak ti co po kristalove noci 9.11.38 hajili Hitlera, ze neni tak strasny, take jiste argumentovali, ze "jen" nekteri Nemci atd. je zbytecne to vsechno licit znovu, ale pro vas by bylo dobre trochu vic dat studiu historie. Vubec me neuklidnuje, ze ne vsichni muslimove nejsou radikalove. Pry tech radikalnich je "jen" 10 milionu, t.j. 10 000 000 a to je trochu prilis na klid v dusi po te co vidime co ten jejich radikalismus a svata valka je... az vam nedej boze budou pizlat hlavu, tak uz bude pozde

0 0
možnosti
PS

Hrdý Budžes

2. 4. 2008 3:38
Ohledne provazani a ekonomicke prosperity

1. Co kdyz dotycna protistrana provazani nechce, to se ma spustit kolonialni valka, ktera by to zajistila?

2. Zamyslel jste se nekdy nad tim, proc asi cast muslimskeho a arabskeho sveta, prestoze potencialne patri diky rope mezi nejbohatsi konciny sveta, tone stale v ekonomickem svrabu a chudobe? Nebude to mit nahodou neco spolecneho s tim, ze proste islam ve sve prapuvodni forme proste neni kompatibilni s pluralitou, oddelenim nabozenstvi od statu a ekonomickou prosperitou?

0 0
možnosti
JM

Hucul

1. 4. 2008 13:37
Cetl jste Koran?

Prectete si ho.

Nevim, proc nazyvate film rasistickym, sama jsem tam nevidela ani jedinou NARAZKU na rasismus. Myslim si, ze jen tendencne nalepkujete, sam o tom moc nevite, ale do uz leziciho si kopnete, kdyz uz ho pro Vas na zem shodila levicacka propaganda v mediich.

Jak muzete tvrdit, ze neni pravda to, co v Koranu je? Dochazi Vam vubec, ze kdyz budete tvrdit, ze v Koranu neni neco, co tam je, narizuje Koran vsem vericim Vas ztrestat? Chcete opravdu riskovat zverejneni lzive informace o obsahu svate knihy vsech muslimu? Fakt si to risknete? Vite vubec, jak to vypada, kdyz zijete pod policejni ochranou?

0 0
možnosti
DJ

orca1

1. 4. 2008 13:25
obávám se

Obávám se že zrovna ekonomická sobětstačnost či pocit blahobytu nenastoluje mír. Paradoxně mnoho atentátníků ži jiných extrémistů se nerekrutuje z chidinských čtvrtí. To už známe od Marxe že pokud člověk má nadbytek a čas a roupy vymejšlí blbosti ...

A náboženský fanatismus kvete kdekoliv.

0 0
možnosti
KU

Karelur

31. 3. 2008 21:47
omyl

Pane to že vzdělání a ekonomický rozvoj je klíč si mysleli i na západě před takovými 30ti lety. Tehdy v to ještě doufali. Vy jste tímto nápadem neobjevil Ameriku ani nedostanete Nobelovu cenu míru. Bohužel dnes jsou dávno vyléčeni z iluze, že vzdělání je lékem na fanatismus. Speciálně u Arabů mám někdy pocit, že čím vzdělanější, tím delší seznam o historických křivdách na Arabech/muslimech Vám předloží

0 0
možnosti
K

kion1

31. 3. 2008 21:21
Volič Národní strany

Na váš slaboduchý článek,existuje jednoduchý protiargument.

Proč musí Geert Wilders,žít ve své rodné zemi,pod policejní ochranou,proč odešla z Holandska Ayaan Hirsí Alí,proč byl zavražděn Theo van Gogh???!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:-©:-©:-©

Jste vážně tak hloupý???!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

0 0
možnosti
VD

všd

31. 3. 2008 16:20
To chci vidět, jak nemají peníze

Když už chcete nahlížet problém z majetkového hlediska, mohu Vás upozornit, že muslimové mají v průměru mnohem víc peněz, než černoši v tropické africe. A přibližně stejně, jako lidé v latinské Americe. Takže jen o peníze v tomto případě skutečně nejde.

0 0
možnosti
YY

Yeback

31. 3. 2008 16:40
Re: To chci vidět, jak nemají peníze

Muslimové nejsou jenom Kuwajt nebo Saudi a v Africe jsou občanské války běžnou součástí jejich denního života.

0 0
možnosti
YY

Yeback

31. 3. 2008 15:59
Kromě Fitny se ještě koukněte na Battle For Haditha,

ale stejně pochybuju, že by některá méně inteligentní individua pochopila, odkud se bere nenávist muslimů (v onom filmu konkrétně k Američanům).

0 0
možnosti
PŠ(A

petr štursa (velmi arogantní)

31. 3. 2008 14:53
Kdyz uz

jste si dal tu praci a shledl film, doporucuji tez islamskou propagandu - to je teprv sila - zide, pripravujici macesy ze zabitych arabskych deti (jelo to v jejich televizi), sceny, kde se socha svobody meni v rudou smrtku a podobne.

Islam byl je a bude naprosto nekompatibilni s lidskymi pravy, svobodou a demokracii. To je pravda, kterou se dozvite v kazde mesite (i v nasi zemi).

FITNA ukazuje jak radikyly, tak umirnene, ukazuje ty, kteri zijou i v Evrope.

0 0
možnosti
MS

Michal007

31. 3. 2008 13:51
Dojmologie

Jaký dojem se film snaží vzbudit, je taky jenom dojem. Nelze říct, že islamistický terorizmus nesouvisí s náboženstvím. Použití sebevražedných útočníků by naopak bez zneužití náboženství nebylo možné. Náboženská karta se do určité míry používala i v severoirksém konfliktu, ale za členství v IRA byla automatická exkomunikace. Podobně razantní vyjádření o naprosté nepřijatelnosti určitých metod na straně islámu chybí. I umírnění muslimové poměrně často terorismus částečně omlouvají.

I nedostatek peněz má své příčiny - viz kontrast k prosperujícímu židovskému státu. Je to asi v mentalitě výrazně odlišné od naší. I některé názory umírněných muslimů žijících u nás, které považují za samozřejmé i pro ostatní, jsou pro nás naopak extrémní.

Obvykle se setkáváme s generalizacemi, že muslimové jsou houfně nebezpeční fanatici, nebo naopak že až na pár fanatiků jsou vlastně všichni v pohodě. Články snažící se dobrat skutečného zastoupení jednotlivých postojů jsou v nebezpečné menšině.

0 0
možnosti