Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LB

Pane starosto, máme chalupu v jedné z osad obce Horní Stropnice, kde 95 % nemovitostí vlastní chalupáři a chataři. Nemáme tam trvalé bydliště, přesto poplatky za odvoz komunálního odpadu platíme. Před některými chalupami jsou popelnice, jinde jsou kontejnery pro více objektů. Nám by měl sloužit kontejner, který téměř nevyužíváme, ale platíme za tuto službu poplatek ve výši 600 korun ročně.

Takže když to jde v Horní Stropnici, mělo by to jít i u vás. Zkuste se tam zeptat, jak to zúřadovali, samotnou by mě to zajímalo...

0 0
možnosti
VG

Družstevní výstavba.

0 0
možnosti
PK

Jen formálně, vždy jsem měl jasno, že ŽR leží mezi Českým lesem a Šumavou, ale když to říká starosta, tak to byla chyba...:-)

0 0
možnosti
MN

Hlavně musíte mít ve městě lidi živící se vlastní prací, aby to měl kdo platit ze svých daní. Nač potřebujete na těch pár stovek lidí policii ? Úřad v max. míře digitalizujte. A pokud tam chcete lidi udržet či přilákat, musíte mít především v pořádku silnice, kanalizaci, vodovod. Některé obce také nabízejí zasíťované pozemky za 1 Kč s podmínky výstavby např. do 5 let. Ale je to běh na dlouho trať, devastace venkova trvala příliš dlouho.

1 0
možnosti
AL

Božínku, to je moudrých slov! V Rudě jsem nikdy nebyl, ale dovedu si představit, že když se do malého městečka na víkend nahrne tisíce lidí z Prahy, tak by tam uživili celý policejní pluk, například. A když dáte tip na prodej zasíťovaného pozemku ve velmi atraktivní lokalitě za 1 Kč, tak si ho hned koupím. Když tu nabídku dáte pouze místním, tak obec někdo dá k soudu za diskriminaci. Nebo se najde plno vykuků, kteří přijdou lacino k dalším víkendovým bytům.

1 1
možnosti