Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MZ

Obecně je problém v tom, že lidi by chtěli parkovat nejraději v obýváku. V centru je dostatek místa v podzemních garážích, takže pokud nechceš platit nejezdi do centra autem. Ostatní místa na ulicích mají sloužit primárně rezidentům. Nevím proč se lidi neustále naváží do městských policajtů. Jsou pravidla podle kterých se může parkovat a pokud je někdo poruší, tak zaplatí pokutu. To je snad normální. !!

0 0
možnosti
JS

Před zavedením modré zóny u nás jsem byl hodně proti, ale pravdou je, že nyní mohu snadněji zaparkovat. Bydlím u stanice metra a vždycky přespolní přijeli a nikdo neměl šanci. Navíc nechápu, co je špatného na tom, že se obec stará přednostně o své rezidenty? Všichni vzývají Švýcarsko a to byste koukal, jak jsou tam rezidenti výhodněni. Naprosto ve všem. Protože oni tam platí daně. A také se musím zastat MP. Většinou se botičky dávají v nárazových akcích, převážně když stížnosti v určité oblasti překročí míru. Navíc modré zóny byly nápadem vaší strany. Je dobré si něco zjistit, než se snažit získat lacino politické body. Ono to většinou na první netrefí.

0 0
možnosti
AT

Oni mají ještě důležitou činnost- hlídat přechody, aby je někdo neukradl...

0 0
možnosti
LN

..tak zrovna do tohoto bych se nenavážel...přechody hlídají rán tam, kudy chodí děti do škol...co je na tom špoatného...????

3 0
možnosti
LB

L70e12o61š 13B57i58s40k21u30p

27. 5. 2014 20:29

Filipe, Filipe a čistě náhodou nebyla to zrovna ODS, která měla na vedení Městské policie v Praze vliv více než deset let? Co zkusit něco jiného, když se blíží ty komunální volby, protože jinak by vám to zcela lhostejné. :-)

1 1
možnosti
Foto

Pane autore, v České republice žádný městský "policajt" neexistuje, neboť v obecní a městské policii slouží pouze strážníci. A strážník se nerovná policista. Jasné? To jen pro pořádek. Jinak správně naznačujete, že hlavní náplní práce obecní a městské policie je ochrana veřejného pořádku a nikoliv pouhé nasazování botiček a vybírání pokut, které jsou do rozpočtu města. Některá města si z toho opravdu udělala zlatý důl, strážníci jsou k nasazování botiček přímo úkolováni starostou a za výši vybraných pokut odměňováni, takže jejich plat je mnohdy podstatně vyšší, než plat státního policisty (Policie ČR), který ovšem musí mít podstatně vyšší kvalifikaci. Na toto téma jsem již napsal několik kritických článků, neboť cílem radnice by nemělo být sedřít občany z kůže, ale pomáhat jim a vytvářet vhodné podmínky pro zkvalitnění jejich života. Zatím to je, bohužel, v řadě našich měst naopak.:-)

2 0
možnosti
ZK

Z64d13e35n35a 12K59o38č42í

27. 5. 2014 19:41

Strážník, nebo policajt - všichni víme o koho jde.

Kdyby se vyhnali policajti ze přebujelého a nevýkoného prezidia a  krajských ředitelství do ulic, mohli by se tito strážníci úplně zrušit.!!

0 0
možnosti
JL

Městská policie nasazuje botičky od začátku devadesátých let, na tom se nic nezměnilo. No a když píšete, že jste předseda pražské ODS, tak bych Vás rád upozornil, že ty rezidenční zóny byly v největší míře zaváděny v době, kdy pražská ODS měla nadpoloviční většinu v Zastupitelstvu hl. m. Prahy, ale i v mnoha městských částech hl. m. Prahy.

1 0
možnosti
LN

..městský policajt by měl čas dohlížet na pořádek..kdyby si kdekdo nazaparkoval ..kde ho napadne....

1 0
možnosti
DM

Kolikrat se vam stalo, ze nekdo parkoval zpusobem vas omezujicim ci ohrozujicim?

0 0
možnosti
Foto

Z Prahy se dělá něco extra a tam, co jsou parkovací zóny, to rezidentům vyhovuje. Venkovane, tady nemáš co dělat, tak koukej padat, nebo ti dáme na auto botičku! Když v Řevnicích (či Dobřichovicích, nechce se mi googlovat) postavili z vlastních peněz most a začali na něm vybírat mýtné od těch, co v obci neměli trvalé bydliště, to bylo řevu od Pražáků, že je někdo chce odřít o desetikačku. Samozřejmě to bylo shledáno v rozporu se zákony a mýtné se zrušilo. Holt když dva dělají totéž, není to totéž.

7 0
možnosti
DM

Vecny problem s mestskymi a obecnimi policisty se da vyresit jen tak, ze jim sebereme pravomoci, zbrane a auta, misto toho dostanou poradne boty, a budou slapat chodnik. A nebo je uplne zrusit. Jinou cestu nevidim :-(

4 1
možnosti
VS

Tak bude strážník na procházce bez pravomoci zjednat pořádek . K čemu to pak bude , vyhazování peněz oknem?

0 0
možnosti
JK

J87o95s83e39f 36K69l35a45t

27. 5. 2014 15:28

Bohužel není to jen Praha,v Mariánských Lázních snad už jinou náplň práce nemají a jsou naprosto arogantní.V sousedním Německu má člověk bezplatnou hodinu na vyřízení svých záležitostí nebo na nákup(parkovací hodiny za sklem)

3 1
možnosti
  • Počet článků 96
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3564x
Táta 5 dcer, podnikatel, hrdý Pražák a pražský zastupitel za ODS.

Seznam rubrik