Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PT

P65e19t33r 14T23u27r34e24k

5. 3. 2015 6:58

To, že dítě odjíždí na školu v přírodě t.č. zdravé a nepřišlo v nedávné době do styku s infekcí (= bezinfekčnost) potvrzuje už nyní rodič (ten spolehlivý i ten nespolehlivý). Lékař, který vydá papír s platností 1 rok nic takového ani potvrdit nemůže. Lékař údajně potvrzuje "zdravotní způsobilost dítěte absolvovat akci" a to, aniž by věděl, o jakou akci se jedná. Požadavek na povinný "lékařský posudek" je směs alibismu a šikany ........

1 0
možnosti
BH

Nejsou jen odpovědní rodiče, jsou i zoufalí a vychcaní.

0 0
možnosti
TS

No, čí jsou ,,Vaše,, děti , tak třeba když je přihlásíte na hokej , tak klubu a on Vám je za slušnou sumičku třeba i prodá , když ještě podáte něco v igelitce pod stolem manažerovi , tak můžou být zase Vaše …..na chvíli. To se ale těžko vysvětluje ,, to musíte vidět z blízka,, a hlavně zažít na vlastní kůži,….. ……teda na vlastní děti , to je přesnější a Vy to lépe pochopíte.

0 0
možnosti
MK

M57i88l67a11n 23K43e49s45l

4. 3. 2015 16:36

Rodič nebo lékař vydá bumášku o bezinfekčnosti dítka.Druhý den po příjezdu třeba do školy  v přírodě se dítko osype-infekce je tu.Bude někdo popotahován?Každé nařízení by mělo obsahovat i sankce za jeho neplnění.Je asi obtížné v těchto případech sankce vymyslet natož jejich plnění vyžadovat.Když nejsou žádné sankce za nepravdivé potvrzení  tak je úplně jedno zda jej vydá lampárna na pátém,rodič nebo lékař.

0 0
možnosti
PC

Já teda zákon nestudoval, ale mé zkušenosti jsou, co se výkladu aktuálního zákona týče a požadovaných potvrzení, úplně jiné něž jsou popisovány v tomto blogu.

Potvrzení, které jsem dostal od lékaře nebylo o bezinfekčnosti ale o celkovém zdrvotním stavu a mělo platnost buď 1 nebo dokonce 2 roky. Potvrzení o bezinfekčnosti jsme podepisovali pouze my jako rodiče a lekařské potvrzení nebylo potřeba.

Nevím jak u potápění, ale vím že některé sporty vyžadují potvrzení od specialisty, který provádí i zátěžové srdeční testy.

Tyto moje zkušenosti jsou za poseldní 2 roky (naposledy léto 2014), takže pochybuji, že by se od té doby zákon nějak rapidně změnil.

0 0
možnosti
VK

Přesně,potvrzení o zdravotní způsobilosti je něco jiného,než potvrzení o tom,že je dítě aktuálně zdravé.Znamená to,že je "způsobilé" čili schopné se běžné školní nebo sportovní akce zúčastnit a že ji po zdravotní stránce zvládne.

0 0
možnosti
ZJ

Škoda že každý fanatik nejdříve vidí svoje práva, ale povinnosti vůči společnosti smete jako první krok ze stolu.

Takže rovnou se vás zeptám vy kazateli svobody. Mají i moje děti nějaká práva? Třeba právo žít ve stejně odpovědné společnosti, obklopené očkovanými a kontrolovanými dětmi?

Očkování nezabraňuje onemocnění s absolutní spolehlivostí, ale očkované dítě v proočkovaném kolektivu je ve větším bezpečí.

To je prostě jen příklad. Neexistuje jen Vaše dítě a Vaše práva. I ostatní mají právo na ochranu před vaším dítětem.

Pokud to nechcete uznávat, tak hranice jsou otevřené, hurá do rozvojové země, kde nemusíte platit zdravotní pojištění, kde vás neotravují zdravotní kontroly, očkování a podobné nesmysly bránící ve vašem pocitu vlastnictví dítěte. Ono občas je dobrá chránit děti i před podobnými rodiči jako vy.

1 3
možnosti
Foto

Vy si asi také pletete právo a  legislativu.   Normální člověk eliminuje riziko vlastními prostředky (vyhýbá se rizikovým místům a lidem, buduje si svou imunitu, stará se o své zdraví a nebo používá respirátor)   etatista se nechce chránit, ale chce aby stát donutil ostatní, aby se nechali povinně očkovat a v případě onemocnění infekční chorobou, aby  se tito lidé mohli odvléci do karanténního koncentráku.  

Vaše svoboda a tvorba vašich pravidel by měla být ohraničena hranicemi vašeho majetku.

2 0
možnosti
VK

Mezinárodní smlouvy a zákony zemí týkající se dětských  práv (úmluva o právech dítěte...) jsou psány v duchu Concordetova výroku, že "děti patří republice". Od toho se vše odvíjí a přes to vlak nejede.

0 0
možnosti
JB

Příspěvek je postaven na naivní myšlence, protože pisatel ví, že klidně může dítěti dát potvrzení, že je učiněný andílek. Kdyby dítě s sebou přineslo na tábor jakoukoliv nemoc, třeba infekční, a bylo v zákoně napsáno, že rodič, který potvrdil bezvadné zdraví dítěte je tím pádem ZODPOVĚDNÝ, protože dítě je JEHO a nese povinnost náhrady škody, což zn. platit veškerou léčbu nakažených dětí, úhradu rodičům za ztrátu času a peněz, následně další naběhlé náklady, určitě byste se kroutil a řval o nespravedlnosti. Vy chcete nést za dítě jen odpovědnost "jako". Snažíte se těžit s amatérských českých nedokonalých zákonů. Nic víc.

2 5
možnosti
Foto

Zajímavé názory, takové fašisticko-komunistické.

1 2
možnosti
Foto

Děti nejsou majetek, inteligente. A rodiče nemají právo jim kazit život jen proto, že se upnuli k nějaké konspirativní teorii.

1 1
možnosti
Foto

To autor určitě chápe.  Přesto i záležitost rodičovství a vztahy mezi dětmi a jejich rodiči jsou uplatněním vlastnických práv a do těch nemá nikdo násilně zasahovat a už vůbec ne stát nějakou svou násilnickou legislativou.

3 2
možnosti
Foto

Stát se vůbec nemá plést do dobrovolných aktivit a směn lidí.  Ani zákazy, ale ani povolenkami.

1 3
možnosti
  • Počet článků 96
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3564x
Táta 5 dcer, podnikatel, hrdý Pražák a pražský zastupitel za ODS.

Seznam rubrik