Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
N

nuda2

14. 6. 2010 15:12
celkem souhlasim

Skolu jsem dostudoval pred rokem a celkem souhlasim se zavedenim pujcek na studium a take s odlozenym skolnym s jednim velkym !!ALE!! musi byt splaceni odvysle od vyse platu!

Znam spoustu studentu, kteri pouze zatezuji system a zneuzivaji krasneho slova zadarmo. kdyz to hodne odlehcim, tak pokud dostanu listky na koncert treba na Ramstein zadarmo, tak pujdu. Pokud si budu platit ,,spoluucast" 50% tak me tam neuvidite, protoze o tu muziku nestojim.

0 0
možnosti
N

nuda2

14. 6. 2010 15:12
Re: celkem souhlasim

System pujcek bude vyhodny pro lidi s horsim financnim zazemim- rozhodne lepsi nez to je ted, kdy tato moznost neni.

Osobne bych byl schopny splacet mesicne treba 1 tis za studium, !!ALE!! jak jsem jiz zminoval, melo by to byd odvysle od platu. Protoze dostudovana ucitelka, neni schopna sama platit najem sebemensiho bytu a zivit se, proste nemuze splacet skolne !!

0 0
možnosti
POBVŠ

prosím o BAN vy šašci

14. 6. 2010 15:05
sláva

Tak přecijen existují studenti co mají v hlavě mozek větší než vlašskej ořech, naprosto logická a správná úvaha! Já už sice nejsem student, jsem vícenásobný otec, který to školné jednou asi bude platit (přinejmenším částečně) a musím s vámi naprosto souhlasit. A pokud moje peníze neskončí v nějaké černé díře, tak na školné ani neceknu. R^

0 0
možnosti
F

federerr

14. 6. 2010 11:43
vymyvani mozku bakalovymi penezy dosahlo vrcholu

to se mame na co tesit-nova bakalova generace ;-(

0 0
možnosti
J

jonok1

14. 6. 2010 13:18
Re: vymyvani mozku bakalovymi penezy dosahlo vrcholu

Někteří by ten mozek potřebovali umýt. Nikdy! se nepíše penězy, ale vždy! se píše penězi. Pokude tedy to slovo penezy neznamená něco úplně jiného. :-)

0 0
možnosti
FP

Korejs

14. 6. 2010 11:13
benefit?

Tak radikální názor, jako autor, bych asi nezastával, ale jinak v zásadě proti nějaké vhodné formě školného nic nenamítám. Jediné, s čím zcela nesouhlasím, je tvrzení, že dělníkovi (který údajně platí ostatním vzdělání) nepřináší vzdělaní lidé žádný prospěch. Nebo společnosti celkově.

0 0
možnosti
VR

Blucher

14. 6. 2010 10:58
Kdo říká A, měl by říci i B

Patřím mez lidi, kteří mají doopravdy naprůměrné příjmy, proto dcera studuje prestižní VŠ v zahraničí.  Chci tomuto "studentovi" poradit, ať se také podívá na systémy stipendií opravdu zahraničních prestižních škol.  V ČR neznám žádnou prestižní mezinárodně uznávanou VŠ. Školné 10tis. za semestr asi utáhne, ale než dokončí školu, tak to může být také 20 tis.Je rozdíl, pokud je studnet někde z Horní Dolní, studuje v Praze - pak náklady na ubytování, skripta, dopravu a stravu jsou Kolik????? Ano jsou studenti, kteří studují 9 let, do školy jezdí Audi TT a většinu času tráví po klubech - těm to nebude vadit. Na druhé straně znám studenta, který žije s matkou (rozvedeni -otec pije, je bez práce). Ten maká pátek, sobota neděle, 16 hod. a platí si splátky na notebook.... Také znám absolventku magist. studia archeologie, která dělá průvodkyni v muzeu - není práce v oboru - z čeho by to splácela??? Školné tedy ne, dokud nebude propracován systém stipendií, který umožní studium i nemajetnějším.

0 0
možnosti
D

Dennys

14. 6. 2010 13:37
To by mne zajimalo,

jaky "prestizni" zazrak Vase dcera studuje.;-) Jinak - napriklad  Universita Karlova patri mezi uznavane vzdelavaci instituce a absolventi jejich lekarskych fakult s uplatnenim v civilisovanem zahranici problem nemaji.

0 0
možnosti
R

r-d-k-s

14. 6. 2010 9:26
NAIVITA

Teda tak ochotného studenta platit jsem ještě nezažil :-))

Je vidět, že ještě neznáte "cenu" peněz. Člověk je začne vnímat až poté, co začne vydělávat a šetřit na byt, dům, rodinu auto, dovolenou atd.. Teda pokud nejste nějaký vydržovaný synáček.

A až začnete zjišťovat, že z vašich daní tečou peníze úplně jinam, než by měly - pochybné státní zakázky, luxus pro pohlaváry, 30mil na luxusní hodinky pro ministerstvo atd.. Z těchto tunýlků by se státní dluh zamáznul za dva roky.

Nevidím důvod, proč bych měl já formou školného, doktorského, neporodného a za chvíli možná i vzdušného splácet deficit, který jsem neudělal a za který nemůžu.

Příkladem dnešního hospodaření může být model rodiny. Rodiče si žijou nad poměry, utrácí kde se dá a najednou zjistí, že mají velké dluhy. No nic, řeknou si, však ony nám to děti splatí. A děti rády a s láskou budou celý život splácet dluh a rodiče si budou dál užívat aniž by ve svém počínání něco změnili.

0 0
možnosti
DR

Reeve

13. 6. 2010 15:09
Nepřinesete žádný benefit?

"Nevidím naprosto žádný důvod, proč by mé vzdělání měl sponzorovat dělník v továrně ze svých daní, když já osobně mu zřejmě nikdy žádný benefit nepřinesu."

Mladý muži, studujete-li obor, který nikomu v této zemi nepřinese žádný "benefit" (český ekvivalent neznáte?), pak byste si měl studium PLATIT CELÉ. Do haléře. Včetně takových "benefitů" jako je levnější hromadná doprava, stravování v menze či - nedejbože - ubytování na kolejích.

Pevně doufám, že si všechny ty neprávem získané "benefity" sčítáte a vždy koncem roku příslušnou sumu zašlete na příslušné číslo účtu státního rozpočtu u ČNB.

Zároveň račte zpětným způsobem zaplatit vaše středoškolská a základoškolská léta.

0 0
možnosti
WW

sluni-sluni

13. 6. 2010 16:35
Re: Nepřinesete žádný benefit?

pls ještě školku ;-D;-D;-D

0 0
možnosti
F

fakta666

13. 6. 2010 10:01
Bloger bude zřejmě asistent, podasistent Fischerova synka

pro obyčejné děto práce není a ejhle pro vyvolené ano...a jak Fischer nechtěl vzít od Kocába demisi...že je s ním převelice spokojen...s jeho "prací"...ale jakou ? ?:-P

Kocáb platí premiérova syna. Jako odborníka na extremismus13. května 2010  7:00,  aktualizováno 13:14

PRAHA - Úřad vlády má hned dva zaměstnance, kteří nesou příjmení Fischer. Prvním z nich je premiér, druhým jeho syn: Jan Fischer junior. Jednadvacetiletý student politologie od února "stážuje" pod vládním zmocněncem Michaelem Kocábem. V lidskoprávní sekci platí za odborníka na extremismus. Premiérův syn však podezření z protekce odmítl, nejedná se prý o stáž ale o placenou práci.

0 0
možnosti
JH

jirha

14. 6. 2010 7:29
Re: Bloger bude zřejmě asistent, podasistent Fischerova synka

Trošku mimo  ne?

Že je Fischer co je to dávno víme a proto ho nevolíme. Co s tím má ale společného to že školné je něco co by se mělo zavést?

0 0
možnosti
JZ

Jakub Zezula

12. 6. 2010 22:43
reakce

Pane kolego, jsem také student, ale nemohu s Vámi tak úplně souhlasit. Předně si myslím, že když mám opačný názor než Vy, nejsem hned nemocný, líný ani neschopný. Pokusím se Vám vysvětlit své pohnutky. Studuju poctivě a když se mi naskytne příležitost, jdu i pracovat, mám jednu stálou brigádu a jednu navíc i přes letní prázdniny. Ale pokud chci studovat tak, aby studium bylo na prvním místě, 10 000 si za půl roku nevydělám. Vydělal bych, ale potom by musela jít bokem škola a to není mým cílem. Aspoň ne cílem žádného poctivého studenta. Znám také spoustu lidí, kterým rodiče třeba nic neposílají na studium, a tak si celý svůj pobyt na kolejích a celé studium (samozřejmě bez školného, které ještě není), musí platit sami, jejich studium tím potom trpí, stejně jako oni sami. Jsme si jisti, že takovým lidem ze slabších sociálních rodin chceme přitěžovat? Kdyby bylo školné, zatížili bychom je dluhem. To je jeden z důvodů, proč nejsem pro placení školného....

0 0
možnosti
RH

Ubaram

12. 6. 2010 23:54
Re: reakce

Vydělat si 20.000 Kč za rok znamená pracovat zhruba 4 hodiny týdně. 6-7 pokud nezvládáte nic lepšího než skládání beden v velkoobchodě. Opravdu si na to nenajdete čas?

0 0
možnosti
R

rohatey

12. 6. 2010 20:55
Jsem chronicky nemocný, nezaměstnaný

bez peněz, a jsem pro placení veškeré lékařské péče a zrušení sociálních dávek. 

Trpím chorobou modrého závoje na mozku a blokací rozumových schopností. :-)

0 0
možnosti
  • Počet článků 13
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3240x
Jsem studentem ekonomie na VŠE, který miluje zkoumání této vědní disciplíny v historickém kontextu! Klasický liberál se silně negativním vztahem k většině daní. Stoupenec evropské ekonomické integrace a odpůrce evropské politické integrace!