Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Martin Procházka

9. 6. 2010 23:14
Vtipné

Jako arogantní a sobecký student bych vás rád upozornil, že primárním účelem platby po studiu je motivace pro školu, aby poskytla takové vzdělání, které umožní absolventovi získat nadprůměrný příjem, nikoliv starost o finanční situaci studenta.

http://martinprochazka.blog.idnes.cz/c/142273/Motivujici-skolne-je-nezbytnost.html

Příště prosím nejprve něco nastudujte a přemýšlejte, než vyprodukujete takový výkřik.

0 0
možnosti

kaktusak

9. 6. 2010 23:24
Re: Vtipné

Tak to aby v České republice školy naučily studenty především krást a podvádět. Tak je nadprůměrný příjem nejjistější.

0 0
možnosti

kaktusak

9. 6. 2010 20:19
Obyčejný člověk musí z daní platit žoldáky

v Afghánistánu. Nezbývá proto na nějaké studenty.

0 0
možnosti

Nemesiss

9. 6. 2010 19:37
...s tím studiem si to raději rozmyslete...

...víc nenapíšu, je mi líto dukátů...Rv:-)

0 0
možnosti

danastol

9. 6. 2010 16:57
houby

další Poch nám tu píše.Mimo to, placení školného bylo ve volebních heslech pravicových stran. Je zajímavé, že z mladých si větší skupina, která myslí studium vážně nestěžuje. Jinak neurážejte tady slušné občany, obyčejnými lidmi.Proto jste prohráli volby ne.Rv

0 0
možnosti

mff-59

9. 6. 2010 15:42
Připadáte mi stejný tajtrlík,

jako vzteklý ratlík.

Neuvědomujete si posun od toho, "žádné školné" a "školné" (no sláva konečně) s možným odkladem? A ten odklad nejspíš využijí jen ti, kteří opravdu nebudou mít čím zaplatit hned. Pokud bude školné max 10 tisíc, pak to většina studentů zaplati hned a nebo alespoň částečně hned, jde přece maximálně o 1700 za měsíc.

Máte pocit, že vás student doběhl a chováte se militantně a hloupě. A přitom jste mohl zadarmo bydlet pod mostem a nebo si za 40 tisíc pronajmout nějakou vilu klidně sám. Pokud jste platil půlku peněz za půlku pokoje, co vám na tom vadí a jak jinak byste si to představoval "spravedlivě" a "nevyčuraně" vy?

To, že někomu firma platí nějaký standard a on se za nějaké "vaše" peníze uskrovní, pak se nevztekejte! Třeba neměl odložené školné, musel platit hned a tak si prostě přivydělal. ;-D

0 0
možnosti

Novotnak

9. 6. 2010 15:06
A co se týká odložené splátky

tak je přece jedno jestli to zaplatí napřed nebo potom, hlavní je, že to bude zaplaceno. Fakturu taky můžete zaplatit až po dodání zboží či služby.

0 0
možnosti

mff-59

9. 6. 2010 15:16
Re: A co se týká odložené splátky

Otázka je, co je to až potom? Když splátka je odložena až do doby, než student začne vydělávat alespoň průměrnou mzdu. Co když stále zůstane pod průměrem? To pak škola nic nedostane? No jako "trest" za to, že studentovi nedala vzdělání, které by mu pomohlo k vyšší mzdě by to šlo takto pochopit. :-)

0 0
možnosti

Novotnak

9. 6. 2010 15:01
O nezaujatosti

tohoto článku se dá pochybovat. A podívejte se na to taky z té druhé stránky. Jak by k tomu ten student přišel, kdy měl lepit nájem aj za vás? Přecejen ty peníze na nájem byly jeho, ne Vaše... Prostě si to zlevnil, tím, že Vás vzal k sobě do podnájmu a ušetřil tak pět tisíc.

A můžete to vzít z ještě lepší stránky. Kdyby tam ten student s Váma nebydlel a bydlel za ty peníze sám, tak byste platil o pět tisíc víc. Takže takto jste 5000 ušetřil díky jemu.

Prostě je potřeba se na každý problém podívat z té správné strany, jinak se můžete snadno rozčílit v podstatě u čehokoliv.

Takhe to vypadá, jakobyste mu normálně záviděl a sám se stavíte do role očůraného, což ani jedno není zrovna pro Vás lichotivé, spíš naopak. :-/

0 0
možnosti

mff-59

9. 6. 2010 15:17
Re: O nezaujatosti

R^

0 0
možnosti

Petr Štěpán

9. 6. 2010 12:12
Když je někdo blbej...

Pane, když jste tak nešikovný, a necháte se ošulit nějakým studentem, tak je to Vaše vina. Nikoliv jeho.

Navíc je ten článek nesmyslný, nemůžete podle jednoho člověka (jednalo se o jeho osobní vlastnosti, které vůbec nesouvisí s tím, že studoval vysokou školu) soudit všechny. "Studenti" není homogenní skupina, jsou to lidé různého věku, zájmů, názorů, sociálních vrstev (než se zavede školné) atd.

Já znám plno studentů, kteří si platí normálně ubytování. Takže vás článek je zcestný.

0 0
možnosti

Stará kára

9. 6. 2010 13:50
Re: Když je někdo blbej...

JAK SE NECHAL OŠULIT????   Za půlku pokoje platil autor blogu půlku nájemného. Co je na tom divného.  Po tom, kde bral spolubydlící peníze na úhradu nájemného je mu ho..., ho..., hodně málo.  Jen jeho závist vyvolává jeho zášť.  Mimochodem - jestli mu zaměstnavatel platil stáž, byl už zaměstnancem, nikoliv studentem.

0 0
možnosti

Deleter

9. 6. 2010 11:00
---

Jo a protože zrovna mám informace z energetických firem, tak ano, pokud nemáte na elektřinu či plyn, lze dohodnout splátkový kalendář.!!

0 0
možnosti

Deleter

9. 6. 2010 10:56
Naivita

"

Chcete, aby Váš chirurg, co Vám jednou bude vyndávat nádor, měl větší praxi v operacích nebo v markování na kase v hypermarketu?"

To si jako vážně myslíte, že medici ve volných chvílích cvičně operují? ;-D;-D;-D;-D

0 0
možnosti
  • Počet článků 225
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3830x
Už vím, co všechno pro mě znamenáte, jak moc jste pro mě důležití a jak moc vás mám rád, vážení čtenáři a blogeři. Motto: Váš úsměv = moje radost a odměna.