Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Neuvěřitelně smolný příběh studenta z Olomouce: "Koronavirus mě dohnal až k zoufalství!"

Pokud by se uděloval jakýsi pomyslný titul Smolař roku, tím nejžhavějším kandidátem na něj by se bezpochyby stal Tomáš K., 23letý vysokoškolský student filozofické fakulty Univerzity Palackého v Olomouci. Ostatně, posuďte sami.

Trpká seznamovací anabáze spíše nesmělého a mnohdy až zakřiknutě působícího studenta započala koncem loňského listopadu, kdy se Tomáš prostřednictvím Facebooku seznámil s 21letou Pcheng Zhang, studentkou literatury na univerzitě v čínském Wu-chanu. Jak se mi sám Tomáš svěřil, byla to tzv. láska na první pohled, k čemuž přispěly především společné zájmy obou zamilovaných. Tomáš se totiž již od svých pěti let učí čínsky a naopak Pcheng se zase, dokonce již od svých tří(!) let, učí česky. V průběhu téměř dvouměsíčního dopisování si oba mladí lidé postupně uvědomovali, že se skutečně milují a že bez sebe již zkrátka nemohou být. V polovině letošního ledna proto Tomáš učinil doposud nejzásadnější rozhodnutí svého života, shromáždil veškeré svoje úspory z letních brigád a zakoupil si letenku do Wu-chanu, s datem odletu 23. ledna... Bohužel, jak asi sami již tušíte, z cesty za milovanou Pcheng nakonec sešlo. Pouze o den dříve, tedy 22. ledna, byla totiž na celou oblast Wu-chanu uvalena přísná karanténa a přestože se Tomáš snažil celé následující dva týdny kontaktovat svou milovanou Pcheng alespoň prostřednictvím Facebooku, ta se mu již neozvala...

Zdrcený vysokoškolský student se však nevzdal, poměrně rychle se z právě prožitého citového otřesu tzv. oklepal a již po třech týdnech ho jeho - po lásce a po seznámení toužící, duše zavála na facebookový profil Federicy Santangellové, 22leté lyžařské instruktorky z italské Lombardie, toho času studentky historie umění na univerzitě v Miláně. Černooká dívka Tomáše téměř až uhranula a i on, jako bývalý čtyřnásobný dorostenecký mistr Jihomoravského kraje v obřím slalomu a dvojnásobný dorostenecký vicemistr ČR ve sjezdu, jí měl co nabídnout. Temperamentní, živočišná mladá žena byla totiž pravým opakem nesmělé a spíše duchovně zaměřené Pcheng, což Tomáše o to více lákalo a přitahovalo. Netrvalo proto dlouho a bylo rozhodnuto, jede se do Lombardie! Bohužel, jak dnes již všichni víme, i v tomto případě zaúřadovala "vyšší moc", respektive karanténa celé oblasti, jak na italské straně, tak na straně české...

Po nekompromisním uzavření českých hranic bylo frustrovanému mladému muži jasné, že svou energii a pozornost musí zaměřit již výhradně na dívky a ženy z českých a moravských "luhů a hájů", jinak by se totiž v dohledné době patrně vůbec neseznámil. Vzpomněl si proto na svou bývalou spolužačku z gymnázia, toho času též studentku olomoucké univerzity, 23letou Martinu S. a na jejich nedávné mírně erotické jiskření u automatu na kávu v přízemí olomoucké univerzity, které nenechalo chladným ani Tomáše, ani Martinu. Posílen čerstvě nabytou nadějí a vnitřně přesvědčený o tom, že tentokrát to již musí vyjít, překonal Tomáš svou vrozenou nesmělost a sympatické posluchačce lékařské fakulty minulou neděli odpoledne zavolal.

"Super, Tomáši! Budu se na tebe moc těšit." zareagovala nadšeně drobná blondýnka. "A můžeš za mnou přijet klidně už zítra ráno, bydlím stále v Litovli!"

Po těchto slovech dosáhlo milostné opojení mladého muže téměř až vrcholu. Zasnil se a začal si představovat jak se se svou láskou navzájem drží za ruce, jak se spolu poprvé nesměle líbají, jak se spolu poprvé navzájem dotýkají na - do té doby zcela zapovězených, částech svých těl, a to vše v kulisách malebné a romantikou prodchnuté litovelské přírody a krajiny...

O to větší šok prožil Tomáš hned po svém probuzení, v pondělí časně ráno, když se z televizního zpravodajství dozvěděl, že je to právě oblast Litovle a okolí, která byla nekompromisně uzavřena do karantény. "A dost!" zvolal psychicky zcela zdeptaný muž a dálkový ovladač ke své televizi vzteky téměř rozdrtil v ruce. I přes svoje značné psychické vypětí však začal již po malé chvíli reagovat systematicky, téměř až analyticky. Na stránkách Světové zdravotnické organizace si totiž vyhledal oblast, která doposud nebyla zasažena koronavirem a když zjistil, že jediným nákazou nedotčeným územím je Antarktida, zaradoval se. Poměrně nedávno si totiž začal přes Facebook, zcela nezávazně, dopisovat se 79letou nestorkou světového polárnictví, ruskou akademičkou Anastázií Ivanovnou Myškinovou! Anastázie Ivanovna, toho času trávící na polární stanici již čtyřicátý osmý rok v řadě, byla k případnému rodícímu se vztahu poměrně svolná a po pár dnech vzájemné komunikace měli oba zamilovaní jasno, zkusí to spolu! 

Když jsem se Tomáše, který zrovna na internetu podrobně studoval květnové jízdní řády trajektů ve směru Ohňová země - Antarktida, včera odpoledne zeptal, co říká na poměrně značný věkový rozdíl mezi ním a jeho novým děvčetem, svým způsobem jsem - po peripetiích, které v předchozích týdnech prožil, jeho strohou odpověď i chápal:

"Filipe, já už beru všechno!"  

Autor: Filip Fuchs | sobota 21.3.2020 13:13 | karma článku: 30,25 | přečteno: 1756x
  • Další články autora

Filip Fuchs

Moje přiznání: Za účast na demonstraci k 17. listopadu jsem dostal zaplaceno 2 500 Kč!

Upozornění autora: Vážení čtenáři, tento blog neberte, prosím, vážně. K žádné z událostí, uvedených v něm, nikdy nedošlo. Jde o satirickou, ironicky myšlenou a s nadsázkou psanou fikci, jejímž cílem bylo pobavit, nikoliv uškodit.

19.11.2018 v 13:13 | Karma: 49,13 | Přečteno: 111783x | Diskuse| Ostatní

Filip Fuchs

Jak šel čas s Andrejem Babišem: Výběr z novinových titulků (únor 2019 - únor 2022)

4.2. 2019 Nově jmenovaný ministr vnitra ve vládě Andreje Babiše, Tomio Okamura, navrhuje zakázat prodej a používání brýlí se zabudovanou skrytou kamerou na celém území ČR

15.11.2018 v 13:13 | Karma: 36,09 | Přečteno: 3185x | Diskuse| Ostatní

Filip Fuchs

V Praze zničili prvních 100 000 cédéček Jaromíra Nohavici, v Ostravě prozatím 92 kusů!

Odezva na nedělní akt, při kterém písničkář Jaromír Nohavica převzal v Moskvě z rukou ruského prezidenta Vladimíra Putina Puškinovu medaili, na sebe nenechala dlouho čekat.

6.11.2018 v 13:13 | Karma: 48,13 | Přečteno: 25773x | Diskuse| Ostatní

Filip Fuchs

98letá stařenka obvinila 99letého penzistu. Před 93 lety ji proti její vůli políbil!

Že má kampaň Me Too opravdu velký smysl a jak moc je důležitá, to dokazuje nejnovější případ z amerického města Lincoln, ležícího v centrální části USA, ve státě Nebraska.

24.9.2018 v 13:13 | Karma: 47,75 | Přečteno: 11832x | Diskuse| Ostatní

Filip Fuchs

Láska na blogu iDNES.cz: Bloger Aleš se zamiloval do blogerky Radky. Gratulujeme!

"Hele Marku, víš to, že mě s tím už začínáš pěkně štvát?!" rozkřikl se rozezleně Aleš (Presler) na svého nejlepšího kamaráda a kolegu z blogu iDNES.cz Marka (Valička) a pokračoval.

6.9.2018 v 13:13 | Karma: 33,10 | Přečteno: 1642x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

NATO by Rusy porazilo, Putin má jedinou naději, řekl polský ministr zahraničí

26. dubna 2024  12:04

Rusko by se mělo bát Severoatlantické aliance, protože ho v případě střetu s ní čeká „nevyhnutelná...

Pokleknete a budete prosit. Generál slíbil zničit NATO do roku 2030

24. dubna 2024  21:21

Velitel čečenských sil bojujících na Ukrajině a věrný obdivovatel ruského prezidenta Vladimira...

Von der Leyenová s kampaní navštívila Prahu, na Národní třídě čepovala pivo

30. dubna 2024  17:58,  aktualizováno  21:38

Předsedkyně Evropské komise Ursula von der Leyenová v souvislosti s předvolební kampaní Evropské...

Na čarodějnice padaly teplotní rekordy. Ve Žďáře od vatry vzplála tráva

30. dubna 2024  18:41,  aktualizováno  21:28

V poslední den měsíce dubna se na řadě míst koná tradiční pálení čarodějnic. Středočeský kraj však...

Češi chtěli odříznout proruského Ukrajince, zastání našel na Slovensku

30. dubna 2024  20:56

Proruský ukrajinský politik a podnikatel Arťom Marčevskij, kterého česká vláda minulý měsíc...

Měli „rozjasnit každodenní život v boji“. Pávi vyvolali smršť nadávek na Putina

30. dubna 2024  20:55

Vedení zoologické zahrady v ruském Lipecku dostalo podivný nápad se taky nějakým způsobem zapojit...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!

  • Počet článků 225
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3830x
Už vím, co všechno pro mě znamenáte, jak moc jste pro mě důležití a jak moc vás mám rád, vážení čtenáři a blogeři. Motto: Váš úsměv = moje radost a odměna.