- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
A to, i když beru v potaz, že by to snad měla být zas jakási svérázná mystifikace.
Možná se předávkoval éčkama...
Dnes, alespoň když víte kam jít, seženete i křupavé. Křupavé jste sehnal tak do roku 1953, 1954, než byly vybudovány velkopekárny. Chápu, že si to (pokud není fotka 20 let stará) nemůžete až tak moc pamatovat - ale proč tedy žvaníte?
Modré pytlíkové mléko prý bylo něčím jiným, než naředěnou břečkou!!!! Jéééééééé.
Ono i za komunistů musely být takové vyhlášky vyhlášeny ve Sbírce. Moc děkuji za odkaz. Kára.
Soudruhu jak jste přišel na to, že komunisti nepřidávali do potravin éčka?!!!! Nejste schopen si na internetu vyhledat obrázky, přebalů s obsahem? Buď hloupě věříte svým rodičům komunistům, nebo jste lhář a demagog!!! Potraviny za komunistů byly násobně horší než dnes, nejen že obsahovaly toxické látky, pesticidy, dusičnany, bifenyly, ale např. masné výroky zbytky myšího masa, plíseň, hnilobu, sama komunistická média o tom referovala. KOMUNISTICKÉ POTRAVINY SE NESMĚLY VYVÁŽET DO ES, pro svou nízkou kvalitu. NECHÁPU DNEŠNÍ KRITIKY, COPAK JE NĚKDO NUTÍ KUPOVAT NEJLEVNĚJŠÍ POTRAVINY S NÁHRAŽKAMI? Za komunistů zaplatili za nekvalitní špekáčky 24,- (ekvivalent 192,-) tak pokus chcete posuzovat kvalitu dnešních potravin, tak musíte vzít špekáčky za 192,- a ne ty za 39,-!!! Takové se nenajdete, i ty italské prvotřídní stojí 149,-!!! A už buve je vrchol arogance to když někdo tvrdí jak byly tyto přemaštěné špekáčky dobré, když si nepamatuje kam dal včera klíče!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
jsem tu četl dost polopravd a zkreslených vzpomínek,ale takový blábol ještě ne.
kde se pořád bere tolik lojzů, kteří si nedokáží v obchodě koupit máslo, které je skutečným máslem? Je to slepotou, nebo hloupostí, že někdo sáhne do regálu plného skutečného másla, a stejně si vybere margarínový hnus jen proto, že ho má za stejnou cenu jednou tolik? Pak se ale nemůže divit, že si čtvrt roku maže na chléb nevábně vonící a odporně chutnající žluklé cosi? A mléko za komárů? Fujtajxl! Když si vzpomenu, jak jsem coby školák v pátek kolem druhé hodiny odpolední s nechutí koukal v sámošce na ty prázdné smrdící bedny, kde se na dně v rozlitém mléce krčilo pár tekoucích pytlíků a člověk s odporem hledal a doufal, že se mu ještě podaří najít neprotrhlý pytlík, protože jinde už by sehnal jen to samé? Hnus! A rohlík?, to byl teprve majstrštik socialistických pekáren - i půl hodiny jsem měl o zábavu postaráno, než jsem tu gumu, tedy jeden rohlík, rozžvějkal! Zelenina? To bylo 50 na 50 - půl pytle shnilých rajčat na půl pytle rajčat směřujících k hnilobě! Fakt zázrak! :-////
Tak tos to měl blbý, protože já si pochutnával na skvělých rohlících a houskách z pekárny v Prosečném. A mléko bylo skutečně mlékem, ne bílou emulzí s rostlinným olejem. Záleželo, jak se krávy krmily. V létě bývalo mnohem chutnější, krávy se pásly na pastvinách, v zimě horší, to žraly siláž.
"Vzhledem k tomu, že si plně uvědomuji závažnost svého nepřijatelného jednání, vyvaruji se do budoucna zveřejňování jakýchkoliv podobně zavádějících a nekorektních blogů, nejen zde na portálu blog.iDNES.cz, ale i kdekoliv jinde. Je naprostou samozřejmostí, že aktivní činnost na blog.iDNES.cz ukončím zcela."
Sice jsem nezažil minulý režim, ale jako malý si vzpomínám na mléka v lahvích nebo sáčcích, které mi opravdu někdy nechutnaly a v krabicích mi chutná více.
No to dělají ta éčka. Skutečné mléko kysne. To co je v krabicích nikdy nezkysne, pouze zvláštním způsobem zhořkne, protože je z toho odebrán veškerý tuk a je nahrazen rostlinným olejem, do podoby bílé emulze.
Lžipoši se můžou uklikat při podpoře svého kolegy ve zbrani. Páni blogeři- musíte se trochu polep-
šit a vzít si mustr z POCHa. Ten má pod absolutem dokonce 14 " souhlasů"! Vidíte, jaký je to organi-
zátor, ten Šumperák ? Že ho ale Fuchs " nastartoval"