Střední cesta řeší krizi fotbalových utkání

Na fotbal-jedině se synem!

   Ať už jsou fotbalová utkání věcí veřejnou, nebo nejsou, jedno je jasné! Chuligánství na fotbalových stadionech není záležitostí jenom fotbalu, ale celé společnosti. Řešení tohoto faktu je ovšem běh na dlouhou tráť,a každý by měl přispět svou troškou do mlýna.

   Co je ale velkým otazníkem pro naši společnost,a co se dá vyřešit v nejbližší době je to, zdali na fotbalovém utkání má asistovat policie, nebo vše má být v rukou organizátorů! Ti, co tvrdí, že policie je potřebná jinde, mají ve skrze pravdu, ale bohužel lidé už jsou takový- zejména chuligáni, ti budou stále agresivnější a silnější, a budou mít stále větší chuť si svojí zlost vybít na těchto utkáních!

  Ačkoliv pořadatelé najímají na tyto akce lidi, kteří umějí nějaké to bojové umění, či vědí, do čeho jdou, tito ,,sekuriťáci“nemají takové zbraně a pravomoci, jako uniformovaní policisté! Uniforma je  uniforma!   Občas mi běhá mráz po zádech,kterak ,,sekuriťáci"bojují doslova o holý život. Bojovat proti velké a alkoholem opojené skupině lidí, chce opravdu velkou zkušenost a výcvik, což v podstatě V Čechách umí jen zásahová jednotka. Nicméně, hlídat bezpečí a pořádek na stadionech z peněz daňových poplatníků, není vůči lidem (zejména ženám) fér! Takže , jak vyřešit bez hádek tento problém?

    Pokud by pořadatel fotbalového utkání věděl, že jde o zápas, ve kterém by hrozil reálný konflikt dvou fandících klubů, měl by vyžadovat asistenci policie, ovšem za té podmínky, že si tuto službu řádně zaplatí! Dle fotbalového svazu na to prostředky jsou! Dále bychom měli všichni chtít takzv.registr chuligánů, kteří by v důsledku tohoto registru ani nebyli vpuštěni na stadion, a v době konání utkání by se musel hlásit na příslušné místo. Dále by výtržnosti na stadionech měli být trestným činem,a pořadatel by se měl postarat o technické zázemí, které by těmto výtržnostem zabránily a předcházely.

  Takže heslo z ní jasně: ,, Na fotbal-jedině se synem! Už není důvod k obavám!“

 

Autor: Veronika Filáčková | úterý 24.2.2009 14:15 | karma článku: 7,99 | přečteno: 585x