Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Smazaný příspěvek

Příspěvek byl odstraněn autorem blogu. Opakované vložení může být smazáno redakcí.

MS

R^ 3D těleso můžeme vidět i v 3D kině, televizi, brýlích VR atd. nebo v holografické projekci. Tam je jasné, že jde o optický záznam reálného tělesa, případně 3D počítačovou animaci. U reálného tělesa se přesvědčíme ještě dalšími smysly jako hmat, případně měřícími přístroji všeho druhu, aniž by nám přímo muselo spadnout na hlavu. ;-)

Zpracování obrazu z oka v mozku zahrnuje také korekci optických vad oka, již lze přirovnat k nejvyspělejším programům zpracování obrazu. Myslím o tom už zde byla někdy řeč.

0 0
možnosti

Oh to se mi ulevilo. Tedy, že mohu nesouhlasit či protestovat. Nebudu ani jedno - ale mohu. Vidím, že možnost volby je moje parketa, tam jsem doma. Když se kouknu na svůj kuchyňský stůl - tak teď nějak nevím, nevím...;-D

1 0
možnosti
Foto

Ano, lidský mozek je úžasné zrcadlo vnímaného okolí. Evoluční vývoj člověka si vynutil vznik mozku pro samostatné rozhodování lidí při ochraně života před riziky a pro udržení pravděpodobnosti přežití. Jde o komplexní zpracování informací z mnoha zdrojů (smyslů+minulých poznání) nejen zrakových. I vzdělanost a zkušenost se podílí na komplexnosti takového odrazu reality. Působení halucinogenů a jiných chemických látek no o tom radši ani nemluvit. A to co vidí strach, ten má velké oči! Chybovost se zdá velká při pohledu na optické klamy. Přesto se v zásadě všichni shodneme na základní lidské zkušenosti a nazveme to všemi používanými pojmy. Dřevěný stůl, červené jablko.Tomu se učíme od mala až do smrti. Zpochybnění toho co jsme si tvrdě "osahali" tím, že fyzika popisuje těleso složitěji a má vše vědecky empiricky doloženo náš mozek nemate. V tom je jeho krása. Je pružný a dá se doučit jen tak, že to vše na sebe logicky navazuje a štymuje. Dík za blog.R^

2 0
možnosti
Foto

Jen si nejsem jist, že si evoluce "vynutila" mozek. Spíš to byl náhodný krok, který se ukázal velmi užitečný. :-)

2 0
možnosti
VM

"ale nikdy nevidíme 3D předmět celý najednou"

jste si jist že to platí např. pro lahev z bílého skla?

1 0
možnosti
Foto

Nevytrhával bych to z kontextu. Bylo myšleno zřejmě všechny možné pohledy. Ale pak jsem to napsal nepřesně a jdu to opravit. Ď.

0 0
možnosti