Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Zaujalo mne:"Podobně se zřejmě i energie fotonů může měnit jen po maličkých diskrétních krocích. Ale to už jsme někde v království budoucí kvantové gravitace, která kvantuje i prostoročas a to zřejmě (podstatně?) jemněji než současná "kvantovka".

Zdroj: https://fikacek.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=752670";.

Časoprostor musí být kvantovaný, protože gravitace je deformace časoprostoru baryony nikoliv další silou a při přenosu z multivesmíru do našeho časoprostoru musí být otisk(zjednodušení) multivesmíru v D4 diskrétní v časové i vzdálenostní škále multivesmíru D5+, tedy v mnoha řádech velmi malý. Představuji si to jako laser tiskový obtisk D2 našeho D3 prostoru. Navíc provedený v časová škále multivesmíru D5+ pro dané časoprostorové kvantum D4. V multivesmíru se do dalšího otisku (zjednodušení) provede miliony pohybů častic v pátém a vyšším rozměru, proto nelze stanovit v D4 časoprostoru lokalizaci částice - jde o vždy jinou konkrétní částici a pravděpodobnostní vlna je otiskem pohybu v D5+.

0 0
možnosti
Foto

Obávám se, že s baryony to nemá nic společného. Jakákoliv částice s hmotností, tedy i fotony třeba, zakřivují prostoročas. Dál je to spíše poezie než vědecká úvaha, třebaže hypotetická. :-)

0 0
možnosti

Nejlépe jsem pochopila podstatu Vašeho povídání, podle obrázku z wikipedie "když elektron klesne v atomu z vyšší oběžné dráhy na nižší" - normální nefyzik, jako jsem já totiž tyto principy fungování způsobu, jak vzniká záření, nezná. Pak už to začalo být i to ostatní pro mně trochu průhlednější. Bohužel jsem příliš "nefyzik", a tak jen trochu. Ale jsem ráda, že i fyzikové píší co nejsrozumitelněji pro nás ostatní. Budu se snažit dál chápat. Takto jsem si z toho všeho kvantování energie vzala, že vlněním se nepohybuje jen proud vyzářených fotonů, ale také celek - jestliže je dost drobounký. Jak mile říkáte "diskrétní". Díky. :-)

0 0
možnosti
Foto

Omlouvám se. Sice se snažím vykládat věci co nejjednodušeji a názorně, neboť jsem vizuální typ a metafory mě baví, ale primárně píšu tyto blogy pro sebe, pro své pochopení (nebo když mi něco dojde). :-( Takže je docela možné, že některé pojmy nevykládám, neboť jsou mi naorostor jasné už třeba od puberty, kdy jsem si nastudoval, jak atomy vyzařují fotony. A do výkladu takových, pro mě banalit, se mi fakt nechce. :-(

0 0
možnosti