Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Další Albertův bubák E=MC2. Každý tuto rovnici zná, ale nejsem si jist, zdali někdo ví co doopravdy vyjadřuje. Pokud je hmota M polní, tedy fotony, pak je vše v pořádku, protože pouze fotony se pohybují rychlostí světla C. Jestli se ,však jedná o hmotu látkovou, třeba olovo, potom je třeba energie E k rozbití látky M na fotony. Teorie, že ve hmotě je potenciální energie skrytá, je podle mne blud. Téměř 96 procent kinetické energie se nachází v prázdném prostoru, tedy ve fotonovém éteru. Pole moji teorie, je temná hmota fotonový éter a zrychlený pohyb fotonů je temná energie. Vypadá to neuvěřitelně jednoduše, ale vesmír se skládá z jednoduchých věcí

0 1
možnosti
Foto

Ono stačí znát speciální teorie relativity, ze které vyplývá, že klidová hmotnost je aktuální pohybová energie tělesa rychlostí c ve 4. dimenzi pfrostoročasu a hned je jasné, že to žádný bubák není, a že E=m.c2 je zcela správně.

Vykládat ji jako "energii E k rozbití látky M na fotony", není dobře, protože třeba jaderná fúze hélia a vodíku ve hvězdách není žádné "rozbíjení", ale slučování jader a fotony "vyrábí".

Metaforicky řečeno z hlediska 3D prostoru je hmotnost tělesa v klidu projevem jeho vnitřního jakoby "kmitání" na místě. :-)

Temná energie není ani omylem "zrychlený pohyb fotonů", neboť hmotnost fotonů je započtena do svítící hmoty.

0 1
možnosti

Vzdyt prave kvuli te klidove hmotnosti olovo neurychlite na c, ale pod ni. Zjednodusene, teoreticky je energie ekvivalentem k hmotnosti a ten ctverec c se vaze k one hmotnosti, tedy ten "zbytek" do rychlosti svetla je uz v te hmote a proto se da teoreticky zjistit, od jake hranice uz nema smysl investovat do urychlovani - bude to na ukor uz neceho jineho, nikoliv ve prospech rychlosti - foton nepresahne c a baryonova hmota nikdy c nedosahne. Nadsvetelne cestovani je tedy z pohledu teorii nesmysl, pokud se ji nepodari nejak "odhmotnit" a co se tyce temne energie, je to cosi hypotetickeho vzesleho z kosmologicke konstanty. Treba ji za par let zase prejmenujeme. Nemam nic proti tem, kteri zamnenuji pole za ether, ale zrychlene fotony jsou uz jaksi mimo jednoho i druheho.

1 0
možnosti
Foto

Samé bludy, fotonový éter je v celém vesmíru nezávisle na látkové hmotě. Pole vytváří látková hmota, jako tepelné, světelné a jiné vlny. Zdroj energie není ve hmotě, ale v prázdném prostoru. tedy ve fotonovém éteru

0 1
možnosti

Klidne si to naroubujte na ether - ve vysledku to dopadne zhruba stejne, pouze by jste v mirne pokrocilych aplikacich pro stredni skoly narazil na problem - proto se ether ci svetlonos neaplikuje. Falesne vakuum, strunarske teorie, ktere jsou vylozene vsechny etherove a atd., neresi nic takoveho, jako treba ze je ryba energeticky posilovana mediem, ve kterem plave, ale spis naopak, ze medium cosi limituje a prave az ten "odpor" stoji nejen za relativistickymi dusledky, ale treba i za prostorovou vlnou, jejiz vyssi prostorova rychlost ekvivalentni energii se promitne do frekvence (zavislost energie a frekvence) a takto stale zustava v celkovem rychlostnim limitu, tedy jakousi komprimaci se vyhovelo limitu prostredi, i kdyz je jakoby rychlejsi v ramci nejakeho useku, cemuz vdecime za prenos energie, ale i relativisticke projevy, ktere nam roztaceji rotory elektromotoru atd. Neco jste si precetl, obratil a spatne vylozil po svem bez ohledu na to, ze spousta chytrych lidi uz davno na tom zapracovala a davno za Vas problem teoreticky vyresila. Kdyby bylo podle Vas, nesel by ucinit rozklad svetla atd.

0 0
možnosti

Smazaný příspěvek

Příspěvek byl odstraněn autorem blogu. Opakované vložení může být smazáno redakcí.