Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

:-)R^vtipné a objevné - to si karmu jednoznačně zaslouží;-)

0 0
možnosti
LH

Lidem se vyhýbám vpravo, blbcům obloukem.

1 0
možnosti
MS

Před pár lety jsem jezdil častěji pracovně do Anglie a tam se i chodci míjejí zleva. Nejen že jsem si na to časem zvykl, ale zůstalo mi to jako úchylka - často se i zde vyhýbám zleva.

0 0
možnosti

I77v43o 25Ž70á73č90e21k

11. 12. 2018 15:34

Horší by bylo, kdyby leváci měli tendenci jezdit vlevo po silnicích.

0 0
možnosti
Foto

O39t15a11k27a56r 56S11e90k84l

11. 12. 2018 14:32

Trochu odbočím. Doleva.;-D. Nemělo to být : Jsou levičáci zhoubou lidské společnosti ?;-D

0 0
možnosti
VO

Zajímavé téma, zatím se spolehlivě neví, proč se vlastně rodí mnohem více praváků, než leváků.

Mám jednu zajímavou zkušenost - někteří lidé, narození či žijící v Chorvatském Záhřebu, mají problém rozlišit pravou a levou stranu. Když jsme se např. ptali na cestu, tázaný řekl "běžte rovně a pak doprava", ale rukou ukázal doleva. Po dotazu na upřesnění se poté opravil. Mám potvrzeno od rodilé záhřebčanky, že to nebyla náhoda, oni skutečně tento problém mají! :-) Nikde jinde jsem se s tímto fenoménem zatím nesetkal.

1 1
možnosti
Foto

Já se vyhýbám vpravo, protože jsem se kdysi učil, že na chodníku se chodí stejně, jako se na silnici jezdí. Problém nevidím tam kde Vy, ale v nedodržování pravidla.

1 0
možnosti
Foto

Jde-li o mne, "problém" tady nevidím vůbec nikde. :-)

1 0
možnosti

Tento blog byl jistě psán v nadsázce, přesto nezapomínejme, že takový Nikola Tesla byl také levák a i když stále nedokážu pochopit, proč nikdy nezískal Nobelovu cenu, tak jeho přínos našemu současnému vědění (a bohužel dosud i nevědění, nebo spíš nedocenění všech jeho pokusů) je nesporný. Navíc to byl, na rozdíl od mnoha jeho kolegů, i velmi schopný praktik, který dokázal své objevy "přetavit" do použitelných strojů a zařízení. Škoda že sem někdy nepřidáte článek o jeho výzkumech...

0 0
možnosti
Foto

Jo, opravdu to není nic proti leváků, kterých mám v rodině dost. :-)

Tesla se zaměřoval na elektřinu a elektromagnetismus, což není směr mého největšího zájmu. Skvělý rozhodně byl.

0 0
možnosti
Foto

Já jsem pravák a řekl bych že uhýbám doleva. Doleva raději i zatáčím. Kdysi jsem zaslechl, že tato preference souvisí s kojením, tedy na kterou stranu bylo dítě častěji přiloženo.:-)

1 0
možnosti

Většina lidí má snahu (v souladu s pravidly silničního provozu) držet se při chůzi na chodníku vpravo. To na jaké "straně" byl kdo v ranném dětství přikrmován už by se pro případný vědecký výzkum asi zjišťovalo dost obtížně;-)

1 0
možnosti

Tak třeba ve sportu už ten poměr (převaha praváků) není tak výrazný. Navíc se tvrdí, že leváci mají větší cit pro míč (třeba v tenise), proč by tomu tak mělo být ale netuším. Namátkou bych si vzpomněl na Johna McEnroa a našeho Petra Kordu, oba dva spojoval velký talent, byť Američan toho samozřejmě dokázal mnohem víc, včetně schopnosti pourážet kde koho (rozhodčí a diváky nevyjímaje);-)

2 0
možnosti

I94v54o 85Ž47á97č66e93k

11. 12. 2018 15:31

Leváci mají v tenise (a zřejmě i v jiných sportech) hlavně tu výhodu, že je jich méně. Nejen praváci, ale dokonce i jiní leváci jsou méně zvyklí s nimi hrát. "Dám mu míček do bekhendu - a sakra, on je to forhend."

1 0
možnosti