Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JP

J27o15s29e60f 35P89o51t29r

8. 11. 2020 15:39

Nevm, nevím...Tvrdíte :"Na tom je kus pravdy, ale to byl odporovalo třeba právě Einsteinově genialitě. Ten byl nepř. tak "povrchní", že svou speciální teorii relativity postavil na zjednodušené úrovni makrotěles. Představil si pevnou tyč a uvažovat o jejím zkrácení."

Einstein hledal způsob jak propojit Newtonovy a Galileovy objevy s Maxwellovou teorií. Galileo první popsal dva druhy pohybu - přímočarý a zrychlený, Newton na jeho zjištění a na Keplerových zákonech o pohybu planet formuloval své pohybové zákony.

Asi dvě stě let poté přišel Maxwell se svými elektromagnetickými zákony, které sjednocovaly elektromagnetismus a světlo a jejich rychlost bylo rychlostí světla.

Einstein k vysvětlení těchto různých druhů pohybů formuloval speciální relativitu s tím, že konečná rychlost je rychlost světla a že čas a prostor tvoří časoprostor.

0 0
možnosti
MS

Ono k tomu není moc co dodat, také proto jsem tu 2. přispívající :-D

Ale musím si napsat svoje k tomu nenápadně podsouvanému brainstormingu, což je v podstatě stav, kdy vám na poradě všichni radí udělat to, co jim slina právě na jazyk přinesla. Neštěstí. Neštěstí pro toho, kdo ty jejich bláboly potom musí "ověřit v praxi".

A že to po milionech pokusů přinese tu kýženou jehlu? Kdepak! To byste si ty koniny musel vymyslet sám, a taky potom i sám vyzkoušet, protože jen tak (když jste si to vymyslel sám, tak vás to asi baví) můžete pracovat dobře a něco objevit.

0 0
možnosti
Foto

On se myslel spíš vědecký brainstorming. :-)

0 0
možnosti
Foto

Překrásný článekR^R^:-) děkuji moc:)

1 0
možnosti