Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MS

R^ Vedle popsaných strukturálních úrovní jsou ještě úrovně strukturální komplexnosti, a ty jdou opačným směrem. Cena člověka z úhlu pohledu chemických prvků je pár korun, anorganických sloučenin podstatně vyšší, a nakonec z hlediska umělého vytvoření organismu od základu k nezaplacení. Oproti tomu hvězdy víceméně zůstávají na úrovni komplexnosti elementárních částic, atomových jader a jejich interakcí.

Stůl neumíme beze zbytku vysvětlit na úrovni elementárních částic, potřebujete i biologii a technologii zpracování dřeva. Každá úroveň nese svůj díl informace o "skutečném stolu", nejen ta nejhlubší.

0 0
možnosti
Foto

Strukturní úrovně jsou jen zjednodušení. Obecně jde o vrstvu jevů. Netuším, co by měly být "úrovně strukturální komplexnosti". Nějak mi ten termín nedává smysl.

0 0
možnosti
Foto

R^:-) Ač nemusím stejně jako JdC nerudné materialisty, obávám se, že zde jsem až nucen též k jejich pokřiku : ,,do ,kamsi", co tedˇ s tím?!". Až lapidárně pak -víme, že nevíme nic. Ovšem naprosto přesně!;-)

0 0
možnosti
JK

JdC je průkopník, jako vždy. Vědci se snaží o teorii všeho a JdC o teorii ničeho, vědci objeví částici na dvou místech zároveň a JdC objevil to nic mezi těmi místy.

Je jenom otázka zda může nic bez něčeho existovat, každou díru poznáte jedině podle okolního papíru, že ano. Prostě úžasné. ;-)

2 0
možnosti