Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MN

Proč tohle zmiňuji? V současné době, kdy je v Evropě díky invazi muslimů a pochybné politice řady neomarxistických politiků opravdu ohrožena existence křesťanských hodnot, není příliš dobré, když věřící praktikující občané staví jakoby do jedné roviny nutnost přijmout (pochopit) existenci Boha v křesťanském pojetí k tomu, aby mohly být bráněny a obhajovány křesťanské tradice, aby mohly být zachovány jako jediné legislativně platné nory, zákony dosud platné v evropských zemí, bez prosazování náboženských a tradicionalistických prvků a ustanovení jiných nábožensko-společenských systémů (islám).

I ateista !, judaista , buddhista,... umí respektovat zákony platné v zemích Evropy. Záleží na mravním pochopení, co znamená v běžném životě řada bodů Desatera. (Cti otce svého a matku svou, Nepožádáš ženy bližního svého, Nepokradeš, Nesesmilníš, Nezabiješ,....).

Myslete prosím na toto vy, kteří máte pocit, že bez "Boha, by nebylo toto.

0 0
možnosti
MN

Pod článkem "Proč křesťanství" v blogu autora jsem nenašla možnost diskuze a tak přispívám sem, protože v řadě pohledů se bude moje reakce dotýkat obou článků.

Proč křesťnaství? - Z obou článků i profilu autora plyne, že je věřící člověk. Ale otázku "Proč křesťanství" zasazuje do odpovědí otázek důkazů existence Boha (v křesťanském pojetí jeho výkladu), důkazů vzkříšení Krista, a dalších,...

Ale já se zeptám jinak? Etické, mravní hodnoty a na nich postavené zákony, které se za nějakých 1600let od doby, kdy bylo křesťanství na území Západořímské církve uznáno jako státní náboženství postupně součástí našeho života, našeho zákonodárství - tyhle hodnoty by neměly smysl a byly by špatné, poškozující společnost, kdyby nebylo snad existence Boha s jeho atributy, které mu přiřklo křestˇanství a před ním již řadu z nich i judaismus?

Člověk nemusí věřit v křesťanské pojetí Boha, aby uznal, respektoval a žil podle tradicionalismu a zákonů v nichž se promítlo za ta staletí mnohé z křesťanské věrouky. Vždyť v právním systému používaným v dnešní Evropě je řada ustanovení vycházejících z Justiniánova právního kodexu, který do roviny křesťanství jako státního náboženství převedl starší římské právo. (Justinián byl byzantský císař)

0 0
možnosti
  • Počet článků 0
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 0x
Člověk, který věří, že za svůj život nevděčí náhodě, ale dokonalému Bohu... 

Seznam rubrik