SVĚDOMÍ V KANÁLE ( a církevní restituce )

Když je svědomí v kanále ... schválí se i církevní "restituce" proti vůli naprosté většiny...

Před pár dny jsem si na jednom jiném serveru přečetl po nějaké době opět článek o občany tolik "zbožňovaných" církevních "restitucích". Poslanec TOP 09 Laudát se v něm přiznává, že neznal čísla z průzkumů o tom, kolik občanů podporuje a nepodporuje církevní "restituce" ( ty uvozovky tam píšu vědomě a záměrně, protože tuhle zlodějnu nazývat restitucemi je prostě cynismus...). Zřejmě asi v poslaneckém klubu TOP 09 tehdy měli zakázané sledovat televizi, číst noviny, internet nebo chodit mezi lidi na veřejnost. Podle průzkumů STEMu, totiž i jen 29% příznivců (tedy asi i voličů) TOP 09 souhlasí s církevními "restitucemi" ve stávající podobě. A všech voličů logicky ještě méně, z publikovaného víme, že jen asi okolo 15%. Koho tedy v té údajné zastupitelské demokracii zastupovala ta tehdejší stojedničková koalice s poslanci Laudátem a Kalouskem včele, když protlačili ten zákon sněmovnou ???!!! ( k čemuž se poslanec Laudát v tom článku přiznává ). No přece církevní (finanční) lobby - vždyť to přece všichni víme ! A co tehdy udělali s poslaneckým slibem (" ... slibuji, že budu hájit zájmy všech občanů ... ") ? Tak ten asi tehdy skončil v kanále, nebo jim ho předčítal jejich stranický předseda, takže mu tehdy v poslaneckém klubu nerozuměli, nebo jim to špatně přečetl ... I přes to, že obojí je velmi pravděpodobné, drtvivá většina občanů si myslí, a já si zde dovolím tvrdit, že je o tom přesvědčena, že ten důvod byl prozaicky česky jiný ...
A my už táké dávno víme na základě jimi schválených zákonných "perel", že na ten poslanecký slib zapomněli již 5 vteřin po jeho pronesení.
Znovu se vracející vlna nevole se schválenou podobou církevních "restitucí", protlačených parlamentem PROTI vůli drtivé většiny občanů-voličů tak jen znovu dokazuje, že ta naše zastupitelská demokracie kulhá na všechny čtyři nohy ... není právě tato církevní zlodějna za mnoho miliard tím nejlepším důvodem proč žít v přímé demokracii, kde by si o tomto rozhodli občané sami ?

Ten zákon o majetkovém vypořádání s církvemi obsahuje i jiné, mírně řečeno, anomálie. Týkají se odvodu daní z tohoto takto nabytého majetku. Jiné složení nového parlamentu skýtá možnost, do tohoto velmi kontroverzního zákona, tedy spíše do této problematiky, ještě zasáhnout. Bude zajímavé sledovat, jak jednotlivé parlamentní politické subjekty dostojí svým předvolebním "velkoprohlášením" a slibům.

A pokud, nebo spíše tentokrát kam bude to svědomí schováno ? ...  

Autor: Karel Fiedler | pondělí 13.1.2014 7:00 | karma článku: 15,96 | přečteno: 462x