Metrovláda

Použil jsem-li tohoto slovního spojení, vůbec jsem tím neměl na mysli to, že tato vláda by nám každému stříhala stejným metrem ( naopak, tato vláda vlastní zázračné nůžky, které jednou „střihaji po ostravsku – tedy kratce“ a jindy zase umí vystřihnout takový kousek, jehož konce ani nedohlédneme....)

Třeba ty nyní často zmiňované církevní „restituce“ (uvozovky jsem zde použil záměrně), které jsou nám vládou předkládány jako velký úspěch, když se na nich naše slavná koalice nakonec po tradičních úsměvných tahanicích dokázala „dohodnout“...

Použil-li jsem příměr METROVLÁDA, určitě jsem měl na mysli obrazné spojení spíše s pražskou podzemní dráhou, protože tyto církvení „restituce“ jsou jen dalším velkým, tentokrát už dokonce na obdiv veřejnosti vystavěným tunelem ….

Vždyť jak jinak nazvat navrácení a finanční kompezace za údajně zabavený majetek, který dotyčnému nikdy nepatřil na základě vlastnického práva...?

Myslím, že opravdu už nadešel nejvyšší čas, abychom tuto vládu, která nám škodí a ještě hlouběji nás zadlužuje každým okamžikem její existence odporoučeli tam, kam patří – tedy do propadliště dějin. Čím dříve, tím lépe ...

 

 

 

 

Autor: Karel Fiedler | neděle 15.1.2012 8:20 | karma článku: 17,49 | přečteno: 1262x