Lidovcům Ministerstvo restitucí nebo jen Ministerstvo ješitnosti ?

To, co většina reálně uvažujících očekávala, je tady. Lidovecké tanečky na půdě ještě nevzniklé-nestvrzené vládní trojkoalice propukly v plné parádě i síle a KDU-ČSL se chová jako tradiční lidovci.

Když už nemůže být ve vládní koalici nastrčen přímo Kalouskův čert, nastrčí tam alespoň lidoveckou bábu. Vždyť tradice, že nejmenší koaliční strana vydírala ty větší, nemůže být porušena, obzvláště když nestoudné církevní restituce jsou tak lákavým soustem, které je již tak blízko, a tak je třeba na vydávání majetku dohlédnout. Nejlépe to půjde z oken Ministerstva zemědělství, pod nimiž se, obrazně řečeno, právě ty polnosti, lesy a pozemky rozprostírají. A to je přece ( podle lidovců ) ten nejpádnější a nejlogičtější důvod, proč právě toto ministerstvo do své moci žádat !

A když už  by to náhodou nevyšlo, tak je potřeba si pořádně dupnout, a chtít aspoň Ministerstvo pro ukojení vlastní ješitnosti. Což o to, že se všichni předhánějí v řečech o efektivním řízení státu, úsporách a zeštíhlování státní správy. Lidovcům šlo vždycky o blaho …. ale především jejich - ať to stojí, co to stojí …. jako při církevních „restitucích“, ...kde je při schvalování zastupovala TOP 09. Jen tentokrát si ty role prohodili..."dílo" je třeba "řádně" dokonat ... !

 

Autor: Karel Fiedler | čtvrtek 19.12.2013 7:00 | karma článku: 28,76 | přečteno: 762x