Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JN

Dobrý článek se pozná, že rádoby intelektuálové pindají a plivají. Díky !

2 0
možnosti
RH

Odvolávání politiků není ani ve Švýcarsku. Okamura to neustále opakuje, ale je to lež. To není snad nikde na světě, snad jen na místní úrovni v Texasu, ale už to možná zrušili. Problém se Švýcarskem je, že tam žijí Švýcaři, kteří mají odlišnou mentalitu, jejich politická kultura se vyvíjela cca tisíc let participací na spravování země. Politický systém není něco, jako fungování  pošty, aby se to dalo zavést kdekoli na požádání. Švýcaři nedávno v referendu odmítli zvýšení minimální mzdy a šestitýdenní dovolenou, toho by občané jiného státu nebyli schopni. Jsou schopni s touto mocí zodpovědně nakládat. Tady zavedete prvek přímé demokracie do prezidentské volby a je z toho notorik na hradě a rozdělená společnost. Prezident si rozjíždí extra politickou hru mimo Ústavu a půlka národa mu tleská. S takovým ansámblem nemůžete svěřovat lidem větší moc než mají..

6 5
možnosti
JP

J32o66s25e10f 63P94o21t57r

29. 9. 2013 21:40

Pane Fiedler,

poučte se trochu z historie. Švýcarsko a ostatní národy obývající západ Evropy ohraničený tokem Dunaje a oblastí Alp jsou přímými potomky civilizace Římské říše. Jejich smýšlení je jiné než do současné doby polodivoká civilizace východných národů, včetně nás Slovanů. Jedním z rozhodujících rozdílů je smysl pro odpovědnost za kolektiv, obec, město, národ, který oni mají, na rozdíl od nás. U nás zůstává pouze osobní egoismus a podobné cesty za přímou demokracií u nás jsou pouze z kulturně-historických důvodů cesty do pekla

3 1
možnosti
RH

To je trochu divoká teorie, když si uvědomíte, že v Itálii, kde byl vliv Římské říše největší, je větší bordel než tady..

4 0
možnosti
Foto

ani ve Svýcarsku není přímá demokracie a není nikde na světě. Svýcaři v referendu mohou rozhodnout  jenom o nepodstatných věcech

0 3
možnosti
RH

To není pravda, v referendu schvalují ústavní zákony.

2 0
možnosti
PS

Svycarsko je fain zeme. U nas se ale prime demokracie desim.

1 0
možnosti
RK

.. a ještě před třemi roky jste byla fanynkou Zemana a SPOZ. Vloni se vám líbil Franz a teď Okamůra... Jste hodně přelétavá:-)

1 0
možnosti
JS

Bohužel někteří, co si nevidí na špičku nosu, se pořád chtějí srovnávat se Švýcarskem.

4 0
možnosti

V76l97a20d31a38n 63Č59e39c76h

30. 9. 2013 12:04

nechapu proc volite slovo srovnavat? Meli bychom si prebirat model, ktery funguje. Nebo si myslite, ze bychom meli pokracovat v tomto bordelu?

1 0
možnosti
PS

Je skutečně úsměvné pozorovat úpornou snahu autora (mimochodem lídra hnutí Úsvit v Moravskoslezském kraji) jak na jedné straně rozdává rozumy, aby bez problémů a beze studu porušoval Kodex blogera na iDNES (Blogy neslouží politické propagaci jednotlivců, stran ani hnutí). Plná ústa o přímé demokracii, ale s respektováním pravidel tento lídr má evidentní problém. Co všechno je člověk schopen udělat proto, aby se dorval ke korytu?

3 1
možnosti
ZH

Kdyby jste to sem nenapsal, tak bych si fakt nevšiml, že autor je nějakej rádobypolitik. :-)

1 0
možnosti
RK

S váma se tady dneska roztrhl pytel. Takže stručně. Švýcarsko má na rozdíl od nás (od Američanů, Němců, Rusů, Maďarů, Francouzů, Keňanů, Australanů.......)něco výjimečného..  Švýcary. Nedokážu si představit jiný národ, který by v referendu zamítl delší dovolenou.

11 1
možnosti

V42l22a81d54a94n 71Č21e73c21h

30. 9. 2013 12:08

Tak jasne. Je to hlavne o lidech a povaze. My nikdy nebudeme premyslet jako Svycari. Nastesti nebo nanestesti...nevim:) ale aspon neco si z nich vzit muzeme.

0 0
možnosti
HP

Mám dotaz na správu blog.idnes.cz (a napíšu sem slovo prdel aby to našli).  Ani tohle není politická agitace?

6 0
možnosti
Foto

Včera smázli (respektive zesoukromnili) pana Kádnera, jeho článek byl nadepsán velmi podobně. Tj. nejprve příjmení, potom titulek. Já bych skoro vyčkal času, řekl bych, že voda už se vaří...

1 0
možnosti
  • Počet článků 80
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 968x
Občan, kterému není lhostejná situace v našem státě a v naší společnosti.