Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JR

J62a51n 94R20á44ž

20. 9. 2013 0:33

Koncem osmdesátých let se utlumila těžba uhlí v Porůří a v souvilosti s tím krachlo celé odvětví průmyslu. O práci přišlo během krátké doby cca 35000 lidí. Problém se řešil kooperací Svazu průmyslu, odborů i státu. Odbory věděli, že si nic nevystávkují, když dovozové uhlí z Austrálie a JAR bylo o polovinu levnější a tak místo křiku a vyhrožování vládě pomohly s řešením. Například financovaly studenstké projekty. které byly zaměřené na to jak situaci v Porůří co nejefektivněji a sociálně nejcitlivěji řešit. Z tho by si měly naše odbory vzít příklad.

To stejné (zavírání dolů) se dělo o pár let dříve v Anglii. Tam ale na to šly odbory  silově a dostaly od lady Thatcher přes ústa!

Musíme prostě vzít na vědomí, že hlubinná těžba uhlí se nevyplácí a hlubinné doly se zavírají všude.

2 0
možnosti
Foto

Když OKD zavřely doly na kladensku,ostraváci byli rádi.K tomu krach Poldi a Kladeňáci si museli pomoci sami,bez pomoci státu.

Horníci na ostravsku byli zvyklí na to,že když zakřičeli,tak komunista jim hned přihrával výhody,třeba jen v zásobování a pod. Samozřejmě jsem proti finančnímu vstupu   státu do dolu Paskov [>-]

1 0
možnosti
Foto

Každou dotaci je třeba odmítnout, protože je jen skrytým nástrojem, jak na účet všech vytvářet privilegovanou pozici jiných. Dokonce je asi jedno, jestli jde o privátní subjekt (tam je to zvlášť ohavné - že, pane Babiši), nebo o bezejmennou masu.

Dotace = diskriminace na veřejný účet.

0 0
možnosti
MP

To znamená, že každá firma si musí vytvářet zásoby a až bude vyrábět zboží, o které nebude zájem, tak bude platit z těchto zásob dělníky? A jak dlouho? Co je to za socialistický nesmysl? Krach firmy je běžný v celém světě. Řešení je rekvalifikace zaměstnance a přeorientování výroby dle možností. V žádném případě dotace z našich daní!!! Pro socialisty a kované komunisty musí mít zlý kapitalista v zásobě nakradené miliony, které by měl povinně rozdat všem dělníkům...

6 1
možnosti
PM

Pane Salajko, co se Vám nelíbí?

2 0
možnosti
JF

J98a82n 52F46r88o87l14í63k

19. 9. 2013 16:07

V této zemi zkrachovalo hodně firem a dost lidí přišlo o práci (namátkou textilky) a nikdy kolem toho nebyl takový humbuk jako kolem tří tisícovek horníků z nichž, typuji,  je polovina Poláků. Nikoho ani nenapadlo kupovat a "zachraňovat" tyto fabriky.

8 0
možnosti
LZ

Správně, jen aby to tak vyšlo.:-/

0 0
možnosti

A když OKD zestátníte, stoupnou zázračně ceny uhlí a klesnou náklady na jeho těžbu?

6 0
možnosti
JF

J47a19n 74F51r80o21l88í59k

19. 9. 2013 16:09

No s tím doufám autor nepočítá. Bere to jako takovou hladovou zeď. My všichni se složíme aby si mohli hoši kutat dál. Stejně bychom mohli vzkřísit nějakou sklárnu nebo textilku. Že by si vyráběli pro radost a ostatní by jim tu kratochvíli platili.:-P

5 0
možnosti
  • Počet článků 80
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 968x
Občan, kterému není lhostejná situace v našem státě a v naší společnosti.