Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JL

Spatne receno. I kdyz souhlasim z primou demokracii, nemoho se ztotoznit s vasim nazorem. Je populisticky a neresi vubec nic. Pomozme tem hornikum spravnou cestou, vsak nechtejme bojovat proti sile TRHU.

1 0
možnosti
KB

A co by se jako v přímé demokracii vyřešilo? To si odhlasujeme, že se léky nebudou prodávat, ale rozdávat, že se bude uhlí těžit dál bez ohledu na jeho cenu, že se nesmějí kupovat pohledávky?

5 0
možnosti
VH

Můj selský také: probíhalo by to mnohem hůř!

2 0
možnosti
FV

Kudy chodil tudy krad,sociální demokrat.;-D

3 0
možnosti
AK

Souhlasím s Vámi. Stávající systém je naprosto nevyhovujíc. Zodpovědnost politiků je velmi důležitá, rovněž jejich odvolatelnost, minimální imunita atd. Bez  změny Ústavy, volebních zákonů se nepohneme dopředu. Mám obavu o naší republiku pomalu a jistě padá ke dnu. Proto budou tyto volby důležité. [>-]Je nutné nevolit strany a politiky, kteří už tam byli více než 20 let. Volit strany, které nic neslibují, ale chtějí změnu.

2 1
možnosti
VH

Tak - a teď mně vyložte, proč by měl být odvolatelný politik zodpovědnější. Když je pro něj ta "nezodpovědnost" výnosnější.

  A moc krásné je  "volit strany, které nic neslibují (tak proč je volit?), ale chtějí změnu".  Co to je, ta změna a jak se jí dosáhne? Víte vůbec, co je třeba ke změně ústavy?

  Hmm - a odvolatelnost: takže kdykoliv politik odsouhlasí něco důležitého, co se nám (neb nechápeme) nelíbí, tak ho odvoláme?  Takže politici budou rozdávat a rozdávat (za to je přece neodvoláme; ovšem ten řev, až nám přestanou půjčovat ....)

3 0
možnosti
MP

Odpovědnost politiků a jejich odvolatelnost mají  v programu svobodní

0 1
možnosti
RH

Asi to nebylo úplně košer, ale to není dneska problémem. Problémem je situace na trhu s uhlím. Důl by musel zavřít i ten, kdo ho vlastníma rukama vybudoval, protože málokdo může nacpat dvě miliardy ročně do provozu dolu.

9 0
možnosti
SB

Máte stoprocentní pravdu, pane Horáčku, avšak někteří lidé chtějí vidět romantiku o tom, jak chudí horníci hájí svá práva proti bohatým vykořisťovatelům. Váš protiargument je příliš správný a příliš logický, než aby byl romantický.

4 0
možnosti
  • Počet článků 80
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 968x
Občan, kterému není lhostejná situace v našem státě a v naší společnosti.