Britové přicházejí o starou dobrou Anglii

Britové přišli o starý dobrý Londýn a vůbec to není včerejší prohrou s (počtem obyvatel) malinkatou jinou ostrovní zemí Islandem nebo tím, jak hlasovali v nedávném referendu.

Je to tím, že přišli o typický ráz starého dobrého Londýna. A to je možná jeden z těch podstatných důvodů, proč si Britové v hlasování zvolili "out". Já se jim nedivím, že před strašením ekonomickými dopady se raději rozhodli takto.

Všichni ti televizní hlásači jednostranných názorů ekonomických rizik zcela opomíjejí jeden podstatný faktor - že ekonomický pohled na věc zde vůbec nebyl ten hlavní. Že těm hlasujícím už vůbec nešlo prioritně o ekonomickou stránku věci, ale že byli a jsou ochotni si "...připlatit" za zachování svých tradic, svého prostředí, své kultury a také svého bezpečí? Že "ti hloupí venkované", jak jsou nehorázně označováni ti, co volili odchod, nechtějí, aby se jejich ještě anglický venkov za chvíli podobal současnému Londýnu? Že vystavili pokus o částečný stop globalizaci? Že už mají možná dost všude stejných tenisek, všude stejných plechovek od nápojů, všude stejných triček, všude stejných jogurtů a také podivné všude (ne)kultury? Že ta Evropská unie je v tomto zklamala fatálním způsobem?

Díky známému jsem obdržel aktuální video z dnešního Londýna (natočeno včera 27.6. 2016). Díky mu za něj. Podělím se o něj s vámi (a vůbec tam nebudu dopisovat "rád"). Ano je to poklidná ulice, žádné rvačky a bitky (ty najdete na youtube jinde). Já jen s klidnou hlavou říkám, že i v Londýně to před 20-30 lety vypadalo jinak....To video z včerejšího dne je zde: https://youtu.be/12oL_P5DsJs

Mělo by přece jen někdy dojít k projednávání Zákona o referendu v naší Poslanecké sněmovně. A jsem si jist že dnes bude nejeden návrh o pokus zařadit a předřadit tento bod na program dnes začínající další schůze Sněmovny. V této souvislosti jasně říkám (a panu Dienstbierovi vzkazuji): byl jsem zvolen poslancem Sněmovny Parlamentu ČR a slíbil jsem hájit zájmy občanů ČR. Nikde jsem v poslaneckém slibu neslíbil hájit zájmy migračních menšin. Ostatně i senátorský slib pana Dienstbiera byl stejný! Lidská práva má, pane ministře, i ta občanská většina! A jako jedno z nich vnímám i právo na zachování své původní kultury, tradic i zákonů.

 

 

Autor: Karel Fiedler | úterý 28.6.2016 7:20 | karma článku: 26,78 | přečteno: 593x