Potlesk pro pány Bublana a Langra

Připomínám , že začátkem tohoto roku , kdy vstoupil v platnost nový služební zákon , tvrdil tehdy relativně nový ministr vnitra Langr , že zákon není kdovíjaký , nicméně je v pořádku a jednotlivé snížení platů u některých postižených (policistů , bachařů a hasičů ) se v pohodě vyřeší individuelně . Naproti tomu slova exministra Bublana byla : "Zákon je dobrý jen je špatně aplikovaný."

   Samo o sobě toto tvrzení z úst právnicky vzdělaného člověka mi skoro vyrazilo dech.  Neboť dle mého selského rozumu je zákon logicky , buď dobrý nebo jej lze třeba vyložit několika způsoby (když něco ukradneš je to pořád krádež , nebo někdy jen půjčka ?) Fakt je , že paragrafy (§) jsou tak křivé , aby se v nich dalo dobře kličkovat .                                                                                                             Když potom došlo na aplikaci nového zákona do výpočtu valorizace rent , které vysloužilí "příslušníci" jednotlivých zborů dostávají , to už mě porazilo na zadek. Výpočet se totiž změnil i těm , kteří renty dostávají podle zákona starého. Samozřejmě v jejich neprospěch , a to tak , že nově jsou renty valorizovány částkou o 50% nižší. To si myslím je jasná retrospektiva zákona a jestli ne tak je to určitě porušení veřejného slibu (deklarovaného zákonem - "ty budeš sloužit státu tak a tak a stát ti pak bude platit takhle) a jestli ani to ne tak je to nemravný , nechutný , hnusný a sprostý. Každopádně takové chování zavdává důvod proč si myslet , že až se státu bude chtít zruší valorizace , renty , důchody ...  Před x lety nám říkali :" nedostáváte tolik peněz jako v soukromém sektoru , ale až odsloužíte určitý počet let , budete starší a na hasičinu už třeba nebudete fyzicky stačit dostanete rentu."  Čemu už věřit , když ani na stát není spolehnutí .

   Nynější vystoupení pana Bublana , coby kritika tohoto zákona (chce podávat návrh na jeho změnu a případně se odvolávat k ústavnímu soudu ) a pana Langra jako obhájce ( tomu se nedivím , vždyť  mu zákon jistě ušetřil na ministerstvu kopy peněz) je klasickou ukázkou názorové rošády.                               V případě p. Bublana je tento názorový kotrmelec sice směšný , ale nikoli neočekávatelný. Ostatně socialisti ,vždy tvrdili že chtějí pro lidi jen to nejlepší (nahlas radši neříkají pro které ). Takhle se jim už povedlo "vylepšit" třeba příplatek za práci v noci z minimálních šesti Kč na dnešních  deset procent , tedy asi čtyři padesát . Když tedy dnes p. Bublan tento zákon kritizuje jedná se o čistý populismus a všechny  ..ismy jak známo stojí za prd .

Na závěr nezbývá nic než oběma pánům za předvedenou slovní i názorovou akrobacii pořádně a s úsměvem zatleskat . A rád bych oběma poděkoval za trénink . Teď už mě jen tak něco na zadek neporazí !

Autor: Jarda Ficek | pondělí 17.9.2007 23:51 | karma článku: 5,54 | přečteno: 549x
  • Další články autora

Jarda Ficek

Ekologie nebo gretenismus

24.6.2019 v 6:00 | Karma: 22,51

Jarda Ficek

"Vážená vláďo!"

7.1.2011 v 7:00 | Karma: 31,23

Jarda Ficek

Sociální dávky bych dal všem

6.3.2009 v 6:45 | Karma: 25,63

Jarda Ficek

Hurá, máme prezidenta !

7.3.2008 v 11:03 | Karma: 11,03