Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MG

I když děti vyrůstají ted v jiné "rodině", na kterou si zvykly, přece jen si pamatují vlastní matku a to, že je měla ráda. Na to žádné dítě nezapomene, když už je schopné si pamatovat. Rozhodně by návrat dětí k paní Michalákové bylo nejlepší řešení pro všechny.

3 0
možnosti
JT

( Dítě se porodem stane neodmyslitelnou součástí života a ne nadarmo jej dokážeme bezpodmínečně a naplno milovat a za každých okolností se s ním snažíme vyjít a spolupracovat, což bohužel už leckdy neděláme s partnery, ani s rodiči.) To je pěkná myšlenka a víte o tom, že jsou matky, které jenom porodí a nic, třeba 5 -6 dětí a pořád nic ..nebo které berou drogy a děti mají abstinenční příznaky atd. Mám pocit, že si právě všichni myslí, matka - milující osoba, ale jsou i jiné matky a to, že je neznáme a nemůžeme to pochopit tak, ale přesto jsou.

0 4
možnosti
EK

aha, vidíte, třeba si pan Klimeš myslí, že paní Michaláková je z těchto matek - že si prostě na ulici někoho zastaví, za devět měsíců porodí a bude vystaráno - všichni budou spokojení.

3 0
možnosti
JP

Je s podivem, že jako překladatelka neumíte přečíst, na co pan Klimeš ve svém sdělení poukázal. To musí být ty vaše překlady dost mizerné. Ta poslední věta je faul, kterého jste se ovšem dopustila dříve vy vůči panu Klimešovi, o jehož profesní erudici víte s největší pravděpodobností kulový, a přitom se snažíte ji dehonestovat stejně jako ta klaka, která se tady vyrojila či ještě vyrojí. Pan Klimeš poukázal na to, že prioritní zájem má být soustředěn na děti, co je pro ně v dané situaci optimální. Nadřazuje zájmy dětí nad zájmy rodičů a to je myslím správná úvaha. Stačí jenom zklidnit emoce a dát více prostoru rozumu.

1 9
možnosti
LS

Jenom mne p. Pavlíku při všeobecně známém deficitu skutečně ověřených informacích (proč a z jakého důvodu se norská strana brání zveřejnit pravé důvody odebrání dětí, co neustále zatajuje, proč je dokonce rozdělila i v náhradních rodinách?) udivuje jak ví profesně erudovaný p. Klimeš co je prioritní zájem chlapců?Má p. Klimeš nějaké informace, které ostatní nemají a hlavně Norové je tvrdošíjně odmítají sdělit? A to nejdůležitější: jeho rada aby si pí. Michaláková pořídila nové děti je to nejpodlejší a nejsprostší co si může "odborník" na psychologii a psychiatrii dovolit. To není rána pod pás, to je přímo kopanec, naprosté odborné selhání. Je docela možné, že pan "odborník" ví úplně kulový stejně jako Vy osobně i my ostatní, profesně však ne selhal, ale zkolaboval. To co předvedl je naprosto nepřijatelné.

4 0
možnosti
IK

Myslím, že pan psycholog by měl vystrčit hlavu z lejster a trochu se seznámit se skutečným životem. Po svých bilogických rodičích touží  a snaží se je vypátrat i děti, které byly adoptovány v kojeneckém věku a o tom, že jsou "nevlastní" se dozvědí třeba i v dospělém věku. I když mají se svými adoptivními rodiči sebelepší vztah, chtějí alespoň zjistit, proč je vlastní rodiče nevychovávali, ujistit se, že to nebyla jejich vina, že je rodiče nezavrhli. Jak by se asi cítili synové paní Michalákové, kdyby si pořídila jiné dítě a přestala o ně bojovat? A to má být nejlepší řešení pro děti?

A o tom, že by to pomohlo paní Michalákové lze s úspěchem pochybovat. Už naše praprababičky (v době, kdy se skoro každý rodič musel smířit se ztrátou dítěte, protože prostě dětská úmrtnost byla vysoká), odpovídaly na nabádání aby se utěšily dětmi, které přežily: "mám deset prstů, ale ať se říznu do kteréhokoli, stejně to bolí".

11 0
možnosti
JR

J70i84ř51í 20R39y83s

13. 2. 2015 6:40

Pan Klimeš je mladý cucák, a renomovaný blb;-€;-O;-€;-ORvRv

5 1
možnosti
MR

inu mate karmu, a u nekterych studovanych to Mgr. je asi magor.

5 0
možnosti
JC

Nebo m.e.g.e.r.a.

Bc. je pak zkratka pro b.l.b.c.e.

2 0
možnosti
  • Počet článků 52
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2952x
Holka ze vsi.