Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VM

Jedna strana mince je ta, že banky potřebují chudého občana aby si půjčoval, aby jim zvyšoval imaginární balík peněz, který mohou následně díl půjčovat. Oni totiž nemusí půjčovat jenom to, co fyzicky mají, ale i to, co mají slíbeno. Proto je za bankovním trhu taková boj o refinancování. Druhou stranu vidím v "nestrannosti" ČNB. "Tradiční" strany ve volbách propadly. Jak je nejrychleji dostat zpět do sedla. No tím, že budou lidé nespokojení a budou volat po jejich návratu. To, že na tom současná vláda nebude mít sebemenší podíl lidi až tak nezajímá. Tedy ČNB je vysmátá, banky se pakují, samy si půjčijí za úrok 0,25%, politická scéna se postupem času vrátí do vyjetých loupeživých kolejí.  No a všechno to zaplatí jako vždy daňový poplatník. Kdo si myslí, že je zde svoboda, je na velikém omylu. Jsme obětmi ekonomické nesvobody. Tedy až na horních 10 000 a dalších 10% obyvatel, kteří na současném systému profitují.

0 0
možnosti
JP

Já si myslím, že sou dvě možnosti. Buďto sou ti co nám vládnou úplní diletanti, anebo potom už jenom zločinci co okrádají daňové poplatníky a vlastně všechny lidi. A že by byli úplně blbí tomu nevěřím. Takže potom zbývá už jenom ta druhá možnost. A proto se strašně divím , že někdo volil  strany, které nám vládly doposud. Jestli vláda nic nedělá proti velkým zlodějům, tak tam nemá co dělat. A volit někoho ze sentimentu, to pomůže jenom lumpům.

0 0
možnosti
VM

Ideologická nesvoboda byla nahrazena ekonomickou.

0 0
možnosti
Foto

Článek je správný. Vše co vláda dělá je ku prospěchu bankám a finanční oligarchie. Někdo by jim měl připomenout která bije - např. státní regulací jejich platů. Jestliže za Husáka brali 1200 Kčs Netto, není žádný důvod k tomu, aby měli dnes 120000 Kč Brutto !!

3 0
možnosti
ZK

Z83d66e22n47a 28K15o40č88í

12. 11. 2013 18:15

Polsko zdevalvovalo svoji měnu za 10 let cca o  40 % ;-)

0 0
možnosti
RK

A co jako? To je dobře, nebo špatně..... Nevím. Je ale zajímavé, kolik Poláků neustále prchá ze země. Třeba do Anglie, Německa, USA. :-)

0 0
možnosti
PG

P46a42v64e49l 67G67ö77t27z84e

12. 11. 2013 18:11

Ceska republika to je jeden bankovni odbornik vedle druhyho :-) Nestacim se divit.

0 0
možnosti
VM

Je předčasné hodnotit. V současnosti je to jenom střet názorů. Já bych počkal půl roku, rok, a uvidíme, kdo měl pravdu.

0 0
možnosti
Foto

Myslel jsem, že jste na nějakém turné, že jste se u minulého blogu ani nezastavil.

0 0
možnosti
AK

Já tomu mechanismu nějak nerozumím.

Pokud ČNB udrží kurs po dobu jednoho roku, bude to tvořit 2% inflace.

Dovezené se zdraží o 5 až 10%.

Proč by pro mne mělo být výhodnější běžet nakupovat?

Lepší se mi zdá počkat ten rok, protože přijdu o míň než teď.

Tak kde je to očekávané oživení poptávky?

1 0
možnosti
RK

Člověk nesmí myslet jen na sebe....  Šéfové ČNB si před časem nakoupili Eura, jenže ten blbej trh ten kurz ne a ne vyšponovat, tak tomu museli pomoct. No a vzhledem k tomu že mají hypotéky, tak si vypočítali že by mohli něco trhnout i na nich. Vlivem inflace si navýší mzdy. :-)

3 0
možnosti
Foto

J58i89ř60í 92K54i34n19d95l

12. 11. 2013 16:40

Hlavní přínos devizových intervencí vidí ČNB v udržení a tvorbě nových pracovních míst a zabránění ztrátám u hrubého domácího produktu, které by byly mnohem větší v případě deflace. Pravděpodobnost vzniku deflace byla podle ČNB dostatečně velká a alarmující, aby centrální banka zasáhla. Intervence vedou k nárůstu devizových rezerv, což je podle ČNB investice, nikoli vyhazování peněz. Co je nebezpečného na tom, že ceny jdou dolů? Hrozí deflace, to je množství peněz klesá, zvyšuje se jejich hodnota a ceny zboží klesají

1 1
možnosti
RK

Vy jste jak papoušek.:-)

1 1
možnosti
JP

J97i59ř91í 59P29l58í74v82a

12. 11. 2013 16:36

Vláda a ČNB si nepřejí, aby občané spořili. Občané musí být zbídačeni natolik, aby se zadlužovali. Zadlužený občan = správný občan.

  Zajímavá věc: prezidentovi se prý krok ČNB nelíbí, ale prémieru Rusnokovi ano. Rusnok prý chce pokračovat v kariéře v ČNB. Tak by ho tam Zeman neměl jmenovat. Jsem zvědav. Mimochodem: tuhle jsem četl, jak vznikal v roce 1916 FED - americká centrální banka. Vznikl proto, protože někteří ekonomové v tom viděli možnost, jak stupňovat svou kariéru. Centrální banky pak vznikaly jako houby po dešti. Všechny jejich počiny byly špatné, jak se ukazovalo vždy až dodatečně. Ale nevím, že by nějaký ekonom CB za své skutky nešel za  mříže. Být centrálním bankéřem je prostě skvělé  prestižnía dobře placené povolání, kde nic nehrozí. Ovšem z hlediska občana by měly být tyhle banky zrušeny!

2 0
možnosti
Foto

Váš nález je přesný. ČNB vlastně nechce odpovědné hospodáře a úspory jako jistotu jedince na horší časy, ale preferuje (a ani ne investice, o kterých v soukromých rukách pochybuje, ale investice státu a vlády), ale preferuje hlavně spotřebu a utrácení domácího obyvatelstva jako poslední záchranu centrálně řízené ekonomiky.

Že odpovědný hospodář investuje do výroby a zisky hledá hlavně v jiných ekonomikách, naši národohospodáři nějak neberou. 

Stát má ukrást, (podle nich), většinu aktiv občanů, ta pak tzv. investovat (do nesmyslů)  a následně se divit, že to funguje málo, anebo to zklamalo očekávání úplně. Centrální banky se chovají úplně stejně.

4 0
možnosti
  • Počet článků 88
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2188x
Zastupitel Olomouckého kraje, poslanec Parlamentu, místopředseda hnutí Svoboda a přímá demokracie - Tomio Okamura (SPD). 

Seznam rubrik