Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Ústava neplatí. Neplatí pro nikoho v PČR.  Nebo máte dojem, že je naplněn  Článek 26Ústavy: "Poslanci a senátoři vykonávají svůj mandát osobně v souladu se svým slibem a nejsou přitom vázáni žádnými příkazy."

  Přitom se parlamentní kluby běžně přiznávají k 'vázanému hlasování', tedy kde poslanci hlasují podle diktátu klubu (byť třeba většinově odhlasovanému). Podle našich soudů mohou se svým hlasem libovolně kšeftovat - pokud na základě kšeftu hlasují.  Sobotka může přikázat 94 % procentům poslanců, kteří nehlasovali podle představ, aby svůj názor změnili.

   Mýlíte se: Ústava ČR je od samého počátku trhacím kalendářem.

3 0
možnosti

Bohužel to ukazuje lidskou bídu na obou stranách, kde je to souboj ješitnosti a lidské malosti. 

Lidem nějak otrnulo z doby kdy byl u moci Kalousek a Nečas, jak válcovaly sněmovnu a opozici. 

Bohužel  zde zvítězí klasické pudové samčí chování, ješitnost, přihřívat si vlastní polívčičku, vytváření svých příznivců, druzí jsou vlastně soci ... .

Neumí překročit svůj živočišný stín v prospěch duševnosti a duševenství, jež překračuje osobní hranice a vnímá hlubší pozadí a dosahy.

Parlament v tomto směru je přežitek a brzda pokroku, spíše je potřeba nahradit jej jiným systémem kde by byla odbornost na místě a jednalo se v prospěch různých potřeb společnosti a hospodářských odvětví.

Nemusí být zde 200 lidí, navíc je doba elektronické komunikace a sdílení.

0 0
možnosti

Jak se projeví "válcování" opozice, či dokonce sněmovny? Tím, že většina přehlasuje menšinu?

0 0
možnosti
  • Počet článků 88
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2188x
Zastupitel Olomouckého kraje, poslanec Parlamentu, místopředseda hnutí Svoboda a přímá demokracie - Tomio Okamura (SPD). 

Seznam rubrik