Rusové vyrazili do boje s Islámským státem

Na provládním letišti u Latakie v Sýrii se dnes nachází moderní ruské víceúčelové SU 30 a dál modernizované bitevní SU 25. Někde se také toulají ruské bombardéry SU 24. Jejich přelet do Sýrie byl před několika dny také zaznamenán.

Rusové evidentně chtějí, aby je všichni viděli. Probíhají konzultace s Izraelem. Izraelský premiér u prezidenta Putina domlouval pravidla, aby nedošlo ke zbytečnému incidentu mezi izraelským a ruským letectvem. Určitě šlo také o záruky, že se moderní výzbroj nedostane do nepovolaných rukou. To setkání je bezprecedentní uznání role Ruska v řešení krize s islámisty v Sýrii.

Kdyby Izrael nechtěl spolupracovat s Moskvou, cílové syrské provládní letiště by před příchodem Rusů zničil. Cesta izraelského premiéra do Moskvy je těžká porážka diplomacie USA. Tolik zatím k vývoji v Sýrii. Naše média nás samozřejmě chtějí některých informací uchránit.

Myslím, že je proto užitečné doplnit si některé informace. Nepochybuji o tom, že až se ruské letectvo pustí do islamistů Islámského státu, začne mediální hysterie na téma civilních obětí a eskalace války.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Radim Fiala | pátek 25.9.2015 11:06 | karma článku: 31,37 | přečteno: 929x