Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Stále dokola, stale to stejné, stále jen to tunelování, nás všech pro několik z nás. A v novém Občanském zákoníku je novinka, plnohodnotná náhrada anonymních akcií, pod názvem Svěřenecké fondy.

Pokud to všechno nová vláda letos v podstatné míře nezastaví, vyhrňme si rukávy.

( Prozatím se zdá, že se něco začíná hýbat. Babiš nedovolí garance dostavbě Temelína, církví se bude ptát proč mají dostávat za m2 půdy 10x vyšší náhradu, než v restitucích před deseti lety ostatní občané. Předpokládám, že se Sobotka "zařadí" a Bělobrádek vládu nepodrazí. Jinak by v nových volbách dostalo ANO snad i ústavní většinu. )

0 0
možnosti

Nechci se hádat o tom, jestli se propagování ekologického čehokoli nezneužívá. Zneužívá, protože zloději jsou všude. 

Na druhé straně každý řeší jenom svoji peněženku a na potomky, kteří budou žít nejenom v chudobě (bez přírodních zdrojů), ale i zamořené planetě, se zvysoka kašle. A to jsem si myslela, že jsme víc uvědomělí než továrníci z předminulého století, tvůrci proslulé londýnské mlhy.

2 3
možnosti

Údajná škodlivost CO2 je  jen hypotéza.

A proč nebojujeme proti CO2 ekonomicky pomocí jaderné energetiky !?

0 0
možnosti

Vtip je v tom, že tyto vysoké částky neplatíme přímo, ale stát je platí prostřednictvím našich daní. Opět dotace z kapes nás všech, a vydělává na tom několik firem. Tato energie je mnohem dražší, nejsem si jistý, je-li skutečně ekologičtější výroba těchto panelů. Další dotace jsou v řepce, kdy platíme dražší benzín, přitom tato výroba je také neekologická.

4 0
možnosti

Souhlas.

Akorát řepku platíme v mororové naftě. V benzínu platíme  biolíh -další svinstvo !

0 0
možnosti

J64a24n 91N50o32v42á95k

16. 1. 2014 12:33

To s těmi náklady na OZE je teda pěkně odolný mýtus (více o tomhle mýtu třeba na http://oze.tzb-info.cz/fotovoltaika/9591-bilion-za-fotovoltaiku). Obzvláště, když se podívám na vyúčtování elektřiny, kde mě elektřina celkem vyjde o více než korunu na kWh levněji než před 5 lety.

0 0
možnosti

Tak si to vzúčtování prostudujte pozorně. Celkově  platíte o trochu méně, díkz plesu silové elktřiny, ale  za  OZE platíte   5x  více než před 5-ti lety .  Přibližně .

0 0
možnosti

P80a90v18e59l 74R92y93m25e14š

16. 1. 2014 11:00

Nevím jak jste došel na 6200 Kč na domácnost. Náklady na OZE se promítají 72 haléři do každé v ČR prodané kilowatthodiny elektřiny. Vláda sice zákonem omezila tuto výši na 47 haléřů na kilowatthodinu, ale ty zbývající prostředky zaplatí stát, takže stejně my všichni daňový poplatníci, občané tohoto státu. Protože se v ČR ročně spotřebuje 71 terawatthodin elektřiny, znamená to, že roční dotace do OZE v ČR jsou 50 miliard Kč, tj. 5000 Kč/obyvatele a je jedno, jak je to rozložené. Prostě to všichni zaplatíme nejen v cenách elektřiny, ale i ve svých daních, které odvádíme státu, v cenách výrobků, které kupujeme, vyšších nákladech obcí na veřejné osvětlení... a to má dopad do naší nekonkurenceschopnosti, následně vyšší nezaměstnanosti... V neposlední řadě se musí do ceny elektřiny promítnout to, že OZE vyrábí elektřinu v době kdy jsou pro to vhodné meteorologické podmínky, a ne v době, kdy si spotřebitel chce doma rozsvítit, proto doregulování výroby elektřiny do denního diagramu spotřeby stojí další peníze, které si snad ani ještě nikdo netroufl vyčíslit.

6 0
možnosti

I navýšení o  100 Kč by bylo moc.

Kdo věří klimatickému náboženství, nechť si vyrábí elektřinu a naftu jak chce. Nikomu neberu jeho víru. Ale  ať do toho laskavě netahá ateisty a členy ostaních církví.

Máme přece náboženskou svobodu.

0 0
možnosti
  • Počet článků 88
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2188x
Zastupitel Olomouckého kraje, poslanec Parlamentu, místopředseda hnutí Svoboda a přímá demokracie - Tomio Okamura (SPD). 

Seznam rubrik