Jako poslanec někdy nechápu. A tak se ptám

Tak třeba na konci minulého roku odstupující úřednická vláda v demisi schválila koupi budovy pro centrální úřad práce – šlo o bývalé sídlo nakladatelství Economia od pana Bakaly. Podle dostupných informací tato budova byla v květnu 2013 prodána společnosti Alkatria za 140 milionů korun. Ministerstvo práce a sociálních věcí ji ale pro Úřad práce pořídilo o několik měsíců později za 299 milionů korun – o 159 milionů dráž. 

Nedávno jsem proto nové ministryni práce a sociálních věcí Mgr. Michaele Marksové poslal písemný dotaz, který stručně řečeno zněl: PROČ?

Zde je zestručněna odpověď:

1.) Věděli jsme o tom, že tato budova při původním prodeji stála 140 milionů korun.

2.) Zadali jsme 4 znalecké posudky, které nám potvrdily, že současná tržní cena budovy činí něco málo přes 300 milionů korun.

3.) Protože nabízená cena byla nižší než znalecké odhady a protože jinak byla budova vyhovující, koupili jsme ji.

4.) Koupi budovy pro Úřad práce za 299 milionů korun v Praze na Letné nelze dávat do souvislosti s tím, že v ČR v ten okamžik bylo 629 297 nezaměstnaných. „Naopak vytvořením komfortních podmínek pro práci Generálního ředitelství ÚP ČR lze očekávat kvalitnější výstupy směrem k jednotlivým pracovištím ÚP ČR a následnému pozitivnímu ovlivňování podílu nezaměstnanosti.“

Vážení přátelé, prosím přijďte k příštím volbám.  

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Radim Fiala | čtvrtek 19.6.2014 16:27 | karma článku: 22,93 | přečteno: 1080x