Diskuse

Hra na pravici

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Ano! Mohu prostestovat, že ODS ani TOP 09 nejsou pravicové strany. Jejich politická praxe je levicová. A to nejen neúnosným zviháním daní, neúctou k přirozeným vztahům a k občanské svobodě, libováním si v sociálním inženýrství, klientelismu, korupci, protekci...

Ano! Ale sebeobětování Petra Fialy ve prospěch ODS a celého Česka je světélkem naděje po skutečné změně politiky. Ale vzpomeňme, jak se ujímal moci Petr Nečas v naději, že zvítězí nad kmotry. A prohrál. O čistých úmyslech Petra Fialy nepochybuji, ale příliš mnoho starého v ODS zůstalo. A bude to těžký boj. Když ho Petr Fiala úspěšně vybojuje, pak máme i naději na skutečně pravicovou politiku. Petr Fiala je nadějí pro celé Česko.

:-)

0 0
možnosti
JZ

Jak by asi v případě zákona o obecném referendu v roce 1899 dopadl Leopold Hilsner, když by v lidovém hlasování zazněla otázka, je tento Žid vinen vraždou křesťanské dívky? Děkuji nechci.

2 1
možnosti

Karma!

Mít moc a těžit z ní, je přáním, jak pravicových, tak levicových stran. 

Pokřivená demokracie byla ta komunistická, obdobně, jako ta současná kapitalistická. 

V komunismu lidi utlačovala ideologie, v kapitalismu peníze. Lepším bičem jsou peníze, dá to méně námahy, nikdo vám je nevnucuje, ale ani nedá zadarmo a to je vytoužená svoboda, ale jenom pro ty, co ty peníze mají.

Ve skutečné demokracii, musí mít lidé dle potřeby poslední slovo a to je právo neomezeného referenda, ale to by bylo moc nepříjemné pro politiky. Tak dělají vše proto, aby ho alespoň omezili. 

Hnutí Přímé Demokracie Tomia Okamury zatím drží správný směr!R^

4 5
možnosti
Foto

Nevím čemu říkáte skutečná demokracie... My tady máme parlamentní demokracii a tak zákony tvoří a schvaluje parlament. Takže referendum může být maximálně o zrušení (nenabití účinnosti) zákona schváleného a prosazovaného parlamentem. A u Svobodných tomu říkáme LIDOVÉ VETO...

0 0
možnosti
Foto

Úsvit je hraní si na politiku.

5 4
možnosti
KN

K66a44r47e30l 51N11o97v54á26k

19. 1. 2014 20:40

Je to tak !

Ale stále se ještě najdou lidé, kteří si myslí, že ODS je pravice.

4 1
možnosti
KN

K93a77r58e89l 79N44o14v47á50k

19. 1. 2014 20:43

Ovšem Úsvit taky není pravice.

5 0
možnosti
VM

Je dojemné, že když jste byl ještě poslancem ODS, tak jste třikrát hlasoval proti zavedení zákona o obecném referendu. RvRvRvRvRvRv

8 1
možnosti
RH

To nevadí, teď prozřel pod vedením mistra Okamury.:-/

4 4
možnosti
  • Počet článků 88
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2188x
Zastupitel Olomouckého kraje, poslanec Parlamentu, místopředseda hnutí Svoboda a přímá demokracie - Tomio Okamura (SPD). 

Seznam rubrik