Do naších základních škol míří osvěta o dospívajícím Afgáncovi

Dospívající Hamíd prchá z válečného Afghánistánu do Švédska, protože tam mají dobré školství. To je ve zkratce příběh komiksu, který vydal Úřad vysokého komisaře OSN.

Tento poněkud skreslený kreslený příběh je určen pro děti na českých základních školách. Spolu s komiksem mají čeští učitelé obdržel příručku Hello Czech Republic, která obsahuje správné otázky, které si mají děti při čtení komiksu pokládat. Jak se říká, chcete-li dostat správnou odpověď, musíte správně položit otázky.

Podle mého názoru není nic nechutnějšího než manipulativní propaganda zaměřena na dětí. Naprostá většina naší populace nesdílí představu o multikulturním ráji, který se zde tito nadnárodní byrokraté pokouší nastolit. Lidé chápou, že to povede leda tak k vytvoření Evropského chalífátu, ve kterém zaniknou veškeré naše hodnoty. Je nepřijatelné, aby si „ti nahoře“ dělali ze škol ideologické instituce, které se místo vzdělávání věnují vymývání mozků budoucím generacím.

PS: Pokud by měla být ona školní diskuze skutečně vzdělávací a objektivní, chybí v té příručce mnoho otázek. Například: všechny země na Hamidové mapě mají velmi dobré školství a nezuří tam válka, jaké je tedy rozumné vysvětlení toho, že cestuje až na druhý konec světa a čelí všem těm problémům s jinou kulturou a skepsi Evropanů, když má mnohem blíž vhodné k životu muslimské země?

Autor: Radim Fiala | čtvrtek 21.1.2016 17:18 | karma článku: 36,51 | přečteno: 1133x