Bílek: Hráčům nemám co vyčítat, na Japonsko s ostatky Bicana

Japonci děkují Čechům: Díky vašim fotbalistům víme, že se můžou stát i horší věci než tsunami a Fukušima. Blog iDnes se po zápasu naší reprezentace s peruánským výběrem sešel s koučem národního týmu Michalem Bílkem.

 

 

Blog: Trenére, jak byste ohodnotil hru vašich svěřenců?

Bílek: Musím říct, že mě nikdo nijak výrazně nezklamal. Nemám hráčům co vytknout. Naopak se ale musím pozastavit nad hrou, kterou předváděl soupeř.

Blog: Proč?

Bílek: Například rychlá kombinace ve středu pole, kolmé přihrávky nebo nasazení útočníka Farfána, který chtěl očividně vsítit gól – to je v moderním fotbale něco naprosto nepřípustného. Naštěstí manažer Šmicer podmazal tyč. Jo, to jsem neřek, jo?

Blog: První slovo platí, druhý leze z gatí.

Bílek: Správně. Dostal jsem dotazy na Pavla Horvátha. Ještě by si tady zase stahoval trenky, proto jsem ho nenominoval. Navíc jeho přihrávky jsou příliš promyšlené a Fenin by je nepochopil.

Blog: Vaše volba útočníků také vzbudila jisté pochybnosti…

Bílek: Tak třeba právě Martin Fenin je pole mě útočník světových parametrů. Hned po svém příchodu do Frankfurtu dal hattrick a za další tři roky nastřílel další čtyři góly. Lepšího v tuto chvíli nemáme a mít nebudeme. Lafata v Jablonci ukázal, že je za zenitem.

Blog: Jak jste byl spokojený s brankářem Čechem?

Bílek: Jak víte, jeli jsme na Kirin Cup především testovat formu různých alternativ herních variant. Petr Čech podává v Chelsea nejisté výkony, často není jisté, jestli vůbec bude nastupovat. Fanoušci ho zvolili nejlepším hráčem jenom kvůli té helmě, co pořád nosí. Takže jsem ho chtěl otestovat. Naproti tomu Hruška s Příbramí podával vynikající výkony. Zatímco Chelsea byla v Premiér League až druhá, Příbram se v posledním kole famózně zachránila v Gambáč lize, takže je jasné, že jsem Čecha musel vyzkoušet. V příštím zápase s Japonskem Čech nastoupí znovu, tentokrát jako útočník. Podle moderních trendů, které sledujeme, je logické, že kdo umí góly chytat, umí je i dávat. Do brány se postaví manažer Šmicer.

Blog: Plánujete ještě další změny v sestavě?

Bílek: Ano. Do zálohy se postaví Tomio Okamura a do útoku vedle Čecha ostatky Pepiho Bicana.

Blog: Jak hodnotí vaše vystoupení Japonci?

Bílek: Byli nadšení. Uspořádali pro nás slavnostní uličku, ve které nás podle místního zvyku tloukli bambusovými holemi. Volali, že díky nám vědí, že jsou i horší věci, než tsunami. Jsme rádi, že jsme těm lidem přinesli svou hrou radost.

Blog: Někteří odborníci tvrdí, že by vaší hře pomohlo, kdyby hráči prostě vzali míč, mazali k bráně soupeře a vystřelili.

Bílek: Tohle může říct jenom nějaký jude slávista, který nechápe moderní trendy ve fotbalu. Kromě toho si tihle rádobyodborníci vůbec neuvědomují, jak je to, co navrhují, absurdní. Co máme dělat, když nám soupeř nechce půjčit míč? Máme jim ho snad sebrat?

Blog: Tak děkujem, hoši.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Ondřej Fér | sobota 4.6.2011 11:21 | karma článku: 13,90 | přečteno: 1208x