Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MP

S jednotnou armádou už máme své zkušenosti- Varšavská smlouva. Který stát nebude poslouchat jedinou vládu,  tak tam přijdou tyto vojska. V osmašedesátém jsme zlobili, a tato zkušenost by nám měla stačit.!!

0 0
možnosti

Cítím se býti Čechem i Evropanem, ale necítím se býti občanem Evropské Unie, ač jsem... EU vnímám jako další z řady pokusu o vytvoření nadnárodního superstátu, který jde proti duchu emancipace národního cítění viditelného od nějakého 17. století. 

Řekněme si to takhle - Češi a Slováci spolu nevydrželi v jednom státě, a to jsme si extrémně blízcí. Zaniklo SSSR, Jugoslávie... Vy opravdu věříte, že v jednom superstátě mohou vydržet Češi, Řekové, Němci a třeba Estonci?

O socialistické politice EU ani nemluvím (lze oponovat, že by EU mohla prosazovat jinou politiku, pokud by měla jiné, demokraticky zvolené vedení). 

Ale co autoritářské metody? Ústava neprošla, tak se přejmenovala na Lisabonskou smlouvu a protlačila i proti vůli občanů... Co ESM? Neustálá manipulace, kdy je předstíráno, že ještě existuje nějaká samostatná Česká republika - jenže stát, jehož 3/4 zákonů lze stěží považovat za něco více než řekněme autonomní oblast.

2 0
možnosti
MP

Jsem občanem České republiky a Evropa je pro mě obyčejný světadíl. Jsem hrdý že jsem Čech, i když Moravák, a jsem hrdý i na mnoho Čechů, kteří ve světě náš národ proslavili. Nic víc a nic min.[>-]

4 2
možnosti
JM

Mí předkové pocházejí z celé Evropy /Genomatic/ i když posledních 400 let sedí na jedné české vesnici. Jsem hrdý na to,že tuzemci byli plně zapojeni do Evropského života a pro své schopnosti váženi. To až soudruh Stalin a komouši nás z Evropy vydělili a protože máme mizernou historickou paměť ,tak se nám nedaří navázat na naše vlastní kořeny. Národ špatně si vědomý svých kořenů je téměř ztracen.

2 0
možnosti
PK

"Každý z nás není pouze občanem České republiky, ale také občanem Evropské unie"

nesmysl- pokud tedy předpokládáte platnost listiny základních lidských práv a svobod (já jí považuji za toaleťák... právo na život hladovému lvovi nevysvětlíte jinak než že ho zabijete (a tím mu vezmete jeho život ikdyž na něj taky má právo) altantik se kvůli vám taky nerozestopí jenom proto že máte právo na život když se budete uprostřed topit)

Podle této "listiny" je občanství něco co nesmí být člověku přiděleno proti jeho vůli. Tzn lidi kteří nikdy nedali svolení k tomu aby byli občané EU nelze za občany EU považovat (za předpokladu platnosti této listitny) bez ohledu na to jestli jsou a nebo nejsou občasné členské země.

Stejně tak se jde občanství v kterémkoli okamžiku vzdát (opět nikde není psáno že se občanství ČR váže na občanství EU (a ikdyby nelze to aplikovat zpětně)) takže pokud někdo úřadům oznámí že přestává být občan EU ale je stále občanem ČR tak prostě občanem ČR nebude.

chtělo by to ještě trochu dotáhnout- v současnosti prakticky není možné vzdát se občanství zcela - pořád vás "mezinárodní" právo asociuje s posledním státem kde jste měl občanství, ikdyž s ním nechcete mít nic společného a občanství jste se vzdal.

Koncept této svobody by měl být dotažen do stavu kdy člověk bude mít možnost nebýt občaném žádné zémě zcela - tzn ho prostě nikdy s žádnou zemí neasociaovat - ani s tou rodnou, ani s tou poslední. Výhradně na základě jeho svobodné volby.

0 3
možnosti
Foto

Možná byste se měl podívat na svůj občanský průkaz, pokud jste Čech, tak tam bude napsáno státní příslušnost Česká republika.

1 0
možnosti
JS

Článek je plný nesrovnalostí a protimluvů. Jen tak namátkou - autor píše: ,,Pro Českou republiku znamenal v roce 2004 vstup do Evropské unie návrat do civilizované Evropy...´´ Až na to, že je to právě EU, kdo hodnoty civilizované Evropy nejvíce poškozuje.

Dále píše: ,,Zejména otevření hranic pak pro mnohé symbolizovalo opravdový konec dlouhého období nesvobody...´´ Až na to, že Schengen může existovat nezávisle na EU.

Jestli autor tuhle eurohujerskou slátaninu, za kterou by se nemuseli stydět ani soudruzi z 50. let, myslí vážně, pak jej lituji.

4 4
možnosti
JM

Píšete dojemně - stejně se cítím Evropanem.

2 1
možnosti
Foto

Bohužel po LS je EU úplně jiná než ta do které naše republika vstupovala. A jsem tak trochu rozpolcen. Kdyby se dnes hlasovalo o vstupu byl bych proti. Zase bych ani nehlasoval pro vystoupení. To by ale určitě přišlo po naplnění představ pana Zemana po jednotné zahraniční politice a armádě.

2 1
možnosti

Po jednotné armádě? To už by šlo o jednoznačně definovaný centralistický stát a pochybuji, že by respektoval nějaké referendum. Kdepak - euroarmádu a právo vybírat daně - nikdy! Vystoupit je třeba mnohem dříve...

1 0
možnosti
  • Počet článků 15
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1487x
Právník, mediátor a kandidát č. 25 do Evropského parlamentu za TOP 09. www.feigler.eu

Seznam rubrik