Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Tlustého vířivka je proti Myslínovi jen odpoledním čajíčkem

Musím reagovat na článek kolegy, bloggera, člena Mladých konzervativců a dle skrytých indicií v textu zřejmě již bývalého člena ODS, Josefa Myslína – „Pane Topolánku, chcete očistu ODS? Pak musíte odstoupit právě vy..“

Tlustý ve vírivce? Proti Myslínovi jen cajícek.Prebráno z webu TV Nova

Mladý Mladý konzervativec Myslín se rozhodl prostřednictvím svého blogu (článek najdete zde) pro plamenný (řekl bych až goebbelsovsky plamenný – to nemyslím ideologicky, ale z hlediska propagandistického, prosím nezaměňovat) projev, ve kterém nenechal na svém šéfovi nitku suchou. Nad tvrdostí celé rétoriky a použitými výrazy, kdyby něco podobného napsal a zveřejnil někdo ze Sociálních demokratů, by se asi pozastavil i ten největší politický odpůrce předsedy vlády Jiří Paroubek.

Psát to anarchistický revolucionář, asi bych si jeho textu sotva všimnul. Pan Myslín je ale členem Mladých konzervativců – „komsomolské“ juniorky ODS! Člověk by tedy očekával, že bude hájit zájmy ODS.

Místo toho pan Myslín neváhá vykydat na předsedu vlastní strany ne kýble, ale vagóny špíny. Pozor, to, co pan Myslín spáchal, nemá s věcnou kritikou nic společného.

Použil snad všechna obvinění, jaká si lze jen představit, plive rozhořčeně ty nejjedovatější sliny, které mu jeho „spravedlivým“ hněvem zasažený mozek na jazyk přináší. Myslín, nepřemýšlí nad tím, co píše, jen plive a kydá. V dlouhém textu nenajdete ani jedinou „polehčující okolnost“ pro Topolánka. Nenajdete jediné plus. Premiér v jeho textu se stal největším lumpem a bídákem, jaký kdy chodil po povrchu zemském. Nenajdete tam ani jediný argument, který by stínem podpořil autorova špinavá a neuvěřitelná obvinění.

Myslín (bez jakéhokoliv mandátu) ho (premiéra) na svém veřejném blogu bezodkladně a důrazně vyzývá k okamžitému odchodu, aby se on sám, člověk myšlenek a činů těch nejčistších a nejsvětějších, mohl vrátit do ODS a pokusit se ji očistit od nánosů bahna, které údajně nanosil do Myslínovy milované strany bídný a zrádný Topolánek.

Zopakujme si pro přehled stručně a heslovitě jednotlivá obvinění, z kterých premiéra rozhořčený Mladý konzervativec Myslín obvinil. Zde jsou:

  • Hulvátství, arogance, sprostota, urážky
  • Zrada  vlastních voličů negací vlastního politického programu
  • Zavádění reforem vedoucích k destrukci České republiky
  • Zrada tisíců spolustraníků, kteří připravovali program ODS
  • Zrada 20 tisíc členů, které premiér za odměnu za jejich práci údajně obral o demokracii v jejich straně a před jejich zraky si jejich několikaletou prací (rozuměj předvolebním programem ODS) dokonce vytřel jistou část těla (zřejmě má na mysli tu zadní část, lidově zvanou prdel).
  • Premiér podle Myslína také způsobil, že většina občanů této země považuje pravicovou politiku za asociální, založenou na korupci, klientelismu a jiných zavrženihodných činnostech! 

 

Na závěr své rozhořčené agitky pak kolega Myslín „uklidňuje“ premiéra tím, že není v ODS sám, že si má ssebou (až jako pana Myslína poslechne a podá rezignaci na všechny ústavní i stranické funkce) vzít i svou partu. Pan Myslín už bohužel neříká, koho dalšího touto partou myslí, zda celou vládu nebo jen ministry za ODS? Zda jen předsedu poslaneckého klubu Tluchoře, nebo všechny ostatní členy poslaneckého klubu ODS?

Sám sebe pak kolega Myslín velkoryse a bez skrupulí označí za slušného a korektního člověka, který se obětuje a pokusí se po odchodu „lumpen-ódéesáků“ vlastními silami stranu očistit a rehabilitovat.

Né, určitě by mě takový článek nikdy asi nevyvedl z míry, takových a ještě horších agitek se na internetu hemží přehršel. Co mě přivádí k úžasu, je skutečnost, že autor je, jak už jsem uvedl výše, členem Mladých konzervativců – jakési zásobárny  nových, mladých a aktivních kadetů ODS. Sám sebe pak autor považuje za skutečného nositele myšlenek ODS.

Připusťme na chvíli, že by autor měl pravdu. Připusťme na chvíli, že Topolánek je opravdu ten největší lump, jaký kdy po této zemi chodil. A pan Myslín pak jediný možný spasitel této špínou a korupcí prolezlé strany.

Toho lumpa ale už po třikráte drtivou většinou v naprosto demokratickém volebním procesu zvolili delegáti těchto tří stranických sjezdů.

Tito delegáti byli rovněž demokraticky zvoleni zespoda ze svých regionů.

To jsou všichni tito lidé naprosto slepí a hloupí? Když Topolánka dávno neprohlédli a neposlali na smetiště dějin, kam podle Myslína patří?

Nebo jsou to taky takoví zkorumpovaní lumpové, že si do čela zvolili toho největšího?

Ať je kterákoliv z těchto dvou možností pravdivá, ani jedna z nich o straně, za kterou tak srdceryvně Myslín kope, nic hezkého nevypovídá. Tu se pak ale nabízí otázka – proč pak ta potřeba mesiášského spasení této zkažené strany? Proč autor agitky nepřejde do jiné pravicové strany (nebo ji sám nezaloží, pokud u nás ještě není), jež je nebo by byla čistá a korupce zbavená?

Pak je tu ještě jedna možnost.

A sice, že to vše, co pan Myslín splácal na svém blogu a za co byl tak ohromně čtenářsky odměněn (nedělejte si ale iluze pane Myslíne, o stranické příslušnosti těchto tleskajících čtenářů), je jen produkt mozku zatemnělého nenávisti a zlobou.

Kde člověče berete tu jistotu, že mluvíte za tisíce členů ODS, jak píšete?

Nemyslíte si, že kdybyste měl pravdy jen co by se za nehet vlezlo, tak by byl Topolánek už dávno svržen? A to dokonce i bez vaší velkorysé mesiášské pomoci?

Uvědomujete si, jak úmyslně a bez jakéhokoliv mandátu urážíte, obviňujete a dehonestujete stranu, jejíž jste byl asi donedávna členem a jejíž „komsomolské“ odnože jste zřejmě členem stále? (Tedy, pokud na svém Blogu uvádíte pravdu.)

Já nejsem členem žádné strany, přesto jsem přesvědčen, že ODS ani žádná jiná strana není natolik otevřená a benevolentní, že by povolovala svým členům beztrestně sama sobě škodit. Být členem Vašeho „komsomolu“, asi bych vás okamžitě "napráskal" a požadoval okamžitý vyhazov. Nevěřím, že by jste měl vaši nenávistnou agitku odsouhlašenou zbytkem „komsomolských“ kolegů ve vaši buňce (a to, věřte mi, si o opravdu o vás – myslím tím vaši "juniorku" - zas tak vysoké iluze nedělám).

Uvědomujete si vůbec, že Tlustého vířivka je proti vašemu článku jen odpolední čajíček?

Jestli Vy a Vám podobní jsou opravdu juniorkou ODS, začínám se její budoucí podoby celkem dost děsit.

PS: Označení Mladých konzervativců "komsomolem" není míněno ideologicky. Nazývám tak všechny "juniorky" i dalších stran, pokud je mají, neboť podobnou strukturou opovrhuji a jeví se mi stejně směšnou, jakou byly juniorky komunistů - SSM či v CCCP Komsomol.

_________________________________________________________________________________

Dodatek (Doplněno 17.9.2008 20:30):

Článek pana  Myslína měl další vývoj. Vedení Mladých konzervativců se prostřednictvím článku

"Mladí konzervativci nesouhlasí s názory svých členů na blogu iDnes"

distancovalo od článku pana Myslína.

Z článku vyjímám:

"Pánové Jan Mlčoch a Josef Myslín ve svých textech publikovali názory zcela neslučitelné s MK. Jakkoliv vyzývat vrcholné představitele ODS k odstoupení je popřením deset let trvající dobré spolupráce MK s jejich mateřskou stranou a poškozuje ODS před blížícími volbami. ODS je naším jediným partnerem mezi politickými stranami, působí v ní řada politiků, kteří vyrostli v MK a řadou podpor v předvolebních kampaních MK dokázalo, že patří k nejbližším a nejspolehlivějším partnerům."

Pro mě osobně tato distance znamená následující:

1) Potvrdila mi, že můj údiv nad článkem pana Myslína z hlediska jeho politiké příslušnosti byl na místě.

2) Kredit Mladých konzervativců tím, že se článkem zabývali a distancovali se od něj, v mých očích stoupnul. Veřejně proto mohu slíbit, že můj dehonestující příměr jejich organizace ke Komsomolu již nebudu nadále veřejně užívat. Pozn.: Pro "juniorky" ostatních stran toto zatím slíbit nemohu.

3) Nadále budu pokládat názory zveřejněné panem Myslínem ve svém článku za jeho čistě soukromý názor a který s názory ostatních členů MK nijak nebudu nadále spojovat.

Autor: Georgis Fasulis | úterý 16.9.2008 21:26 | karma článku: 33,06 | přečteno: 5540x
  • Další články autora

Georgis Fasulis

Na Valašském Hrbu jsem chybět nesměl ani letos!

Na Valašském Hrbu jsem nechyběl od jeho prvního ročníku, vždy jsem absolvoval nejdelší 55 km trasu a logicky jsme nechtěl chybět ani na jeho 5. ročníku! Ale....

28.5.2017 v 15:47 | Karma: 16,45 | Přečteno: 986x | Diskuse| Sport

Georgis Fasulis

Běžel jsem Legendu - Jesenický maraton

Sportovní nadšenci z klubu 3THX ve spolupráci s Báječnými ženami v běhu organizují již 3. rokem dva nádherné horské běhy, květnový Valašský Hrb a srpnový Jesenický maraton, známý taktéž pod zkratkou YES.

21.8.2016 v 16:34 | Karma: 21,68 | Přečteno: 1261x | Diskuse| Sport

Georgis Fasulis

Dal jsem letošní Pražskou stovku, konečně!

„Chceš-li něco vyhrát, běhej stovku, chceš-li něco zažít, běhej maraton,“ řekl kdysi Emil Zátopek a já si dovolím doplnit: a chceš-li zážitek, na který jen tak nezapomeneš, přihlaš se na Olafovu Pražskou stovku!

8.12.2015 v 22:39 | Karma: 19,32 | Přečteno: 964x | Diskuse| Sport

Georgis Fasulis

Jesenický Maraton 2015 - nejkrásnější horský maraton

V sobotu 22.8.2015 jsem absolvoval již podruhé nádherný Jesenický maraton. Je to podle mne ten nejhezčí horský maraton u nás. Trasa totiž vede po téměř celém hřebenu Hrubého Jeseníku.

23.8.2015 v 18:30 | Karma: 16,94 | Přečteno: 1048x | Diskuse| Sport

Georgis Fasulis

Valašský Hrb 2015 aneb jak jsem odolal Sirénám a závod dokončil

Když jsem zde loni sepisoval report z Valašského Hrbu 2014, napsal jsem v závěru, že zkusím příští rok stihnout vyhlášení vítězů, které bylo vždy hodinu před limitem na nejdelší trať.

31.5.2015 v 20:22 | Karma: 15,78 | Přečteno: 1208x | Diskuse| Sport
  • Nejčtenější

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Nahá umělkyně za zvuků techna házela před dětmi hlínou. Už to řeší policie

3. května 2024  10:10,  aktualizováno  13:43

Policie prošetřuje vystoupení, ke kterému došlo na Akademii výtvarných umění (AVU). Umělkyně a...

Auto vyjelo z vozovky a srazilo tři lidi. Žena zemřela, dvě vnučky jsou zraněné

2. května 2024  16:40,  aktualizováno  3.5 12:38

Osobní auto srazilo dnes odpoledne v Čáslavicích na Třebíčsku ženu a dvě děti. Žena srážku...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Vyváděla strašné věci. Zahradil označil Jourovou za nejhorší z eurokomisařů

4. května 2024

Premium Když Česko vstoupilo 1. května do Evropské unie, byl tam matador ODS Jan Zahradil kooptován...

Po Kallasové přišla řada na Zelenského, Rusko na něj vydalo zatykač

4. května 2024  16:30,  aktualizováno  19:12

Ruské úřady zahájily trestní řízení proti ukrajinskému prezidentovi Volodymyru Zelenskému a...

Estonsku roste sebevědomí. Hovoří o blokádě proti Rusku v Baltském moři

4. května 2024  18:08

Sledujeme online Velitel estonské armády Martin Herem navrhuje spojencům se připravit na možnou blokádu ruských...

Sadiq Khan: první muslim jako starosta Londýna a první, kdo jím je už potřetí

4. května 2024  17:46

Starostou Londýna byl znovuzvolen labourista Sadiq Khan. Mandát obhájil potřetí v řadě, což se...

Německo je otřeseno. Přišel brutální útok na politika, pak následoval další

4. května 2024  17:40

Na lídra kandidátky německé sociální demokracie (SPD) v Sasku do evropských voleb Matthiase Eckeho...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!

  • Počet článků 134
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 6224x
Kdo jsem? Jsem jedna desetimilióntina této země - nic více, ale ani nic méně.