Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Hufo

29. 9. 2010 16:46
důvody jsou jednoduchý

jedno je oblíbené: jsem king silnic, super mega řidič, vládce rodu a ulice a tak mě nemůže nic zastavit, všechno zvládnu a druhé je: NĚJAK to ještě stihnu, ono to nějak dopadne. sice neví dotyčný jak, ale nějak jo.

jinak znám jeden přejezd u sídliště, kde se kroutí trať a moc daleko není vidět, že tam museli udělat závory, aby blokovali i chodník. lidem to bylo šumafuk, seriál nepočká

0 0
možnosti

Blast

29. 9. 2010 16:37
to ze to mozna chapu neznamena ze to schvaluji

uz jste nekdy stal na prejezdu dlouhe minuty, krasnej vyhled na vsechny strany, dlouhe minuty zadnej vlak jenom bim bam bim bam?

V tomhle pripade to chapu, ten ktery popisujete vy, ze auta projizdi tesne pred vlakem tak ten uz ne.

Mimochodem pokud by si nekdo nevsimnul nadpisu prispevku: NEJEZDIM NA CERVENOU PRES PREJEZDY

0 0
možnosti

J i ř í

29. 9. 2010 16:36
Co dělá policie?

Pokud vznikne takový problém, tak předpokládám, že policie zesílí hlídkování u přejezdů a vysokými pokutami za vjíždění "na červenou" bude snižovat schodek státního rozpočtu a možná tím zachrání nějaké životy. Ale jaksi není zájem...

0 0
možnosti

Pjotr_Pjotrovic

29. 9. 2010 15:27
Červená není červená

Je zvláštní, že na červenou svítící na silničním semaforu dodržují téměř všichni, kdežto červenou na výstražníku na železnici lidi v klidu projíždějí. Přitom rozdílnost následků střetu by mělo donutit řidiče dodržovat hlavně červenou na železničním přejezdu.

0 0
možnosti

Diskutovat na iDmůžete neomezeně

25. 10. 2010 19:27
Re: Červená není červená

tak mě napadlo, že by možná pomohlo tam instalovat běžné semafory

0 0
možnosti

dampfer

29. 9. 2010 14:31
Samozřejmě

je to podobné,jako když lidé opětně volí komunisty, ikdyž tu neúspěšně vládli a tyranizovali 45 roků, podobá se to těm  řidičům, kteří vědí, že se na červenou nesmí přes koleje a oni zase klidně jedou, domnívaje se, že jsou silnější a mají přednost

0 0
možnosti

Censor es la teta

29. 9. 2010 12:42
Já před půl rokem

na přejezdu v Chuchli viděl taky pěknou věc. Začala blikat červená, všechna auta bez problémů zastavila - stál jsem 3 v řadě, závory spadly, projel vlak, závory se zvedly, rozsvítilo se bílé světlo, první auto vjelo do kolejiště - jsou tam asi čtvery koleje vedle sebe a v tu chvíli se opět rozblikala červená, než stihlo dojet na druhou stranu tak závory padly dolů a ten nebožák měl co dělat, aby se mezi kvalitně umístěnou lampu veřejného osvětlení a spadlou závorou dostal z kolejiště pryč. Asi tak vteřinu poté, co se mu to podařilo, po koleji přímo za jeho zadkem prosvištěl rychlík.

0 0
možnosti

wotomtoje.

29. 9. 2010 13:06
Re: Já před půl rokem

Před lety jsem měl starou audinu a takhle v zimě jsem se prostě zasek na přejezdu (jel jsem pomalu, bylo hodně ujetýho sněhu na silnici a kola se rozvorem přesně vešli do vyjetých vlakových kolejí). Zdálky už jel motoráček a já tam furt dělal co moh. Nakonec do mě strčili nějací mlaďasové, ale uže jsem chtěl běžet loklce naproti, aby zastavila.

0 0
možnosti

Hroznej_puberťák

29. 9. 2010 12:18
Jedna příhoda

Blahých časů mezi Roztoky a Prahou byl přejezd se závorami (dnes už je tam přeložka a podjezd). Silnice vedla souběžně s tratí, pak byl přejezd a na druhé straně pokračovala zase souběžně, přejezd tedy tvořil jakési "esíčko". Šraňky padaly asi půl minuty, minutu po tom, co začala blikat červená, takže "oblíbeným" sportem bylo taky projíždění. No a jednou k večeru, za malého provozu, začala blikat červená, z každé strany jelo jedno auto, oba řidiči na to dupli, aby to stihli projet, oba si do esíčka najeli - a přímo na tom přejezdu se díky tomu najetí čelně srazili. Naštěstí je ten náraz odhodil mimo, jedno auto úplně, druhé zůstalo stát pod závorou a vlak, co vyjel zpoza zatáčky a neměl šanci zastavit jej velmi těsně minul (nebo možná lehce líznul, nevím detaily).

0 0
možnosti

Georgis Fasulis

29. 9. 2010 22:42
Re: Jedna příhoda

8-o tak tohle být ve filmu, tak řeknete, že to režisér s tou fantazií přehání a dělá z nás voly! :-)

0 0
možnosti

Georgik-I

29. 9. 2010 11:53
Teda nechci rejpat,

ale že by někde trať po které jezdí EC křižovala silnice a přejezd byl bez závor...8-o

0 0
možnosti

Michal777

29. 9. 2010 13:38
Re: Teda nechci rejpat,

To se mi take nezda. A navic mam pocit, ze v EC ani okna timto zpusobem otevrit nejdou - kvuli klimatizaci...

0 0
možnosti

experience

29. 9. 2010 11:41
Znám ovšem i zcela nepřehledný přejezd,

kde jedinou "signalizací" je svislá dopravní značka. Tam by člověk bez spolujezdce, kterého napřed nechá vystoupit a podívat se, ani neměl jezdit. A když tam někdo jede poprvé, musí se modlit, aby mašinfíra aspoň zahoukal. 

0 0
možnosti

limbursky.blog.idnes.cz

29. 9. 2010 11:34
A kdyby jen tohle...

Dávám R^. Kdo trochu jezdí a dívá se kolem, je těch sebevrahů (a vrahů) kolem nás hodně, sám to také nechápu. Nejde vůbec jen o přejezdy. Začíná podzim a co je najednou bystrozrakých řidičů, co ve tmě, dešti a mlze "vidí" na stovky metrů, dokonce i za zatáčky, takže to kalí, co to dá, i z toho jsem občas v šoku.  

0 0
možnosti

Georgis Fasulis

29. 9. 2010 14:14
Re: A kdyby jen tohle...

Dík

0 0
možnosti