Paroubek paradoxně sestřelil i Lisabonskou smlouvu!

No není ta politika k popukání? Jiří Paroubek tak dlouho tlačil na pilu, aby sněmovna co nejrychleji ratifikovala Lisabonskou smlouvu, až ji nakonec sám zařízne. Ano, tím, že zaříznul Topolánka, s největší pravděpodobností totéž provedl i s ratifikaci Lisabonské smlouvy. Nebo ji minimálně o rok odložil.

Pánové, neprehnali jsme to malinko?Prevzato z webu CT24

Za to ho asi Merkelová se Sarkozym moc nepochválí. Václav Klaus by byl totiž blázen, když by této situace nevyužil a nepokusil se o svůj sen – smést vlastní rukou LS z evropského stolu.

 

A jak to provede? Může to být třeba takto:

Klaus požaduje po Topolánkovi a po té i po Paroubkovi ne 101, ale pro jistotu, třeba z důvodů stability, 110 poslaneckých podpisů. Ani jeden z jmenovaných je samozřejmě díky našim specifickým přeběhlickým propletencům nesežene. Mezitím se Topolánek pokusí v demisi jakž takž dopředsedovat Evropě (i když, já na jeho místě bych s tím seknul hned zítra).

A Klaus? Ten mezitím v klidu připraví svůj úřednický kabinet, který bude mít jediný cíl – LS dát po celou dobu své působnosti, a raději ještě o chvilinku déle,  k ledu. Předčasné volby budou nejdříve na podzim, ale spíš později a ratifikace LS v této situaci Senátem není pravděpodobná. V Evropě už v té době může být zase všechno jinak.

Sarkozy, Merkelová a spol. se nebudou stačit divit a ještě budou nostalgicky a s láskou vzpomínat na Topolánka.

A co na to vítězové? Co Paroubek, Rath a spol.? Ti se nyní opíjejí svým destruktivním vítězstvím a společně ještě s Vlastou Tlustým se radostně ráchají ve vířivce. A pokud je jejich vířivka dostatečně objemná, dovádí tam s nimi i zelené duo Jakubková-Zubová. Až vylezou z vody a vystřízliví, možná si i uvědomí, co vše svým Pyrrhovým vítězstvím napáchali. No… Nebo spíš neuvědomí. Už se těším, jak bude Paroubek svým bruselským přátelům vysvětlovat, že díky tomu, že sestřelil Topolánka, není jaksi v ČR nyní LS na pořadu dne.

A my ostatní? Dobře nám tak, když se necháme koupit za 30 korun, tak si beztak nic jiného, než chaos a mezinárodní bezvýznamnost nezasloužíme.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Georgis Fasulis | středa 25.3.2009 7:35 | karma článku: 42,70 | přečteno: 5255x