Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

BoboHml

10. 3. 2009 19:42
Nesouhlasím.

Je mi líto,ale přestože nesouhlasím co dělá ČSSD a někde i za pomoci ODS v krajích,nemohu souhlasit s tím že jde o obcházení zákona.

Jdete do lékárny - zaplatíte poplatek,jdete do lékárny -já vedle stojící zaplatím poplatek za Vás,jdete do lékárny -poplatek za Vás zaplatí kraj,jdete do lékárny-lékárna za Vás zaplatí poplatek.

Pokaždé je zaplacen poplatek.Jen vždy někým jiným.

Zákon je dodržen.

0 0
možnosti

Georgis Fasulis

11. 3. 2009 11:41
Re: Nesouhlasím.

To je otázka pro právníky a právní rozbor. Podle mne je zde důležitý faktor, že zákon tedy stát ukládá poplatek občanovi a ten je krajem, tedy také státem za občana uhrazen. Kraj tedy popírá to, co chce stát na centrální úrovni ze zákona - to je podle mne obcházení zákona.

Je to totéž jako by v obci platila ze zákona max. rychlost na silnici 50km/hod, ale jednotlivé obce by řekly:  u nás nemusíte 50 dodržovat a případné pokuty za vás uhradíme z obecních peněz.

Absurdní a totéž. Kraj se staví nad zákon, což je podle mne protiprávní jednání.

0 0
možnosti

cvlad

10. 3. 2009 11:52
Jako obvykle.

Pěkný článek, jen se Vám divím že se se pouštíte do diskuzí třeba s p.A.Š. protože diskutovat  s ním je dle mého názoru zbytečné.Normálnímu člověku přeci musí být jasné co jste tím článkem chtěl říct.

0 0
možnosti

Alexandr Špáta

10. 3. 2009 12:49
Re: Jako obvykle.

Máte nepochybně pravdu v tom, že někdy je jakákoli diskuse zcela zbytečná.

0 0
možnosti

Alexandr Špáta

6. 3. 2009 7:30
Tenhle článek Georgisi neberu.

Za prvé bych musel znát Váš postoj k Topolánkově předvolební smlouvě ohledně poplatků, kterému se vyhýbáte a za druhé o tom, zda jde či nejde o obcházení zákona, rozhoduje soud. Pokud se Vám v politice některé móresy nelíbí, můžeme být i na jedné lodi. Ovšem v názoru, kdo tyto móresy na českou politickou scénu zavlekl, se asi podstatně lišíme.

0 0
možnosti

Georgis Fasulis

6. 3. 2009 8:18
Re: Tenhle článek Georgisi neberu.

Pane Špáto, já znám Váš názor na poplatky a respektuji jej.

Tento článek ostatně nemá za cíl lobbovat za jednu stranu pro/proti polatkům. V mém článku kritizuji obcházení zákona, k čemuž dle, nejen mého názoru docchází.

Ano, o tom, zda k obcházení dochází nebo ne,  může právoplatně rozhodnout jen soud, ale to neznamená, že ostatní k věci nesmí mít svůj názor. Navíc žádný soud to neprojednával. Já svůj názor vyjádřil.

Hlavně mi šlo v článku o postoj Kajnara -primátora Ostravy, který se nechal ústředím ČSSD dotlačit ke kroku hrazení poplatků naším městem (tedy i z mých daní)! 

Je to totéž jako by se v Ostravě rozhodli darovat všem pokutovaným řidičům na území města pokuty proplácet, protože je třeba budou brát ve městě jako nepřiměřeně tvrdé. Vaše poslední věta je velmi opbecná, takže na ní nelze konkrétně reagovat - jaké móresy? - móresů je mnoho. Mějte se hezky.

0 0
možnosti

cojanato

6. 3. 2009 1:15
Tak nevím, nevím.....

...pana Kajnara neznám. Kdyby od začátku byly lépe provedeny návrhy na systém a výše poplatků, nebylo by tolik potíží a povyku.  Původní návrhy v zákonu nebyly dobře nastaveny a byly z velké části nespravedlivé (viz děti do 18 let, důchodci s malými příjmy, aj.).  "Julínkovné" a "cikrtovné" vyvolalo zbytečné excesy, opozice dostala přímou nahrávku na smeč.  Z čí asi hlouposti a nepředvídavosti?!

0 0
možnosti

Georgis Fasulis

6. 3. 2009 8:27
Re: Tak nevím, nevím.....

Ano máte pravdu, ale to, že je zákon nedokonalý, zvlášť, když už se po roce začal napravovat, NENÍ ještě důvod  k tomu, že jej nedodržuju resp. jej obcházím. Když se tak chová veřejný úřad (měst - kraj), dává tím lidem precedens, že dodržování zákonů není zas až tak nutné. To následně nutně vede k nedůvěře veřejnosti v právní systém a k jeho nerespektování obecně.  A to je ŠPATNĚ - velmi.

A´t si poplatky pro mně za mně zase zruší, ale v Zákoně! při normálním zákonodárném procesu v poslanecké sněmovně a Senátu.

0 0
možnosti

cojanato

6. 3. 2009 1:05
Tak nevím, nevím.....

....pana Kajnara neznám, a že jsou tam politické důvody, to je jasné. Kdyby ovšem byly původní návrhy na systém a výši poplatků lépe a spravedlivěji nastaveny, nemuselo docházet k takovým excesům a třenicím.  Julínkovné a Cikrtovné jen nahrálo opozici na smeč. :-(

0 0
možnosti

Jan Borovička

4. 3. 2009 21:20
Potlesk...

a karma, opravdu dobré! :-)

0 0
možnosti

Georgis Fasulis

4. 3. 2009 23:41
Re: Potlesk...

Moc díky za ten "potlesk" Honzo. :-)

0 0
možnosti

fidel

2. 3. 2009 12:06
konečně .....

100 % souhlas s autorem článku ;-)R^

0 0
možnosti

Georgis Fasulis

2. 3. 2009 12:12
Re: konečně .....

Se mi nechce ani věřit - díky fidele, tak přece jen občas sdílíme podobné názory. ;-)

0 0
možnosti

cekon

1. 3. 2009 22:51
všem oranžovým ocasům

přečtěte si laskavě ten článek a až potom pište. Pokud je nad Vaše chápání, nechte si to někým vysvětlit..

0 0
možnosti

cekon

1. 3. 2009 22:48
dělají nám tady z toho pěkný bordel

ostatně mají s tím už zkušenosti.

0 0
možnosti

ovoce.zelenina

1. 3. 2009 21:47
Jenomže

svět nestojí, nečeká na české ráty a paroubky, jsou stále modernější přístroje, obrovský rozvoj moderních a účinnějších léků a je naprosto nutné pumpovat do lékařství více a více peněz. Jak zaostaneme--- budeme znovu -jak za bolševíků-- vozit léky ze západu. A má-li člověk na kahánku-- pak peníze nemají pražádnou cenu !!! Škoda, že nelze neplatiče sestěhovat do jednoho kraje, se starými přístroji, maximálně s acylpyrinem a s hrubšími socialistickými doktory!! ŠKODA !!!

0 0
možnosti
  • Počet článků 134
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 6224x
Kdo jsem? Jsem jedna desetimilióntina této země - nic více, ale ani nic méně.