Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
TJ

Tomáš Jefferson

4. 6. 2011 17:35
Máte právo na svůj názor.

Nicméně, čtenáře napadá paralela mezi Vašimi názory a způsobem uvažování v tomto příspěvku (tolerance zlodějů, "úmyslně nadsazené" "příběhy") a proč jsou současní Řekové tam, kde jsou.

Obdobně to lze říci o názorech p. Okamury,jeho úspěchu v soukromém sektoru, na poli blogerském a Japonsku. Omlouvám se, pokud jste na tom lépe než p.Okamura.

0 0
možnosti
GF

Georgis Fasulis

4. 6. 2011 19:45
Re: Máte právo na svůj názor.

Pochopil jsem správně, že způsob mého uvažování, přivedl řeky zu grunt? Sem fakt netušil jakou mám moc.

PS: Co má společného úspěch Okamury v podnikání s tím, že žádá právo střílet na domnělé zloděje? Že žádá, aby bylo dovoleno střílet každého, koho podezíráte z krádeže?

Se sebeobranou případ, který TO popisoval neměl nic společného, nejednalo se ani o přepadení ani o loupež a střílelo se na veřejné komunikaci po lidech, o kterých se dotyčný jen domníval, že mu ukradli kus trubky.

Populistické uvažování TO a jeho veřejná podpora je spíše k pláči, neboť ukazují na velmi chabé právní povědomí této aplaudující veřejnosti

Ale jinak díky aspoň za to právo na ten názor. To není málo, někteří nechtějí povolit ani to. :-)

0 0
možnosti
OU

19. 4. 2011 14:15
Uživatel požádal o vymazání
0 0
možnosti
GF

Georgis Fasulis

19. 4. 2011 23:07
Re: sice pozdě, ale přece

Díky Libore. O karmu nejde, jde o to, že se tu všichni ještě nezbláznili a těší mě, že k nim patříš i ty. :-)

0 0
možnosti
PP

fidel

28. 3. 2011 10:51
karma...jednoznačná a zasloužená

[>-]R^

0 0
možnosti
GF

Georgis Fasulis

28. 3. 2011 11:57
Re: karma...jednoznačná a zasloužená

Ahoj Fidele, díky moc, od tebe to potěší. Při těch diskusích okolo této problematiky nejen pod mým článkem mě přímo jímá hrůza, kolik lidí by rozdalo zbraně a střílelo na počkání každého, o kom by byl přesvědčen, že mu něco odcizil nebo odcizit chce.

Rozebírali jsme to s kamarády a došli k zcela logickým závěrům, jak by se dalo zneužívat takové zákony: Malý příklad: Hele Franto, já myslím, že se udobříme, co kdyby ses stavil na návštěvu. Franta uvěřil a přišel. Jakmile vstoupil za branku, byl odstřelen jako srnec. A majitel už má připraveny svědky, jak dotyčný přeskočil plot a šel do domu krást a jak ho naštěstí na posl. chvíli chytili při činu, když chtěl utéct a po právu ho odstřelili.

Fidele, kde se bere ta krvelačnost na první pohled normálních lidí?

0 0
možnosti
BJ

Benito Juarez

25. 3. 2011 19:30
Všem "spravedlivým" zlodějobijcům:

Kampak asi to ukradené zboží mizí? Nekupujete si náhodou rádi levné věci z druhé ruky? Pokud ano, sponzorujete si své zloděje.

0 0
možnosti
PV

xKROKODYLx

25. 3. 2011 2:33
nepreji většinou lidem nic zleho

''''Domníval jsem se, že touto krutou nadsázkou pochopíte absurditu populistických požadavků (nejen) Tomia Okamury. Jak je vidět z diskuse, domníval jsem se bohužel marně. Je mi z rostoucí radikalizace společnosti smutno.'''' - nepreji většinou lidem nic zleho, ale lidem vaseho typu, autore, preji, aby je zlodeji navstevovali velice casto, a ukradli veci vzdy jak pisete za par stovek, co se vejdou ''jen'' do osobniho auta...

Rv

0 0
možnosti
GF

Georgis Fasulis

25. 3. 2011 10:31
Re: nepreji většinou lidem nic zleho

To jste velice laskav a přející. Copak se vás tak dotklo? Že nesouhlasím s tím, aby se beztrestně a na místě odstřelil každý, kdo je podezřelý, že mi něco vzal?

Myslel jsem, že žijeme v Evropě 21. století a na podobné darebáky máme policii,soudy a vězení. A zrušili jsme dokonce i katy, vážený rozhněvaný spravedlivý muži.

Pokud se vám to nelíbí, navrhuji rozdat zbraně všem, policii a soudy zrušit.

0 0
možnosti
BJ

Benito Juarez

24. 3. 2011 22:05
Případ Bašta:

možná by stálo za to, se podívat Baštovi do sběrny, a zkusit zjistit odkud pochází majetek, který tak srdnatě bránil. Vsadím se, že minimálně 50% bylo ukradeno někomu jinému.

Takže další příběh by mohl být: našel si svou ukradenou věc, když si ji chtěl vzít zpět, nový majitel ho zastřelil.

0 0
možnosti
GF

Georgis Fasulis

24. 3. 2011 22:15
Re: Případ Bašta:

Jsem rád, že jste to tu vytáhnul. Osobně jsem se neodvážil, neboť bych to dostal sežrat - jak mohu někoho bez důkazů obviňovat. Bez ohledu, zda je Bašta světlá čestná výjimka, je všeobecně známo, že majitelé sběren velmi často tyjou z trestné činnosti, tuto kryjí, jejich největšími klienty jsou vesměs zlodějíčci barevných kovů. Obě skupiny se dobře znají a čile spolupracují. Podobně jako majitelé různých bazarů, které nezřídka vznikají např. vedle nonstop heren.

0 0
možnosti
D

Dusan72

24. 3. 2011 21:34
Chceme WILD WEST ?

Všem, kteří vehementně podporují názory pana Okamury doporučuji probrouzdat diskusní fóra příznivců střelných zbraní. Mě osobně docela slušně přebíhá mráz po zádech, když čtu ohnivé diskuse na téma jaké pouzdro (zkrytě nošené) je nejlepší na rychlé tasení, zda nosit zbraň odjištěnou nebo zajištěnou, kolik je optimální počet nábojů v zásobníku, která ráže je ta pravá (z hlediska ranivého účinku v cíli), jak trénovat efektivní střelbu do vitálních zón (hlava, hruď, slabiny), atd.

V žádném případě se nechci zastávat zlodějů. Jsem příznivec opravdu přísných trestů - především by v rámci svého trestu měl zloděj nahradit veškeré škody, které napáchal (samozřejmě prací). Ale v 21. století by toto opravdu mělo zůstat v rukou příslušných státních institucí. Nerad bych se dožil stavu, kdy spravedlivě rozhořčený majitel legálně držené zbraně postřílí partu 10ti letých kluků, trhající třešně na jeho pozemku. Nevím jak vy, ale já jsem v deseti také chodil na pajtl.  

0 0
možnosti
GF

Georgis Fasulis

24. 3. 2011 22:10
Re: Chceme WILD WEST ?

Nejde jenom o třešně a o děti. Jde obecně o posun a o snahu radikalizace společnosti směrem tzv. k právu do vlastních rukou nebo jak jste napsal Vy - směrem k Wild west.

Přitom v našich končinách a v Evropě obecně k tomu není žádný důvod. Přesto populisti využívají jednoduchosti svých posluchačů a toto téma patří k jejím oblíbeným.

Další obehrané udičky, na které jim lid prostý skáče, jsou noví nepřátelé (ty mít musíte, abyste držel lid nas*aný): Ten vnitřní nepřítel se jmenuje všichni dnešní zkorumpovaní politici, stát jako takový, neschopná policie, darmožrouti úředníci.

U vnějšího nepřítele zabírá EU obecně jako největší strašidlo dějin.

Když tohle denně dělá bloger Matějka, lze to pochopit, jedná se o chladný profesionální politický kalkul snažící se zaplnit díru po Sládkovi a společnost hezky zhajderovatět a pak bude jeho a může po volbách vesele do nejvyšších míst.  U Okamury mě to zmátlo, ten takové ambice nemá zapotřebí. Tam bude něco jiného -možná nějáká frustrace z mládí.

0 0
možnosti
PP

Pozdrav PánBů

24. 3. 2011 21:10
Kopie

Článek mně přijde více než inspirovaný jedním příspěvkem (alex hart) v diskusi pod článkem p. Okamury, taky uvedl 3 do extrémní případy, aby vynikla absurdita a jeden byl ta cestovka. Náhoda? ;-)

0 0
možnosti
GF

Georgis Fasulis

24. 3. 2011 21:12
Re: Kopie

Zřejmě jo, nečetl jsem. O kopii se rozhodně nejedná :-). Tím, že TO pracuje v cestovním ruchu, je jen logické, že jsem nebyl sám, kdo úmyslně příklad cestovky uvedl.

0 0
možnosti
G

Gmur

24. 3. 2011 20:39
velka karma

samozrejme.

lepe se to neda demonstrovat.

PS: Tomio Okamura je v TV porote, ktera posuzuje nove invesricni napady.

Jeden panvynalezl a hledal investice na pristroj, ktery kontroluje v hospodach podavani alkoholu hostum. Okamura mu to nevzal s tim, ze stejne nelze kontrolovat ty cisniky, co si nosi tajne vlastni napoje do restauraci apak je prodavajji jako hospodske. Takove lidi by mohl fakt Okamura strilet.

0 0
možnosti
GF

Georgis Fasulis

24. 3. 2011 20:43
Re: velka karma

:-) Tak todle jsem neviděl. Musím říci, že se na to nedívám, neboť jde o vesměs trapné divadlo kdy pánové vševědoucí investoři se snaží v prvé řadě shodit ty chudáky, co s ejim chytli na udičku. Pořad je navýsost trapný a ponižující.

0 0
možnosti
OS

OSLO

24. 3. 2011 20:28
Zloděj,

který z vašeho bytu odnáší lup se krádeže dopustil omylem a věci si chtěl jen vypůjčit a zítra vrátit. Ten chlap, co vám rozbil okno u auta a odjel s nim neznámo kam to spáchal pod vlivem alkoholu a nevěděl co dělá. Tu jalovici na pastvě tomu sedlákovi podřízli a odvezli nějací chudáci z hladu. Ten divoch, co znásilnil v parku tu slečnu to neudělal schválně, jen si ji spletl s manželkou. Ti dva, co sekerou umlátili k smrti tříčlennou rodinu za to nemohou, protože jim je jen 14.let. A ten co znásilnil a 15 ranami nožem zabil toho 8 letého chlapce je v tom taky nevinně, protože je to pedofil a sadistický úchyl a patří na psychiatrii. Oni všichni ti zloději, násilníci a vrazi vlastně nevědí co dělají, takže to musíme vědět my, bleskově zhodnotit situaci, v milisekundě se rozhodnout a raději to vzdát bez boje a podrobit se zlu.

0 0
možnosti
GF

Georgis Fasulis

24. 3. 2011 20:40
Re: Zloděj,

Ti zloději porušují zákon. Vy, když je protiprávně zabijete, aniž k tomu budete mít důvod (sebeobrana, pocit vlastního ohrožení), pak jste se dopustil trestného činu vraždy. A je úplně jedno, zda jste zabil darebného zloděje nebo ctihodného občana. Takové je evropské civilizované právo 21. století.

0 0
možnosti
  • Počet článků 134
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 6225x
Kdo jsem? Jsem jedna desetimilióntina této země - nic více, ale ani nic méně.