Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PP

fidel

26. 6. 2008 8:21
vrazi ....

někteří z nich .... ovšem stejně tak ti, kdo odsoudili k tresti smrti jejich kamarady  .

0 0
možnosti
P

Ptolemaios

17. 6. 2008 22:38
Co jiného mohou být? Bohužel jen a jen

VRAZI - těm dát medaili za statečnost ? To mohou jen lidé úplně padlí ,

0 0
možnosti
DK

Sunny29

12. 3. 2008 12:30
Velmi příjemně jste mne překvapil.

Takže karma. Jednoznačně. Po Vašem článku o prezidentu Klausovi jsem opravdu nečekala tak objektivně napsaný článek, možná ještě lépe řečeno pojatý vyváženě z obou stran. Myslím, že jste vystihl podstatu naprosto přesně. R^

0 0
možnosti
GF

Georgis Fasulis

12. 3. 2008 20:54
Re: Velmi příjemně jste mne překvapil.

No vidíte, jak je ošidné odsoudit člověka na základě jeho odlišného názoru na jednu jedinou věc. Navíc kvůli takové banalitě, jakou jistě je odlišnost názoru na jednoho politika. Možná, kdybyste si přečetl i jiné mé články, názor na mě byste posunul.

Díky za karmu.

0 0
možnosti
MP

petrucciani

9. 3. 2008 11:32
Mašíni, hrdinové nebo vrazi? Obojí je správně

Nemam odvahu o bratrech Masinech prohlasit, ze jsou vrazi a uz vubec ne,  prachsprosti. To nejlepe musi vedet oni a ne my, kteri jsme tu dobu nezazili ani v ni nezili. Uz proto, ze nas podobny osud jako je nepotkal. Soudit je mohou podobni pametnici, s podobnym osudem. To co provedli bych videl jinak, jako na pud sebezachovy. K vrazdam je nutil strach a neduvera k lidem. Kdyz budete zvire drazdit, bit, tyrat, jakkoliv ublizovat a zazenete do kouta, tak vam to muze kdykoliv a necekane vratit a je zbytecny si myslet, ze to zvire napadne jen toho, kdo ho tyral. Napadne kazdeho z koho ma strach, a prave v tom vidim chovani bratru Masinu.

Na druhou stranu me Masinove zklamali, ze se nesnazili o rehabilitaci. Je hezke rict, ze nechteji rehabilitaci proto, ze by je soudili komuniste. Kdyby na svem stali i za svymi skutky, nemohli by se s takovym nadsenim spokojit s plaketou premiera. Meli ji odmitnout a dat vedet, ze svym utekem chteli bojovat za svou vlast a ne za premierskou cetku.

0 0
možnosti
GF

Georgis Fasulis

9. 3. 2008 13:00
Re: Mašíni, hrdinové nebo vrazi? Obojí je správně

Díky za relevantní a přemýšlivou reakci.

Mě zase Mašíni naštvali, že od nich ani po letech nezaznělo jediné slůvko lítosti nad jejich oběťmi, minimálně nad těmi kontroverzními nevinnými dvěmi.

0 0
možnosti

seveřan

8. 3. 2008 22:00
hrdinové??

opět se potvrdilo, že dějiny píšou vítězové! Za komunistů sprostí vrazi, za ODS hrdinové...každý si může udělat úsudek podle svého. Co mi vadí, je, že Topolánek veřejně vyznamenává jako státní činitel takové osoby a presentuje to jako splnění svého snu :( Mám za to, že je veřejný činitel a tak tento akt je státním vyznamenáním a to bych jim neudělil. Pokud jim chtěl dát Topolánkovu medaily, kterou si jako občas zařídí, je to jeho věc...ale ne za moje daně!!

0 0
možnosti

Míra

8. 3. 2008 18:44
Nevim,ale..........

nevidím to tak spravedlivě jako Vy pane Fasulis.Mám také řeckou krev a nedovedu si představi jak by se zachovali naší krajané v takovém případě a myslím tím pana premiéra, kdyby něco takového udělal za jejich zády.A pokud chcete znát můj názor, tak ten zní : Mašínové jsou prachsprostí vrazi, kteří si hráli na vojáčky, ale bohužel s ostrýmy náboji !

0 0
možnosti
GF

Georgis Fasulis

8. 3. 2008 21:08
Re: Nevim,ale..........

Na svůj názor máte právo, stejně jako premiér nebo kdokoliv jiný nebo třeba já. Premiérovo vyznamenání není žádné oficiální státní vyznamenání, ale vyjádření jeho osobního názoru.

Že jsou vrazi, s tím souhlasím a taky jsem to napsal v článku. Méně už souhlasím s výrokem prachsprostí vrazi - to už je velmi diskutabilní vzhledem k situaci, jaká panovala v zemi. Že je čekala za jejich činnost v 50.letech smrt, je jisté. Takže pokud někdo vidí jejich činy jako pubertální hraní si na vojáky, tak je to jejich naprosté nepochopení toho, co se tehdy dělo.

A jak by se zachovali naši krajané v podobné situaci? Já nevím a Vy to také nemůžete vědět, zvlášť v situaci, kdy je řecká veřejnost politicky zcela polarizována a kde podobné činy, jako dělali Mašínové zde, byly v Řecku v době občanské války nejne běžné, ale tisíckrát horší, protože tam byla skutečná válka mezi krajany a kdy jedni je brali jako vraždy a druzí jako hrdin.činy- jedno z které strany byli. To je neštěstí polarizace společnosti.

0 0
možnosti

Pavel Pokorný

8. 3. 2008 9:32
Máte úplně jasný názor

Spravedlivý soudní rozsudek je prý takový kdy obě strany odcházejí od soudu "nas....é". Ani černá díra prý není úplně černá. Myslím, že máte úplně jasný názor, jasnější být totiž nemůže, a já s ním souhlasím. P.P.

0 0
možnosti

Martin

5. 3. 2008 0:35
Vražda je vražda

Vražda je jednou vražda a nelze ji ani s odstupem několika let přemalovat na vraždu červenou, zelenou, či modrou, tu správnou nebo nesprávnou.Někdo tady někomu vzal život a ten někdo se taky mohl stát časem antikomunistou a třeba i zásadovým.Mohl prozřít ve světle historických faktů a svých vlastních zkušeností. Jen mu někdo prostě tu šanci nedal, protože vražda je čin neměnný a absolutní. Chci jen podoktnout, že komunistou se nikdo nerodí a už vůbec nemusí jako zarytý komunista zemřít. Kolik lidí v Boha celý život nevěří a když jim k stáru teče do bot začnou kostely navštěvovat , aby jim Bůh odpustil, byť celý život ten komunismus, chceteli ráj na Zemi , poctivě budovali.Jinak jen chci dodat, že Mašínové jsou velmi tvrdí a vyrovnaní jedinci, kteří povýšili svou víru a ideologii nad normy přijímané normální částí lidské společnosti po tisíce let. Ać nevěřící, říkám jen - Bůh suď ! Já sám na to nemám a ti co si hrají na to, že znají absolutní pravdu, tak těm nevěřím ani pozdrav.

0 0
možnosti
JP

EasyR

4. 3. 2008 11:10
Karma

R^

Konečně vyvážený článek na téma Mašínové, přestože s některými autorovými závěry nesouhlasím a kloním se k tomu, že Mašínové hrdiny jsou a vyznamenání by si zasloužili.

Nicméně každý má právo na svůj názor a autor jej podává korektně, bez obvyklých výkřiků "antimašínovců" typu "Zavraždili pošťáka", příp. účetního (ve skutečnosti se jednalo o ozbrojeného člena LM.)

0 0
možnosti

George

4. 3. 2008 0:37
Jedna věc mi vadí

Kdyby těch šest mrtvích zemřelo v rovném souboji,tak bratrům Mašínovým tleskám,ale že podřízli svázaného člověka, tak jsou to u mě prasata a vrazi v jedné osobě!!!

0 0
možnosti
  • Počet článků 134
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 6224x
Kdo jsem? Jsem jedna desetimilióntina této země - nic více, ale ani nic méně.