Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
M

miki47v

22. 4. 2009 21:05
Vážení pánové.

Když jste tak chytří (dle přečtených příspěvků) tak mě prosím odpovězte na pár otázek. Pánové nedávno jsem viděl na netu jak paní Bobošíková (nepletu-li se tak je europoslancem) pronesla několik velmi závažných (alespoň pro mě), tvrzení. A tak se ptám je pravdou, že přistane-li někde třeba v Itálii loď z imigranty tak o tom, že budou umístěni třeba u nás v Milovicích, rozhodne EU a ne naše země? Ptám se dále: Když někdo z kolaborantů prohlásí nárok na zabavený majetek za kolaboraci s němci během II.sv. války (tzv prolomení Benešových dekretů) a evropský soud mu ho vrátí tak naše justice do toho nebude mít co mluvit?

Dále: Je pravdou, že aby se toto nestalo tak Polská vláda do znění L.S. vložila dodatek, že ve sporných případech rozhodují právní předpisy a zákony Polska a ne EU.

Dále: Když naše vláda rozhodne, že dostavíme další blok Temelína a EU řekne NE tak sklopíme krovky a budeme muset souhlasit?

0 0
možnosti
M

miki47v

22. 4. 2009 21:06
Re: Vážení pánové. Pokračování

Dále: Když nebudeme chtít aby dálnice vedla pro nás nevýhodným směrem na našem uzemí tak EU řekne NE ta povede tak jak chceme mi v EU, tak zase sklopíme krovky a budeme muset souhlasit? Dále: Je pravdou, že naše země nebude mít eurokomisaře? Dále: Je pravdou, že naše pravomoci budou sníženy o 3 body? Tak bych mohl pokračovat!!!! Proto vás , kteří vědí prosím o odpověd, mě neznalému.

Vladimír Šmíd.

Ps: a co kdyby se naše vláda rozhodla, že našim zemědělcům bude dorovnávat dotace na výši obvyklou na západ od našich hranic tak EU řekne NE a mi opět stáhneme ocas mezi nohy a budeme souhlasit ?

V.Š.

0 0
možnosti
LM

Lukas Macek

11. 12. 2008 8:07
Mate pravdu...

VK a jemu nazorove blizci lide lpi na ryze formalni suverenite a nejsou s to pochopit vyhody "sdilene" (ale REALNE) suverenity. Z hlediska zeme jako je CR (s nasio historii, geopolitickou situaci, velikosti) je to tragicky omyl.

0 0
možnosti
GF

Georgis Fasulis

13. 12. 2008 16:46
Re: Mate pravdu...

Díky, hlavně mě těší, že jste s epistil na svém Blogu do boje proti neuvěřitelným dezinformacím a hysterickým protievropským kampaním.

0 0
možnosti
PP

ippokorny

3. 12. 2008 18:09
A nebo jinak, to mezi 0 a 1 je fuzzy (neurčité)

ale to se asi za časů, když náš pan prezident chodil do školy, spíše neučilo, to měli jen kapitalisté, u nás fuzzy nebylo nic..A  fuzzy je celá velká věda v různých odvětvích. Takže jsme fuzzy, no a co? P.P.

0 0
možnosti
D

D2uragan

27. 11. 2008 7:17
to autor:

čtu vaše diskutérské příspěvky i pod ostatními články,ale téměř nikdy s nimi nesouhlasím. A nesouhlasím i stímto článkem. Každý má právo na svůj názor, jak vy i já, ale současný vývoj směřuje někam, kde už jsme byli za komančů. A to já nechci. RVHP nebo EU, čert je vzal. Já chci být sebevědomým a samostatným občanem ČR, na kterou chci být hrdý. A přesně: mám dost našich byrokratů a multikulti přiblblíků, nepotřebuji ještě ty evropské!Rv;-O(Y)[>-]

0 0
možnosti
GF

Georgis Fasulis

27. 11. 2008 11:35
Re: to autor:

Ale to vám přece nikdo nebere.

A dovolte dotaz: To vždycky, když s někým nesouhlasíte, sundáte si kalhoty i trenýrky, vystrčíte na oponenta své pozadí a přitom mu zamáváte vlajkou? Není to náhodou hanobení? Kromě toho, že je to neuvěřitelně hloupé?

0 0
možnosti
CC

ChristoperCClyse_

26. 11. 2008 23:56
!!!

Máte samozřejmě pravdu. Když ale těm hloupějším lidem bez vlastního úsudku (pan Streit je takovým krásným příkladem ;-D) stačí zavelet 'Musíme chránit národní zájmy! Pryč s byrokraty z EU! Nikdo nám nebude brát naši suverenitu![>-]' a oni začnou hýkat a přikyvovat. Pan Klaus je taky takový příklad. Za komunismu spořádaný občan, a teď ze sebe dělá obrovského hrdinu, jak bojuje proti té zlé EU. Na to mu můžou skočit opravdu jen ti nejtupější ;-D;-D.

0 0
možnosti
PP

fidel

27. 11. 2008 7:24
Re: mám dotaz

...  kde jste stál Vy, když šly dějiny kolem Vás v 80-tých letech :-/ ?

0 0
možnosti
JW

georges

26. 11. 2008 15:51
Schíza

Tento národ trpí dlouhodobě schizofrenií.Dokládá to i blog i dnes.Dle článků zde zveřejněných snad není u nás politika,který by nebyl zkorumpován,nebyl bývalým agentem všeho možného,nekrad by ze společné kapsy a vůbec jinak neškodil tomto státu.

Ale běda,kdyby tato povedená partička nevládla suveréně našemu národu.To bychom nepřežili.

0 0
možnosti
PP

fidel

26. 11. 2008 18:01
Re: Schíza

nejsme výjimeční ani v rámci Evropy ani v rámci euroatlantické demokracie .....  nedelj si iluze a take neshazuj rodnou zemi ....  [>-]

0 0
možnosti
GF

Georgis Fasulis

26. 11. 2008 15:33
Ještě k domnělému nátlaku na Irsko

Smlouvu z Nice, která zohledňovala rozšíření EU o dalších 10 členů včetně nás, Irové v referendu také řekli napoprvé NE. A až napodruhé byla smlouva, díky níž jsme vstúpili ij my, schválena.

V ČR nikdo ani hláskem nehlesnul, natož aby protestoval, že další hlasování je naprosto nedemokratické. Kdybychom se na Nice dívali stejnýma očima, jako se něteří dívají na irské NE na LS, pak je naše členství v EU také zpochybnitelné údajným nedem. nátlakem na Iry.

Odpůrci LS se často ptají: To se budou Irů ptát tak dlouho, dokud neřenou ANO? To je demagogie. Irsko je suverenní země a nikdo ani český prezident, nemá právo jim říkat, co mají dělat! Je jen a jen na nich a na jejich vrcholných a demokraticky zvolených politických orgánech a jejich legislativě, zda a kolikrát hlasovat o LS nebo taky o jakémkoliv jiném atributu!

To je vrchol demokracie a suverenity -je to jen a jen jejich věc!

A to, kromě našeho prezidenta, který se jim přímo vměšuje do jejich záležitostí, v Evropě nikdo také nedělá.

0 0
možnosti
PP

fidel

26. 11. 2008 18:05
Re: ..

1.ale hlesnul :-)  - třeba já :-) a ti co hlasovali proti vstupu do EU a tech nebylo zas tak málo :-)

2.bohužel právě Merklová, Sarkozy a poddobní europolitici na to čekají, že to Irsko jako se smlouvou z Nice udělají ...VK je to fuk ....protože pokud to tak bude a bude nové hlasování tak si jen potvrdí, co říká

3. VK se nevměšuje do záležitostí Irska - to je DEMAGOGIE, ne to píšeš výše :-) [>-]

0 0
možnosti
PP

fidel

26. 11. 2008 14:03
hnus fialovej = LS

´"Upozorňuji, že článek jsem napsal včera pozdě večer a zveřejnil jej více než půl druhé hodiny před vynesením rozhodnutí o nálezu ÚS ve věci LS. " - konec citace

To já upozorňuji, že příspěvek píši ted´,ale že ÚS vynese výrok jaký vynesl bylo jasné snad všem .... viz obsazení soudu i jeho minulé výroky - před.Nejvyššího soudu apod. /

LS bude hrobařem EU a je spouštěcím knoflíkem, který umožní snadnější vystoupení z EU . To bude do pár let realita -  protože to, aby v Bruselu rozhodovali VĚTŠINOU hlasů co je a co není trestný čin , kdo je a kdo není ilegál z hlediska přistěhovalectví apod .....povede k vystřízlivění. Hen po prvním VĚTŠINOVÉM hlasování se EU zadře....a bude to boj malé státy s velkými ......

Aź LS schválí i Irové tak to bude hřebík v rakvi EU.... škoda .....to seskupení mělo budoucnost, ale na JINÉM základě než je zhůvěřilá LS .....Rv

0 0
možnosti
LM

Lukas Macek

11. 12. 2008 7:54
Re: hnus fialovej = LS

1. "viz obsazení soudu" : drtovou vetsinu soudcu jmenoval VK. Najmenoval snad do US nekompetentni lidi? Nebo lidi neschopne rozhodnout nezavisle a svou vlastni hlavou? Pak je to jeho velke selhani, ne?

2. Dal jste si nekdy tu praci a precetl jste si nekde v seriozni literature, jak to realne chodi s hlasovanim v EU? Asi byste se hodne divil... A mozna (snad?) prehodnotil svuj nazor (narazim na 2. odstavec Vaseho komentare).

0 0
možnosti
ZM-M

Zbyněk Meruňka - moderátor

26. 11. 2008 10:54
Mé argumenty proti LS

(1) Smlouvu nechápu. Nevidím důvod, proč bych měl souhlasit s něčím, co nechápu.

(2) Způsob jakým je prosazována (vyhýbání se referendu, opakování tam kde to nejde) je nedemokratický. Když je tento dokument prosazován takovým způsobem, jak to tady bude asi vypadat, až se bude vše řídit podle něj.

(3) 95% věcí, které vzejdou z Bruselu jsou naprosté kraviny (zahnuté banány, ředění benzínu, povinnost zařadit některé zboží do vyšší sazby DPH, povinnost v restauracích likvidovat hotovky po x hodinách,...). Proč bych mě věřit, že tahle smlouva bude znamenat něco lepšího?

0 0
možnosti
LM

Lukas Macek

11. 12. 2008 8:04
Re: Mé argumenty proti LS

ad 1: Mozna byste se mohl pokusit ji pochopit. Udelat si nazor na to podstatne, oc v ni jde (resp. na to podstatne,oc jde v EU).

ad 2: Pokud demokracie = referendum, pak CR, SRN a par dalsich zemi EU nejsou demokracie (nebot v nich moznost referenda a priori neexistuje). Opakovat referendum neni nedemokraticke: je prece legitimni, kdyz v demokracii utrpite porazku, ze se snazite situaci obratit ve svuj prospch. Kdyz nejaka strana prohraje ve volbach, snazi se vyhrat ty pristi: je to nedemokraticke? Pokud lide, kteri v roce 2003 hlasovali proti nasemu vstupu do EU, chteji vyprovokovat nove referendum a zrusit jim tehdejsi rozhodnuti, bylo by to nedemokraticke? Pro mne nikoli : at si na to sezenou politickou vetsinu a prosadi si to, je to fer zapas.

ad 3: Zapominate, ze predpisy EU nahrazuji 27 narodnich predpisu; jinak by nemohl fungovat spolecny trh. Takze nez zacnete nadavat na ruzne EU normy, polozte si prosim otazku, co by pro nasi ekonomiku znamenala neexistence EU spolecneho trhu.

0 0
možnosti
LH

zdeseny obcan

26. 11. 2008 10:38
kdyby nebyl v EU nikdo umlcovan

tak by ve vsech zemich probehlo referendum. Ale to ne, obcane jsou prilis hloupi a nechapou vznesene zamery eubyrokratu, mohli by se rozhodnout spatne.

0 0
možnosti